A mesékben és a sorozatokban a nevelőszülő általában gonoszként van ábrázolva. Szerencsére sok híresség is van, akiknek a példája bizonyítja, hogy a mozaikcsalád nem feltétlenül rossz dolog. Persze azt senki sem állítja, hogy könnyű egy olyan gyereket nevelni, aki biológiailag nem a tiéd, de nem feltétlenül van szükség vérségi kötelékre ahhoz, hogy valakivel jó legyen a kapcsolatod.
A következő 10 sztár úgy bánik a párja gyermekeivel, mintha a sajátjai lennének.

1. Gabrielle Union

Mikor a színésznő elkezdett randizni az NBA-játékos Dwayne Wade-del 2008-ban, a férfinak éppen akkor ítélték oda 3 gyermeke teljes felügyeleti jogát.

Mikor 2014-ben összeházasodtak, Union hivatalosan is a gyermekek nevelőanyja lett. Ezt a megnevezést egyébként kifejezetten utálja, mert szerinte olyan, mintha arra utalna, hogy ő nem az igazi anyja a gyerekeknek.

De a megnevezéstől függetlenül Union parádézik a nevelőanya szerepben. Wade legidősebb gyermekét, Zayat is támogatta, mikor 2020-ban felvállalta transzneműségét. Union állítja, büszke rá, és támogatja is az LMBTQ szövetséget.

2. Gwyneth Paltrow

A Goop alapítója második férje, Brad Falchuk révén lett nevelőanya. Egészen véletlenül párja gyermekei éppen annyi idősek, mint saját, Chris Martintól született gyerekei.

Paltrow beszélt arról, hogy eleinte fogalma sem volt, hogyan kell nevelőanyának lenni, és semmilyen iránymutatást ehhez nem talált. De aztán folyamatában megtanulta a dolgot, és nagyon szereti a nevelt gyerekeit.

Azt is elárulta, hogy csak az esküvő után egy évvel tudtak összeköltözni, mert szerették volna, ha a gyerekeknek elég hely jut.

3. Blake Shelton

A The Voice zsűritagja nevelőapja Gwen Stefani 3 fiának. Ezt a szerepet pedig teljes szívvel éli át, hiszen ő maga is nevelőapa mellett nőtt fel.

Nevelőapja életének az egyik hőse és példaképe, amivé ő is válni szeretne a gyerekek szemében. Ahogy mesélte, ezek nélkül a gyerekek nélkül már el sem tudná képzelni az életét.

Annyira figyelembe vette a fiúkat, hogy engedélyt kért tőlük ahhoz is, hogy megkérje anyukájuk kezét.

4. LeAnn Rimes

Az énekes és dalszövegíró LeAnn Rimes különleges kapcsolatot ápol férje, Eddie Cibrian két kamaszfiával.

Rimes még akkor is ismerte meg őket, mikor a fiúk 2 és 6 évesek voltak. Számára nagy élmény volt látni, ahogyan felnőnek.

Azt is elmesélte, hogy anyák napján a fiúk az anyukájukkal vannak, de következő vasárnap tartják a “nevelőanyák napját”, mikor az egész család együtt megy el vacsorázni.

5. Alicia Keys

A 15-szörös Grammy-győztes a lemezproducer és szintén Grammy-díjas Swizz Beatz-hez ment feleségül 2010-ben. Ezzel pedig megkapta a nevelőanya szerepet, hiszen a férfinek van egy fia, Nasir Dean. Keys azt kérte a fiútól, szólítsa őt Uminak, ami arabul anyát jelent.

A kezdet nem volt könnyű, mert Beatz exfeleségével, Mashonda Tifrerevel eleinte voltak konfliktusok, végül sikerült felállítaniuk a szabályokat és megtalálni a módját annak, hogy Nasir nevelőanyja lehessen.

Tifrere ma már pozitívan nyilatkozik Keysről, és sikerült a három szülőnek olyan környezetet teremtenie, amiben a gyermek jól érzi magát.

6. Matthew Koma

Az énekes, dalszövegíró és producer Hilary Duff 9 éves fiának lett a nevelőapja. Ezt pedig olyannyira komolyan gondolja, hogy már van is egy tetoválása, ami Lucát, a nevelt fiát szimbolizálja.

Egy videóban Hilary elmesélte az első találkozást, mikor Koma Tini Nindzsa jelmezben jelent meg halloweenkor, Luca pedig azonnal érezte, hogy a legjobb barátok lesznek.

Mivel rögtön egymásra találtak, Duff biztos volt benne, hogy Koma jó apja lesz a gyermekeiknek. Azóta már 2 közös gyermekük is van.

7. Eva Longoria

A Született feleségek sztárját látszólag egyáltalán nem érdekelte, hogy legyenek gyerekei. Egészen addig, míg meg nem érkezett az életében José Bastón és 3 gyermeke.

Longoria elmondta, hogy a nevelőszülőség segítette felkészülni az anyaságra.

Mikor 2018-ban bejelentette, hogy gyermeket vár, úgy érezte, erős alapokkal rendelkezik és készen áll a családbővítésre.

8. Joe Manganiello

A Magic Mike sztárja és a Modern család szereplője, Sofía Vergara 2015-ben házasodtak össze. Bár közös gyermekeik még nincsenek, Joe büszke nevelőapja Vergara jóképű fiának, Manolonak.

Manganiello támogatja a fiút az életének fontos lépéseiben, például mikor lediplomázott a főiskolán. Manolo is rajong nevelőapjáért, és támogatja a szülők kapcsolatát. Egyszer egy évfordulós vacsorával is meglepte őket.

9. Camilla Parker-Bowles

A legtöbben azt gondolnák, hogy Vilmos és Harry herceg kapcsolata nem éppen fényes a nevelőanyjukkal. Pedig a valóságban éppen az ellenkezője igaz, hiszen Kamilla hercegné közel sem az a gonosz mostohaanya, aminek a legtöbben hiszik.

Harry herceg egyszer arról beszélt, hogy testvérével szeretik őt ugratni, de valójában egy csodás nő, aki boldoggá teszi az édesapjukat.

Harry egyszer azt is nyilatkozta, hogy Kamilla nagyon régóta jelen van az életükben, és úgy nőttek fel, hogy mindig is kedvelték.

10. Antonio Banderas

A színész valóságos hős és példakép nevelt lánya, Dakota Johnson számára.

Banderas akkor lépett be a lány életébe, mikor elvette feleségül anyját, Melanie Griffith-t. A hollywoodi pár kapcsolata közel 20 év után, 2015-ben véget ért, ez azonban nem tette tönkre Banderas és nevelt lánya kapcsolatát.

2019-ben a Hollywood Film Awards-on Johnson köszönetet mondott nevelőapjának egy nagyon szívhez szóló beszédben. Elmondta, hogy milyen sokat tanult tőle, miközben nézte, ahogyan egy-egy szerepre készül.

Banderas pedig ugyanilyen büszke Dakotára. Szemtanúja volt karrierje minden egyes lépcsőfokának, és a közösségi oldalakon “sugárzó Dakotának” nevezi.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here