A gyereknevelés jó esetben két szülő feladata. De megtörténhet, hogy az egyik szülő egyedül marad a gyerekekkel, és minden felelősséget magára kell vállalnia, az anyai és az apai szerepet is maximálisan el kell látnia. Pontosan ez történt a következő összeállításban szereplő apukákkal, akik a legédesebb pillanatait osztották meg a gyereknevelésnek.

“Szeretem ösztönözni a gyerekeimet, és segíteni a fejlődésüket. Ha egyikük azt kérdezi: ‘Apa, segíthetek?’, mindig igent mondok. Mert ha többször nemet mondasz azért, mert túl elfoglalt vagy, nincs időd vagy csak nem akarsz felfordulást, többet nem fogják megkérdezni. Egyedülálló apának lenni nagy kihívást jelent, mindennap tanulom.”

1. “Bemutatom az életem értelmét! Apák napján született, nemsokára 1 éves lesz. Üdvözlünk minden egyedülálló apukát!”

2. “Szörnyű nap volt, amit muszáj bicikliterápiával orvosolni, még akkor is, ha csak 0 fok van.”

3. Ha egyedülálló apaként lányod van, ezt a tippet hasznosnak fogod találni.

“Csak egy tipp minden olyan egyedülálló apának, akinek hosszú hajú a lánya. Használd a nedves hajra való kefét, mikor még kondicionáló van a haján, így elkerülheted a gubancokat, könnyebb lesz a fésülés és a szárítás.”

4. “Az egyedülálló apaságom egyik legbüszkébb pillanata volt, mikor a lányom saját számítógépet kapott, és együtt játszottunk rajta. Mindig ez volt az álmom.”

5. Egy egyedülálló apa, aki szereti kreatívan kiválasztani a szabadidős programot a gyerekekkel.

“Miután elváltam, kreatív ötleteket kerestem a fiaimnak (mivel egyedülálló apaként nem sok helyre hívnak meg). Itt éppen 2015-ben solymászkodunk. Csak megtaláltam ezt a képet, és gondoltam, megosztom.”

6. “Egyedülálló apa vagyok, és most tanultam meg hajat fonni. Készítettem egy fotót arról, hogy komolyabb dolgokkal is próbálkozom.”

7. “Egyedülálló apaként sem kell lemondanom a Valentin-napi randiról.”

8. “Az én boldog kicsikém most lett 4 hónapos. Egyedülálló apaként felnevelni őt nem lesz könnyű, de megér minden nehézséget.”

9. “Egy 5 gyerekét egyedül nevelő apa vagyok a texasi Austinból. Csak szeretném kifejezni az együttérzésemet azokkal, akik ugyanígy nevelik a gyerekeiket, kalandokat élnek át velük, és segítenek nekik az álmaik elérésében.”

10. 2 gyerek, akikre nagyon büszke az apukájuk.

“Helló apák! 12 évvel ezelőtt lettem egyedülálló apa, és úgy döntöttem, az életemet a gyerekeimnek fogom szentelni. Csak annyit mondhatok, hogy nagyon büszke vagyok rájuk. Tökéletesek minden szempontból. Remélem, ti is annyira élvezitek az apaságot, mint én!”

11. “Egyedülálló apa vagyok, elváltam. A nehézségek és megpróbáltatások ellenére ezt kaptam a lányomtól. Azt hiszem, valamit mégis jól csináltam.”

“Apának a kislányodtól”

12. Ez a kislány jól tudja, hogyan éreztesse az apukájával, hogy szereti.

“Egyedülálló apaként ma nagyon nehéz volt oviba vinni a lányomat. Mikor mondtam neki, hogy öltözzön fel, azt mondta: ‘Nem akarok senkit látni, csak veled akarok lenni.’ Értettem. Bocsi a frizuráért.”

13. “Végre sikerült a hírhedt Death Row címlapot újrafotózni a gyerekeimmel. Az egyedülálló apaságnak is megvannak az előnyei.”

14. “A legnagyobb félelmem volt, hogy egyedül kell felnevelnem a gyerekemet. Hamar ez lett számomra a legnagyobb áldás. Semmit sem bántam meg!”

15. “Valaki más, aki egyszerre segít az osztásban, eteti a babát, és próbálja összehajtani a tiszta ruhákat, amiket éppen ágynak használnak?”

16. “Alig 1 hónapja, hogy az anyukájuk meghalt, de mikor együtt vagyunk, mindig mosolygunk.”

17. Egy szuper apuka.

“Most már több mint egy éve vagyok egyedülálló apa. Teljes gyámságot kaptam, miután az anyjuk 4 órányira akarta őket költöztetni tőlem. Egyedülálló apának lenni a legnehezebb dolog, amit valaha csináltam, de az ilyen pillanatok miatt megéri.”

“Az én hősöm – írta Braedyn
Az én hősöm az apukám. Segít nekem és a testvéreimnek, Briellának és Brestlernek. Engedi, hogy használjam a laptopját. Megoldja a problémákat, például megkeresi a kontrolleremet, mikor én nem találom.”

18. “A csokis humusz nagy sikert aratott…”

19. Apaként néha az ételt is el kell rejtened.

“Egész este mondogatom nekik, hogy nincs édesség, mert mindjárt jön a vacsora. De én annyira éhes vagyok, hogy elbújtam a mosókonyhában a maradék csirkével. Azt hiszem, jönnek. Kívánjatok szerencsét!”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét