A gyerekek elképesztően gyorsan felnőnek. Mielőtt feleszmélnél, a kisbabád már egy szép, fiatal hölgy, akinek már nem iskolatáska lóg a kezében, hanem a felnőtt élet kapujában áll. Gyakran bánjuk, hogy nem mondtunk el neki fontos dolgokat az életről.

A következő mondatokat biztosan te is szeretted volna hallani a szüleidtől, még mielőtt felnősz. Most itt a lehetőség, hogy a te gyerekednek át tudd őket adni!

1. A hibák olyan tapasztalatok, amiket senki sem kerülhet el a boldogsághoz vezető úton. Ne add fel, de gondolkodj el rajtuk, vond le a következtetéseket, és haladj tovább a céljaid felé.

2. Tökéletes ember nem létezik. Mindenkinek van olyasmi, amit nem tud megcsinálni és kudarcot vall benne. A siker titka egyszerű: mindig eggyel többször kelj fel, mint ahányszor elesel.

3. Tiszteld önmagad. Más emberek véleménye ne befolyásoljon. Legyél képes hallgatni saját magadra, és önállóan rájönni, hogy mik az erősségeid és a gyengeségeid, amiken még dolgoznod kell.

4. Az első szerelem valószínűleg nem fog örökké tartani. Az emberek felnőnek és külön utakra lépnek. A kudarcba fulladt kapcsolatokból tanulni kell, de sosem szabad elveszteni a szerelembe vetett hitedet.

5. A kedvesség csodákra képes. Annak, aki bánt, a szíved mélyéből mondj egy bókot, és meglátod, még a legnagyobb ellenséged is megváltozik tőle.

6. Segíts, ha van miből, de ne add oda az utolsódat. Az emberek 99%-a ezt nem fogja értékelni. Ne tégy jót bárkinek.

7. Ha jobban meg akarsz ismerni egy fiút, nézd meg, hogyan bánik az állatokkal. Egy jó szívű ember sosem lenne képes bántani egy olyan apró teremtményt, ami nem tud visszatámadni.

8. Ne add fel önmagad csak azért, hogy más jól érezze magát. Az élet egy utazás, melynek során kizárólag te döntheted el, hogy szeretnél-e változtatni magadon más kedvéért, vagy inkább úgy éled az életed, ahogyan neked jó.

9. Bízz magadban. Amikor a saját magadba vetett hited meginog, állj meg és hallgass a szívedre. Senki sem tudja jobban nálad, hogy mi a jó neked.

10. Ne siess eladni a lakásodat azért, hogy te és a férjed egy nagyobba költözzetek. Mindig legyen egy menedéked, ha esetleg kiderülne, hogy mégsem ő az igazi.

11. A tárgyak csak rövid időre tesznek boldoggá. Az élmények sokkal értékesebbek, mint a tárgyak. Nem számít, mennyibe került a telefonod, mikor éppen New York utcáin sétálgatsz.

12. Sok iskolai barátod el fog tűnni az életedből rögtön érettségi után. Ha szerencsés vagy, talán eggyel barátok maradtok. Vigyázz erre a kincsre.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

1 hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here