A gyönyörű és természetesnek tűnő szemöldök az elmúlt évek egyik kihagyhatatlan szépségtrendje. Összeállítottunk egy igazán hasznos útmutatót, hogyan is varázsolj magadnak bámulatos szemöldököt otthon, anélkül, hogy egy fél napot a szépségszalonban töltenél.

Mielőtt nekikezdenél…

Nézd meg, hogy a szemöldököd elég vastag-e. Ne aggódj, ha úgy látod, nem épp az új trendeknek megfelelő vastagságú, hiszen megpróbálhatod dúsítani. Lefekvés előtt ricinusolajjal, olívaolajjal vagy mandulaolajjal 3-5 percen át masszírozd a szemöldöködet. Az egészséges étkezés szintén csodákra képes, ami a szőrszálakat, illetve az egész testedet illeti. Építsd bele a mindennapi étrendedbe a halakat, főként a lazacot, a mogyoróféléket, a mazsolát és a szója termékeket. Ezek az ételek stimulálják a szőrnövekedést, és erősítik a szőrtüszőket, mi több, nem is kell sokáig várnod az elképesztő eredményre.

Találd meg a tökéletes szemöldököt az arcformádhoz

 • Ha kerek az arcod, a szemöldököd íve legyen a lehető legmagasabban. Az olyan szemöldökforma a tökéletes számodra, mely egyenes vonalként halad a szemöldök csúcsáig, s kerüld el a lekerekített formát. A rossz szemöldökforma túl kerekké teheti az arcodat.
 • A szögletes arcformához az ívelt szemöldökforma illik, akár a gyengén vagy az erősen ívelt szemöldök is jól állhat az ilyen arcformájú személyeknek. Mindenképp kerüld el a vékony, valamint a rövid szemöldökformákat.
 • A szív alakú arcformával rendelkező nőknek az alacsonyan ívelt, lekerekített szemöldökforma áll jól, hiszen ez még természetesebbé varázsolja az arcukat. Kerüld el a magasan ívelt szemöldököt, ebben az esetben ugyanis hosszabbnak tűnhet az arcformád.
 • Ha az arcformád ovális, válaszd a lapos, lágyan ívelt szemöldökformát, mely egyenesen halad felfelé, s tetején lágyan ívelt.

A szemöldököd formázásakor három pontot kell behatárolnod, melyhez használd a „ceruza módszert.” Az első lépés, megtervezni, hol is kezdődjön a szemöldököd, ehhez pedig illeszd a ceruzát az orrcimpád mellé függőlegesen felfelé, és „kösd” össze az orrcimpád oldalát a szemed belső csücskével. Ezután tedd a ceruzát az orrcimpád mellé, s előrefelé nézve, a pupilládon át, egyenesen felfelé tudod meghatározni a szemöldököd legmagasabb pontját. Végül pedig a szemöldököd végét úgy jelöld be, hogy a ceruzával „kösd” össze az orrcimpád oldalát a szemed külső csücskével.

Hogyan szedd a szemöldököd?

Ha kész vagy az elméleti dolgokkal, készülj fel a gyakorlati részre! Vedd elő a szemöldökcsipeszt, és hajrá! Úgy véljük, a következő tippek hasznosak lehetnek a bámulatos eredmény érdekében:

 • Helyezkedj el kényelmesen, s figyelj oda a jó megvilágításra! Ruházz be egy jó minőségű csipeszre, hiszen fontos, hogy tökéletesen kitépje a szőrt!
 • Dörzsöld be a szemöldöködet jégkockával, hogy csökkentsd a pirosságot, a duzzadtságot és a fájdalmat, vagy kenj rá egy kis hidratálókrémet.
 • Légy óvatos, amikor a szemöldököd feletti területet szeded ki, hiszen ha túl messzire mész, és túl sok szőrszálat szedsz ki, a szemöldököd természetellenesen vékonynak fog tűnni. Néhány szőrszál kiszedés után, állj hátrébb, s nézd meg az összképet.
 • Használj speciális szemöldökkefét a szőrszálak elegyengetéséhez, majd egy apró körömolló segítségével vágd le a szemöldökvonal felett kilógó szőrszálakat.

Hogyan töltsd ki tökéletesen szemöldöködet?

Nos, elértünk a legnehezebb, és valószínűleg legnagyobb kihívást jelentő részhez, ami a szemöldökformázást illeti. Hogyan töltsd ki szemöldöködet a dúsabb és még természetesebb hatás érdekében? Ha a szemöldökeid világosabbak a hajszínedtől, speciális szemöldökfestékkel színezheted őket.

Tartsd észben, hogy a szemöldököd színe mindenképp hasonló legyen a hajszínedhez! Ha a hajadtól néhány tónussal sötétebb színt választasz, a szemöldököd rendkívül természetellenesnek fog hatni.

A szőrszálak közötti részeket kitöltheted szemöldökceruza, por, szemfesték vagy szemöldökformázó spirál segítségével. A ceruza a természetes hatás elérését és a kis lyukak elfedését szolgálja. A por vastagabb szemöldököt kölcsönöz, a szemöldökformázó spirál pedig egy kötelező sminkdarab a zseniálisan vastag szemöldökökkel büszkélkedhető nők számára.

Bármely szemöldökformázót is használod, az alaplépések ugyanazok:

 1. Szemöldökkefe segítségével finoman fésüld át a szőrszálakat, húzd ki a szemöldök alsó vonalát, s töltsd ki a szőrtelen részeket.
 2. Ha szükséges, rajzold meg a szemöldököd végét, s húzd ki a szemöldököd felső és alsó széleit. Légy óvatos, figyelj oda a szemöldököd természetes alakjára. Ne színezd be túlságosan, főként a orrnyergedhez közeli területet.
 3. Ha szeretnéd még jobban kiemelni a szemöldöködet, korrektor segítségével világosítsd ki a szemöldököd és a szemhéjad közötti részt, majd tégy egy kis highlightert a szemöldököd alá, s kész is van!
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here