Nicole Lucas Hall két gyermek anyukája, Asheré és a kis Winryé. Mint minden anyuka, ő is igazi harcos. Teljesen átlagos életet él, azonban van egy különleges feladata: hogy ünnepelje kislánya egyedi szépségét. A 13 hónapos Winry egy furcsa folttal az arcán született, ami arcának a negyed részét elfedi.
Inspiráló történet következik, amelynek során megismerheted az anyát, aki a közösségi média segítségével osztja meg lányával kapcsolatos tapasztalatait és veszi fel a kapcsolatot hasonló helyzetben lévő szülőkkel.

A szülők először nagyon aggódtak.

Visszaidézve a pillanatot, mikor először látta meg lányát, Nicole elmesélte, hogy összezavarodott és aggódott a kislánya egészségéért, hiszen egyiküknek sem volt ilyen foltja a családban.

Azt hitték, hogy valami veszélyes dologról van szó, de az orvosok megnyugtatták őket. Ez a nagy, veleszületett, speciális anyajegytípus 50.000-ből 1 babánál fordul elő. Szerencsére csupán esztétikai jelentősége van, egészségügyi kockázata csupán annyi, mint a többi anyajegynek.

Nicole elmondta, hogy miután megkönnyebbült, még inkább értékelte Winry születését. Most, hónapokkal a baba születése után neki és férjének a legfőbb célja, hogy gondoskodjanak kislányuk egészségéről és arról, hogy magabiztos ember válhasson belőle.

Kritikák és kellemetlen bámulások nap mint nap előfordulnak.

Sajnos ellenséges megjegyzésekből és kritikákból nincs hiány, mióta Nicole elkezdte megosztani a kislány fotóit. De nemcsak az interneten, hanem a mindennapi életben is előfordul, hogy csúnya pillantásokat vetnek Winryre.

De Nicole higgadtan áll a dologhoz. Arra törekednek, hogy a közösségi médiában adott válaszaik mások tájékozottságát növeljék, hiszen a negatív vélemények mind a tudatlanságból fakadnak. Azoknak, akik durvák és gyűlölködők, Nicole és férje humorral válaszol.

Ezektől eltekintve elárasztja őket a rengeteg kedvesség, amit a kommentelőktől kapnak.

A bátyja a védelmezője.

Minden kislány egy olyan bátyra vágyik, aki vigyáz rá. Winrynek szerencséje van, hiszen Asher pont ilyen testvér. Nicole szerint csodálatos, hogy a kisfiú szinte nincs is tudatában annak, hogy a húgában bármi különös lenne. Tudja, hogy van egy nagy anyajegy az arcán, de számára ebben semmi furcsa nincs.

Asher, akárcsak a hasonló korú gyerekek, néha féltékeny, hogy az anyukája a húgával is tölt időt, de Nicole biztos benne, hogy egész életében óvni és félteni fogja Winryt.

Úgy nevelik Winryt, hogy magabiztos nő váljon belőle.

Nicole és férje minden egyes nap tesznek azért, hogy Winryt és Ashert is úgy neveljék, hogy magabiztosak legyenek. Winry egészsége is aggasztja őket, de legalább ennyire aggódnak amiatt, hogy mások hogyan fogják őt megítélni, véleményezni a későbbiekben.

Nicole elmondta, hogy számukra az egyik legfontosabb dolog, hogy Winryt kedvességre neveljék. Emellett azonban igazi harcosnak kell lennie, akinek van elég önbizalma, éppen ezért emlékeztetik folyamatosan arra, hogy mennyire szép. Talán így később is olyan boldog lesz, mint amilyen most.

Nicole egy valamiben biztos: lányukat mindig óvni fogják, és olyan emberek felé fogják terelni őt, akik tisztelettel és kedvesen bánnak vele. Családja körében Winry mindig talál majd menedéket, és ez a legfontosabb.

Kihasználják a közösségi média nyújtotta lehetőségeket.

Nicole elmesélte, hogy a közösségi médiát használják arra, hogy felhívják a figyelmet erre a különleges állapotra, a CMN-re. Fő céljuk, hogy minél többen jussanak információhoz ezzel kapcsolatban, és hogy a szülők megtanítsák a gyerekeiket a sokféleség elfogadására és a saját magukkal szembeni pozitív gondolkodásra.

Winry az első a családban, aki ilyen anyajeggyel született, ami bár igen ritka dolog, rengeteg család van, akiknél szintén előfordult.

Szülőként mindent megtesznek, hogy egyengessék kislányuk útját. Nicole-nak mára hivatása lett, hogy információkat terjesszen erről az állapotról és segítse az elfogadását. Férjével sokszor belegondolnak, milyen lesz, mikor Winrynek új környezetbe kell beilleszkedni, ahol megannyi kérdést fog kapni a kinézetével kapcsolatban. Szeretnék, ha sem neki, sem más gyereknek nem kellene szenvednie emiatt.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here