Szülőnek lenni öröm és egyben nagy felelősség is, amit nem lehet félvállról venni, főleg, ha egy apa egyedül neveli a gyermekeit. Ennek a jó oldala, hogy szoros kötelék alakulhat ki közöttük. Az idő előrehaladtával ez a kapcsolat csak egyre erősebb lesz, a gyerekek pedig felnőve meg fogják érteni, hogy mennyi áldozatot követel, ha valaki igazán jó apa szeretne lenni.
A sztárok is tudnak nagyon jó példát mutatni a szülőségről, az apaságról. Következik 9 csodálatos sztárapuka, aki egyedül nevelte vagy neveli a gyermekeit.

1. Liam Neeson

A színésznek 2 fia van: Micheál 26, Daniel 25 éves. Feleségét, a fiúk anyját 2009-ben egy síbalesetben vesztette el. Azóta nem nősült újra, egyedül nevelte fel fiait. Ahogy mondta: “Apának lenni folyamatos öröm számomra.” 2020-ban apa és idősebb fia együtt játszottak a Made in Italy című filmben.

2. John Travolta

A színész 2020-ban vesztette el feleségét, Kelly Prestont, aki 2 évig szenvedett a halálos kórban. Travolta lánya, Ella 21 éves, fia, Benjamin 11. A színész odaadó apa, aki szereti állandóan kimutatni a szeretetét gyermekei iránt. Apák napján egy kedves posztban azt írta: “Kiváltság, hogy ennek a két gyönyörű gyereknek az apukája lehetek.”

3. Josh Duhamel

Az amerikai színésznek van egy 8 éves fia exfeleségétől, Fergie-től. Az apuka sok időt tölt együtt gyermekével, és szívesen mutatja meg neki a szabadtéri kalandok iránti szenvedélyét, azokat a dolgokat, amelyekkel ő is töltötte a gyerekkorát. Duhamel elmesélte, hogy a legjobb tanácsot a gyerekneveléssel kapcsolatban apukájától kapta, aki azt mondta neki: “Add meg a gyereknek azt a szabadságot, hogy felfedezhesse a világot.”

4. Jamie Foxx

Az 54 éves színésznek 2 lánya van, a 28 éves Corinne és a 12 éves Annalise. Az egyedülálló apa számára nem volt könnyű feladat a gyereknevelés, saját bevallása szerint sok hibát elkövetett. Az évek során megtanulta, hogy a legfontosabb dolog egy gyermek számára, hogy az apja ott legyen vele.

5. Ryan Phillippe

A színész a lányát, Avat és a fiát, Deacont közösen neveli exfeleségével, Reese Witherspoonnal. 9 év után, 2006-ban szakítottak. 2011-ben Ryan újból apuka lett, Alexis Knapptől megszületett a harmadik gyermeke. A 47 éves színész nyíltan beszél az apaságról: “A legjobb része az életemnek. Emellett minden más eltörpül.”

6. Lenny Kravitz

Az 57 éves rockernek egy lánya született az exétől, Lisa Bonettől, a modell és színésznő Zoë. Apa és lánya nagyon közel állnak egymáshoz, és nagyon nyíltan tudnak egymással beszélgetni: “Bármiről és akármiről beszélhetünk egymással.”

7. Marc Anthony

Az 53 éves énekes 3-szor nősült, és 6 gyermeke van, köztük a 14 éves ikrek, akiknek az édesanyjuk Jennifer Lopez. Marc szoros kapcsolatot ápol a gyerekeivel. Egyszer a lányának ezt írta: “Nem tudom, hol végződsz te és hol kezdődöm én, Emme.”

8. Usher

A 43 éves amerikai zenész 2 fiú, 1 lány és egy újszülött baba – ő szintén fiú – büszke apukája. 2 idősebb fiának édesanyjától 2009-ben vált el, ettől kezdve egyedülálló apaként nevelte őket. Miután 2007-ben először apa lett, Usher elmondta, hogy nagyon komolyan veszi az apaságot. Fiával kapcsolatban egyszer ezt mondta: “Most én képviselem azt, amivé neki kell válnia.”

9. Arnold Schwarzenegger

Az osztrák–amerikai színész és egykori testépítő 3 fiú és 2 lány édesapja. 10 év különélés után, 2021-ben vált el 4 idősebb gyermeke édesanyjától. A sztár ezt mondta az apaságról: “Rendkívüli öröm apának lenni. A legjobb érzés látni az 5 gyerekemet fejlődni, felnőni és sikeressé válni. Sok időt töltünk együtt, együtt edzünk, és megválaszolhatom a kérdéseiket, ez pedig boldoggá tesz.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here