A színészek napi 12-20 órát dolgoznak átlagosan. A híres énekesek hosszú utazásokat tesznek, folyton ki-becsomagolnak a turnék során, magánéletük pedig szinte nincs is. Annak ellenére, hogy őrülten elfoglaltak és számos nehézséggel kell szembenézniük, vannak olyan sztárok, akik a nyilvánosságot arra is felhasználják, hogy a világot jobb hellyé tegyék.
A következő 8 híresség nem csak a tehetségéről ismert.

1. Benedict Cumberbatch az egyenlőséget hozta Hollywoodba.

A nem és faji egyenlőtlenség nem újdonság Hollywoodban, de legalább van valaki, aki úgy határozott, nemcsak beszél róla, hanem tesz is ellene valamit. A Doctor Strange és a Sherlock filmekből is ismert színész nem hajlandó munkát vállalni olyan filmekben, melyekben a női szereplők nem kapnak ugyanakkora fizetést.

2. Keanu Reeves titokban kórházakat támogat.

A színész az internet kedvence, mégpedig okkal. Azonkívül, hogy rákos betegeket gyógyító kórházakat támogat és titokban segíti beteg gyerekek kezelését, Keanu sosem hezitál, ha arról van szó, hogy adni kell. Azt mondja, a pénz az utolsó dolog, amin az esze jár. Gyakran jó célra osztogatja el fizetését.

3. Megan Fox nemi korlátok nélkül neveli a gyerekét.

A színésznő hiszi, hogy a gyerekét nem szabad olyan nemi keretek közé kényszeríteni, melyeket a társadalom állít fel. Engedi, hogy a fia rózsaszínben vagy akár egyberuhában menjen iskolába, ha ahhoz van kedve. Elismeri, hogy ezt sokan rosszallóan nézik, de ez nem érdekli, hiszen arra törekszik, hogy a gyereke minél magabiztosabb legyen.

4. Ricky Gervais az állatok jólétéért dolgozik.

A humorista folyamatosan azért tevékenykedik, hogy az állatokkal való bánásmód javuljon. Azt is elárulta, hogy egész vagyonát állatmenhelyekre fogja hagyni. Sosem mulasztja el a lehetőséget, hogy felhívja Hollywood figyelmét az egyenlőtlenségre és a képmutatásra, ami ott zajlik. Mindezt persze humorral fűszerezve.

5. Nicki Minaj egy indiai falunak segít.

Zenéjéről és külsejéről mindenki ismeri, de jótékonykodásairól csak kevesen tudnak. Nicki évek óta adományoz pénzt egy indiai falu újjáépítésére. Kutakat építtetett, hogy megoldja az emberi fogyasztásra nem alkalmas ivóvíz problémáját, számítógép központot nyitott, és megkönnyítette a helyiek oktatáshoz való hozzáférését. Nicki több rajongója tandíját is fizeti, ha színjelesre végeznek és ezt be is bizonyítják neki.

6. Kesha LMBT esküvőkön működik közre.

A Tik Tok énekes, aki nyíltan vállalja biszexualitását, kiáll az LMBT közösségért. Videoklipjeiben gyakran testesít meg különböző szexuális beállítottságú karaktereket, valamint segít a közösséghez tartozó esküvők lebonyolításában.

7. Ashton Kutcher az emberkereskedelem ellen harcol.

Aktívan dolgozik azért, hogy véget vessen az emberkereskedelemnek, és ezidáig már több ezer ember életét mentette meg. Szervezete, a Thorn, melyet még exfeleségével, Demi Moore-ral alapított, a Google, a Yahoo, a Microsoft és a Facebook forrásait felhasználva segít a kormánynak véget vetni az emberkereskedelemnek és a rabszolgaságnak.

8. Dolly Parton a rászoruló gyerekek taníttatását segíti.

Alapítványán keresztül a saját bevételeiből segíti munkához a rászorulókat. A gyerekeknek pedig havonta küld könyvet, hogy segítsen felszámolni az írástudatlanságot. Jelenleg a világon 850.000 gyerek része a programjának.

Ha világsztár lennél, te min próbálnál változtatni?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here