Visszatérve a munkába, már az első napon azon álmodozunk, hova is menjünk legközelebb nyaralni, és ezzel nincs is semmi probléma. A munka gyakran egy olyan stressz az életünkbe, mellyel tudat alatt állandóan harcolunk. Vannak azonban olyan fizikai jelek, melyek valóban azt mutatják, hogy pihenésre van szükséged.
A következőkben, bemutatjuk a nyolc leggyakoribb apró jelzést.

1. Fejfájás

A tested a fejfájással azt is sugallhatja, hogy bizony pihenésre van szükséged. A túl sok munka gyakran okozhat enyhe, vagy épp súlyos fej-, nyak-, és szemfájást. Sőt, mi több a stressz migrénhez is vezethet.

2. Emésztési problémák

Amikor az agyad már hosszú ideje teljes sebességgel dolgozik, az emésztőszerveid szenvednek tőle a leginkább. Tulajdonképpen, sokként éri a hajtás. A leggyakoribb következmény az irritábilis bél szindróma, amihez sokszor székletürítési problémák és gyomorfájdalom társul.

3. Gyakori megfázás

A stressz megnöveli a pulzusodat, s felgyorsítja a vérkeringést. Ez és a megnövekedett vérnyomás együttesen okozhat immunproblémákat, ami pedig gyakori betegséghez vezethet.

4. Testsúly problémák

A túl sok stressz gyakran hirtelen súlynövekedéshez vezethet. Ez a kortizol nevű hormon megnövekedésének tudható be, ami arra késztet, hogy konkrétan bármi, a közeledben található kaját felfalj. A túl sok szénhidrát tartalmú étel is túlsúlyhoz vezethet.

5. Gyomorfájás

Korábban már említettük, hogy a stressztől az emésztőrendszered iszonyatosan szenved, így a gyomorfájdalmak és a hányinger is azt jelezhetik, hogy ideje lenne szünetet tartanod.

6. Kimerültség

Ha lehajolsz, és csak egy egyszerű felállás is problémát okoz, valamint állandóan aluszékony van, légy résen, hiszen a kimerültség is a túl sok munka jele.

7. Mellkas fájdalom

A stressz okozta mellkas fájdalom gyakran egyáltalán nem áll kapcsolatban a szívvel, szimplán neurológiai eredetűek. Ha gyakran tapasztalsz szúró fájdalmat a mellkasodban, először próbálj meg pihenni. Ne feledd azonban, a stressz szívgyengeséget is okozhat, tehát mindenképp konzultálj orvosoddal, ha szívproblémákra gyanakszol.

8. Csökkent szexuális aktivitás

A kimerült agy nem termel a szexualitáshoz elég kémiai hormont, így néhány ember a szex iránti vágyát is elveszítheti.
Ha te, vagy a partnered ilyen típusú problémát tapasztaltok, ne feledjétek, egy kiadós pihenés mindent helyreállít.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét