Akik rendszeresen főznek, tudják, hogy a konyhában lenni néha maga a pokol. Odaégett húsok, zsíros edények, ragacsos serpenyők, és a tojás, amit most ütöttél fel, persze, hogy romlott… Ezeken a kihívásokon azonban felülemelkedhetsz!
Összegyűjtöttük neked a leghasznosabb konyhai trükköket, melyekkel időt spórolhatsz, kímélheted az idegeidet, és felturbózhatod a főzőtudásodat!
14. Ha húspogácsát sütsz, készítsz egy mélyedést a tetején. Ezzel csökkentheted a sütési időt.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-15.jpg)
13. A tökéletes szelet torta vágásához előbb tartsd forró víz alá a kést. Így a torta nem fog a pengére ragadni szeletelés közben.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-14.jpg)
12. Szúrj egy szórófejet a citromba, hogy citromlé permetet készíthess.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-13.jpg)
11. Határozd meg az adagokat a tenyered segítségével.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-12.jpg)
10. Hogy a kés biztosan ne csússzon ki a kezedből, tekerj a nyelére két befőttes gumit.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-11.jpg)
9. Minél vékonyabb a citrom héja, annál savanyúbb.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-10.jpg)
8. Hogy egy kolbászt tökéletesen átsüss belül és kívül is, kicsit irdald be.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-9.jpg)
7. Ellenőrizheted, hogy friss-e a tojás, ha megnézed, van-e a fehérjéből gyűrű a sárgája körül.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-8.jpg)
6. A megkezdett torta nem fog kiszáradni, ha a tésztához fogpiszkálóval 1-1 szelet kenyeret teszel.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-7.jpg)
5. Mennyi ideig kell főzni a tojást?
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-6.jpg)
4. A friss zöldeket alufóliában tárold, sokkal tovább maradnak frissek.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-5.jpg)
3. A tökéletes bacon elkészítéséhez használj alufóliát. Melegítsd a sütőt 200 fokra, és süsd 12 percig.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-4.jpg)
2. Ha fel szeretnéd melegíteni a pizzát, spriccelj rá vizet, és így tedd a sütőbe. Olyan lesz, mintha most sült volna frissen.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-3.jpg)
1. Rostirányban szeleteld a húst. Így a szelet nem fog széttörni, és tökéletes lesz.
![](https://kuffer.hu/wp-content/uploads/2018/02/etterem-szakacsok-altal-hasznalt-titkos-trukk-2.jpg)
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.