Mikor megcsalásról beszélünk, általában nem az jut eszünkbe először, hogy valakinek érzelmi viszonya van egy harmadik féllel. Ha nem is romantikus kapcsolatról van szó, mégis nagy hatással lehet a te és a párod kapcsolatára. Megmagyarázhatatlan változások következhetnek be a kedvesed viselkedésében, melyeket lehet, hogy először észre sem veszel.
Sokféle oka lehet annak, amiért egy érzelmi hűtlenség bekövetkezik. Ismerd meg a jeleit, hogy meg tudd különböztetni a fizikai megcsalástól.

1. A “különleges” barátja van az első helyen.

Feszültség van kettőtök között, és úgy tűnik, ennek nem is lesz vége. A vita általában a harmadik személyen megy. A párod figyelmét elsősorban ő köti le, úgy tűnik, ez az új “barát” sokkal fontosabb, mint te.

Még ha minden erőddel próbálod is megértetni vele, hogy ez a barát az, aki a problémákat okozza kettőtök között, a dolgok nem változnak. Sőt, még te leszel a hibás, amiért féltékenykedsz.

2. Nem változtatja meg a terveit a kedvedért.

Régen, ha lehetőség adódott arra, hogy együtt legyetek, kapva kapott az alkalmon, és a terveit is képes volt átírni érted. De a dolgok már nem így működnek. Most már szilárdan tartja magát az eredeti terveihez és nem változtatja meg őket semmiért.

3. Hirtelen elkezd lógni a közösségi oldalakon.

A párod érdeklődése egyszer csak megnő a telefonja és a közösségi oldalak iránt. Bár korábban ellenezte a közösségi oldalakat és szinte sosem használta őket, most állandóan kezében a telefon. Észreveheted azt is, hogy abbahagyja az üzenetírást, mikor hirtelen belépsz a szobába.

4. Félti a telefonját.

Nemcsak imád a telefonján lógni, de úgy félti, mintha a saját élete árán is képes lenne megvédeni. Nemhogy azt nem engedi, hogy belenézz, de azt sem, hogy megmozdítsd. Talán még a jelszavakat is lecseréli, elkezdi zárni a telefonját, amit régen sosem tett.

5. Hirtelen egyre többet kell dolgoznia.

A párod mindig időben haza szokott érni, legfeljebb néhány percet, ha késett. Mostanában viszont felhív és kifogásokat keres, hogy miért kell tovább bent maradnia a munkahelyén. Rájössz, hogy ez sehogyan sem stimmel. Nagyon valószínű, hogy ezt az időt a “különleges baráttal” tölti.

6. Bezárkózik előtted.

Ha a párod több figyelmet kap valaki mástól, akkor egyre kevesebb figyelmet fog rád fordítani. Már nem beszél arról, hogy rossz napja volt vagy hogy mi bántja, és a jó híreket sem osztja meg veled. Ennek oka, hogy a számára szükséges érzelmi támogatást a kapcsolaton kívülről kapja meg.

7. Mikor a téma szóba kerül, azt érezteti veled, hogy megbolondultál.

Mikor szóba hozod ezt a “barátot”, védekezni kezd. Lehet, hogy elkezd vagdalkozni és kritizálni téged. A kapcsolaton kívüli érzelmi viszony egyik legerősebb jele, ha rögtön a harmadik fél védelmére kel, mikor akár a legkisebb negatív megjegyzést hallja róla a szádból.

8. Kétségeket ébreszt benned saját magaddal kapcsolatban.

Minden kritika és az, ahogyan elfordítja a fejét, mikor beszélsz hozzá, azt az érzést keltheti benned, hogy veled van valami baj. Ez viszont nem igaz. Csak próbálja elterelni a figyelmet a “baráttal” való viszonyáról, manipulál és arra játszik, hogy magadat okold a kapcsolati problémáitokért.

9. Lemondja a veled közös programját, hogy a barátjával lehessen.

Alig várod, hogy elmenjetek vacsorázni, hiszen olyan rég volt már, hogy együtt tudtatok lenni. De a semmiből egyszer csak lemondja a programot. A legrosszabb benne pedig, hogy még csak kifogást sem keres, magyarázatot sem ad rá. Az érzelmi viszony számára fontosabb, elkezd téged háttérbe szorítani.

10. Ok nélkül is ideges lesz rád.

Még a leghétköznapibb párbeszéd során is képes felhúzni magát. Lehet, hogy azért ideges, mert éppen nem az új barátjával van, lehet, hogy azért, mert már nem élvezi a veled töltött időt. Talán néhány órával ezelőtt kellemetlen kérdéseket tettél felni a barátjáról, ezért reagál ennyire ingerülten. Még akkor is dühösen válaszol, ha semmi okot nem adtál erre.

Vannak saját tippjeid, amelyek segítenek felismerni az ilyen típusú megcsalást, amelyek érzelmi viszonyt jeleznek? Oszd meg velünk!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here