Amikor az alakunkkal kezdünk el foglalkozni, elsőként a gyümölcsök jutnak eszünkbe. Ezeket esszük aztán reggeli, ebéd és vacsora, na meg a nassolnivalók helyett is. Azonban nem minden gyümölcsre igaz, hogy elősegíti a fogyást. Közülük sok cukrot tartalmaz, közel annyit, mint a csokoládé.
Most megtudhatod, mely gyümölcsöktől kell távol tartanod magad, hogy a fogyókúrád elérje célját.

Eper vagy sárgabarack?

  • Az eper az egyik legjobb gyümölcs, ha egészségesen szeretnél táplálkozni. Tartalmaz rostot, C-vitamint, sok vizet, de csak kevés cukrot. Ezért segít a narancsbőr eltünetetésében is.
  • A sárgabarack emésztési zavart okozhat, de a legnagyobb veszélyt a magja rejti. Magjában amigdalin található, ami a gyomorban hidrogén-cianiddá alakul. Ez pedig méreg, ami hasmenést, hányingert, szédülést és ájulást okozhat nagyobb mennyiségben.

Körte vagy dinnye?

  • A dinnyében rengeteg a víz és a rost, gyorsan eltelít és vízhajtó hatása van. Segít eltávolítani a méreganyagokat a szervezetből, és hatékonyan veszi fel a harcot a narancsbőrrel és az aknéval szemben. A forró nyári időben nagyon frissítő csemege, mellyel helyreállítható a vízháztartás egyensúlya, ami nélkülözhetetlen a jó alak és a szép bőr eléréséhez.
  • A körtének van egy nagy hátránya: megzavarhatja a bélrendszer működését, mivel székrekedést okozó hatása van.

Avokádó vagy erdei bogyós gyümölcsök?

  • Hála alacsony cukor-, magas C-vitamin és antioxidáns tartalmuknak, a bogyós gyümölcsöktől nem fogunk elhízni. Éppen ellenkezőleg, segítik a zsírégetést és a kollagén termelődését.
  • Az avokádót azonban nem javasolt fogyasztani. Vajas gyümölcsnek is nevezik, mégpedig okkal: 227 kalóriát tartalmaz. Inkább csak kisebb mennyiségben edd.

Szőlő vagy alma?

  • Az alma az egyik legjobb gyümölcs, ami segít, hogy fittek legyünk. Nem tartalmaz zsírt, energiatartalma pedig 60-100 kalória. Nagyon sok rost található benne, jóllakunk tőle, és még a narancsbőr ellen is hatékony a benne lévő antioxidánsoknak és pektineknek köszönhetően.
  • A szőlő pedig az egyik legrosszabb gyümölcs fittségünk és egészségünk szempontjából. Nagyon sok benne a cukor, a héját pedig nehéz megemészteni, magjai eltömíthetik a beleket, a benne lévő sav pedig károsítja a fogzománcot.

Banán vagy grapefruit?

  • A grapefruit a legjobb gyümölcs, ha fogyni szeretnél! Igen hatásos a zsírégetésben, enzimjei aktívan dolgozzák fel a kalóriákat. Egyetlen kalóriadús étel – ha nem tartalmaz többet 800 kalóriánál – sem fog elhízást okozni, ha megeszel mellé egy fél grapefruitot.
  • A banán a leginkább energiadús gyümölcs. A szervezet csak lassan tudja megemészteni, és a tudósok arra jöttek rá, hogy találhatók benne olyan anyagok, melyek blokkolják a zsírégetésért felelős sejtek aktivitását.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

4 hozzászólás

  1. “A sárgabarack emésztési zavart okozhat, de a legnagyobb veszélyt a magja rejti. Magjában amigdalin található, ami a gyomorban hidrogén-cianiddá alakul. Ez pedig méreg, ami hasmenést, hányingert, szédülést és ájulást okozhat nagyobb mennyiségben.”

    Baromság. Nagyon szeretem a barackmagot és soha nem volt semmi bajom se tőleg, pedig marékszámra töröm és eszem.
    Ne higyj az írott szónak! Csak a tapasztalatodnak.
    Erről ennyit.

  2. Csak a mag barna héja okoz cián mérgezés!
    Saját tapasztalat kórházba kerültem
    miatta 12 évesen!
    És majdnem kivették a vakbelemet mert nehezen jöttek rá!
    Nagyon magas lázam volt, vizes lepedőbe tekertek és ventilátorral próbálták le vinni a lázam!!

  3. Pontosan!A kesermagvakban levő amygdalin (B17 vitamin)a legkiválóbb gyulladás és rákellenes “tabletta”.!
    Az egészséges sejtjeinkben a rhodanáz enzim hatására B12-vé alakul, ez pedig a fiatalon tartás vitaminja,mert a DNS-ünk hibásodásait képes kijavítani!!
    A daganatsejtekből hiányzik ez az enzim,így azokban felszabadul a cián-glikozid és a daganatsejtet elpusztítja.!Gyakorlatilag szelektív daganatölő,az egészséges sejtjeink vitalitását pedig fokozza!
    Na épp ezért titulálják “mérgezőnek”,nehogy ingyenesen is gyógyuljanak a betegek a gyulladásos,daganatos betegségekből…,ráadásul kemo nélkül..!
    A búzafűlé azért szenzációs,mert a sejteket mindenfélével támogatja,ami az életünkhöz szükséges,az említett B17vitamin is bőven van benne,a klorofill tartalma pedig a legkiválóbb fertőtlenítő,szagtalanító és csodás OXIGÉNPÓTLÁS a szervezetünknek!
    A nevei is mutatják ezt:zöld vér,folyékony oxigén..

  4. Én úgy hallottam,hogy a magbél keserű héja ami nem egészséges. Azt le is szokták áztatni róla mielőtt pirítják.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét