Egy egészséges és tápláló reggeli a kulcs egy jó naphoz. A napindító fogásnak ezért nem csak finomnak, de tápanyagokban gazdagnak is kell lennie. A következőkben olyan recepteket mutatunk, melyekből tökéletes reggelit készíthetsz!

Zabpalacsinta

Hozzávalók:
– 1 tojás
– 1 tojásfehérje
– 3 evőkanál zabpehely
– 3 evőkanál tej
– kakaó (ha csokis palacsintát szeretnél)

Így készítsd el!

1. A hozzávalókat keverd össze.

2. A palacsintát olajjal és olaj nélkül is elkészítheted. Tégy vajat a serpenyőbe, fedd le és mindkét oldalán süsd barnára.

3. Tetszés szerinti töltelékkel fogyaszthatod. Megtöltheted gyümölcsökkel is.

Tökös palacsinta

Hozzávalók:
– 250 g zsenge tök vagy cukkini
– 2 tojás
– 30 g rozskorpa vagy étkezési rost
– só, bors
– ricotta vagy krémsajt
– natúr joghurt

Így készítsd el!

1. Reszeld le a tököt. Add hozzá a tojást és a rozskorpát, majd alaposan keverd össze. Fűszerezd meg a sóval és a borssal.

2. Tedd a serpenyőbe és mindkét oldalon süsd készre.

3. Az öntethez keverd össze a joghurtot és a ricottát, hogy sűrű, sima krémet kapj.

4. A palacsintát forrón tálald az öntettel.

Édes rizstekercsek

Hozzávalók:
– 100 g főtt rizs
– 2 tojásfehérje vagy 1 tojás
– 80 g ricotta
– szeder vagy más bogyós gyümölcs, de banánt vagy a kedvenc gyümölcsödet is használhatod

Így készítsd el!

1. A rizst keverd össze a tojásfehérjékkel, majd az egészet kanalazd bele a serpenyőbe. Mindkét oldalán süsd készre.

2. Keverd össze a ricottát és a gyümölcsöket, hogy sűrű krémet kapj.

3. Kend rá egy rétegben a krémet a palacsintára, majd csavard fel.

Alma zabos-ricottás töltelékkel

Hozzávalók:
– 1 evőkanál ricotta
– 1 nagy alma
– fahéj
– szerecsendió
– 1 teáskanál dió
– 1 evőkanál zabpehely
– méz

Így készítsd el!

1. Mosd meg az almát és szedd ki a magjait egy késsel.

2. Töltsd bele a ricottát, a zabpelyhet, a diót és a fahéjat.

3. Süsd 15 percig, hogy az alma megpuhuljon.

4. Hidegen és melegen is fogyaszthatod. Locsold meg mézzel, adhatsz hozzá joghurtot vagy krémsajtot is.

Édes zabpalacsinta

Hozzávalók:
– 50 g zabpehely
– 2 tojás
– 15 g mazsola
– édesítőszer vagy méz
– 50 g zsírszegény ricotta

Így készítsd el!

1. Keverd össze a hozzávalókat.

2. Egy serpenyőben süsd ki a palacsintát.

3. Forrón tálald. Mellé zsírszegény ricottát vagy krémsajtot tehetsz.

Zabpehely befőttesüvegben

Hozzávalók:
– ½ bögre zabpehely
– ricotta
– 2 evőkanál natúr joghurt
– 1 banán
– bogyós gyümölcsök
– csipetnyi kakaópor vagy fahéj
– 1 teáskanál méz

Így készítsd el!

1. Egy befőttesüvegben rétegenként helyezd egymásra a zabpelyhet, a ricottát, a joghurtot, a bogyós gyümölcsöket és a banánszeleteket. Szórd meg kakaóval vagy fahéjjal.

2. Csavard rá a befőttesüvegre a fedelet, jól rázd össze és hagyd állni egy éjszakán át.

3. Másnap reggel fogyaszd el. Ha édesen szereted a zabpelyhet, tégy rá mézet!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét