Sokan imádják nézni a szuperhősöket a filmvásznon, gyakran pedig kiderül, hogy az őket alakító színészek a való életben is igazi hősök. Ilyen Dean Cain is, akit az 1993-ban indult Lois és Clark: Superman legújabb kalandjai című sorozatból ismerhetünk. Cain története bizonyítja, hogy a valóságban is léteznek hősök, ő pedig azért tartozik közéjük, mert feladta a karrierjét, hogy a fiát nevelhesse.
Minden szülő számára remek példa az övé.

1. Nehéz gyermekkora volt.

Bár világszerte ismert színész lett belőle, Dean Cain gyermekkora nem volt könnyű. Két színész, Sharon Thomas és Roger Tanaka gyermekeként született 1966-ban. Az apa elhagyta a családot, Dean pedig többé nem találkozott vele. 4 éves volt, mikor anyja hozzáment Christopher Cainhez. Biológiai apja soha nem kereste vele a kapcsolatot.

Ez a rossz kapcsolat az apjával mérhetetlenül nagy hatást gyakorolt a színészre. 2000 júniusában ő maga is apa lett, barátnőjétől, Samantha Torrestől született fia. A nővel hosszú és bonyodalmas vitát folytattak a gyermek felügyeletéről, de végül 2011-ben Cain megkapta a kizárólagos felügyeleti jogot. Miután ő maga sok nehézségen ment át gyermekkorában, mindent meg akart tenni azért, hogy a fia élete ne így alakuljon.

2. Egyedül nevelte a fiát, és ezért sok áldozatot hozott.

A Superman színésze mindig a fia mellett akart lenni, minden étkezésre is ő főzött neki.

“Minden ételt én magam készítek el a gyerekemnek. Ha nem főzök, nem eszik. A steakem különösen finom. Nagyon jó vagyok abban is, hogy a maradékokból készítsek ételt” – mondta.

Bár folytatta a színjátszást, és ezzel párhuzamosan egyedülálló apaként nevelte a fiát, semmiről nem akart lemaradni. “A karrierem elmúlt 18 éve arról szólt, hogy elsősorban apa voltam, csak másodsorban színész.” Fia minden jujitsu-versenyén ott volt, de ő volt a foci-, kosárlabda- és baseballedzője is.

3. Nem bánta meg a döntését.

Rengeteg kritikát kapott amiatt, hogy a gyereknevelés miatt ennyire háttérbe szorította a karrierjét, de Cain így vélekedik erről: “Ott vagyok neki. Olyan apa vagyok, aki mindig ott van. És ezt semmi másra nem cserélném el.” Nem bánta meg, hogy az élete így alakult: “Az emberek néha azt kérdezik: ‘Nem törekedtél, vágytál semmire az életben?’ Én meg azt mondom: ‘De, magára az életre!’”

4. Elszakíthatatlan köztük a kötelék.

Hogy Dean ekkora odaadással nevelte fel a fiát, annak egy nagyon erős kötelék lett az eredménye apa és fia között. A színész két fotót is megosztott magukról Instagramon, amelyekhez ezt írta: “Azt hiszem, eléggé büszke az apukájára, de őszintén szólva én is elég büszke vagyok rá. Ő a kedvenc emberi lényem a Földön.”

5. A való életben is Superman.

Cain önfeláldozása szép példája a szülői szeretetnek. Annak ellenére, hogy ikonikus szerepet kapott és sikeres karrier állt előtte, a színész mindezek elé helyezte a fiát. Hogy gyermeke soha ne menjen át olyan traumákon, amiket ő átélt annak idején, a való életben is képes volt Supermanné válni.

6. A karrierjével is foglalkozik.

Cain fia nevelése közben sem tétlenkedett. Írt különböző tévéműsoroknak, de szerepelt filmekben is, például a Barátságpróba és az Időzavarban című filmben. Most, hogy fia már felnőtt, különböző tévéműsorokban vállal szereplést.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét