A szép, tiszta bőrért sokan szinte bármire képesek lennének, mert a pattanások és az általuk okozott bőrelszíneződés bizony nagyon meg tudják nehezíteni az életet. Drága gyógyszerek és kozmetikai készítmények, fájdalmas procedúrák, szigorú diéták – mindent bevetünk az akné elleni küzdelemben.

Egy Los Angeles-i modell, Brianna Lopez természetes módon gyógyította ki magát az aknéból. Feltett egy előtte-utána fotót, és megosztotta bőrápolási szokásait. Posztja villámgyorsan terjedt az interneten. Brianna szerint a bőre állapota már 1 hónap alatt óriásit javult.

Előtte-utána

Brianna Lopez (@briannagabrielaa) által megosztott bejegyzés,


“Nagyon nehéz időszak volt. Néha magamra zártam az ajtót, mert senkit nem akartam látni, még a szüleimet sem.”- mondta Brianna. Vannak persze ennél rosszabb dolgok is, de az akné is elviselhetetlenné tudja tenni az életet. Brianna ezért döntött úgy, hogy megosztja saját módszerét, amivel sikerült a bőrét kezelnie.

Olajos tisztítás

Az első lépés az akné kezelésében a bőrtisztítás. Brianna ehhez jojobaolajat használ. Masszírozó mozdulatokkal felviszi a bőrére, majd egy meleg törölközővel vagy mosdókesztyűvel letörli. Ezt a műveletet kétszer végzi el.

Arcpakolás

Arctisztítás után felteszi az arcpakolást. Brianna 2 teáskanál mézet kever össze ½ teáskanál fahéjjal és ugyanennyi kurkumával, majd ezt a keveréket viszi fel a bőrére, és rajta hagyja 1 órán át.

Néha kénes vagy agyagos arcpakolást is használ, mindkettő nyugtató hatást fejt ki a bőrre. Brianna csak akkor használ arcpakolást, amikor aznap sminkelni szeretné magát.

Hidratálás

A következő lépés a bőr hidratálása. Brianna csipkebogyóolajból és sárgarépaolajból készült ún. tökéletesítő szérumot használ, ehhez hozzáad néhány csepp levendulaolajat. A nedves bőrre viszi fel, de csak akkor használja, ha sminkelni szeretné magát.

Hegek ellen

Brianna nyers shea vajat tesz a pattanásokra lefekvés előtt. Ezt a lépést soha nem hagyja ki, ez a bőrápolásának a legelső lépése, függetlenül attól, hogy visel-e sminket aznap vagy sem.

Növényi alapú étrendkiegészítők

Legutolsó lépésként Brianna növényi alapú étrendkiegészítőket szed: kurkumát, máriatövist, tengeri moszatot, varjútövist és neem leveleket. Azonban, ragaszkodik ahhoz, hogy beszéljen az orvosával és elvégeztesse a szükséges allergia teszteket, mielőtt bármilyen új étrendkiegészítőt elkezdene szedni.

Még néhány szó

Brianna Lopez (@briannagabrielaa) által megosztott bejegyzés,


Brianna kizárólag természetes bőrápolókat használ. Elmondása szerint már egy héttel azután, hogy elkezdte ezt a módszert használni, látványos volt a javulás a bőre állapotán. Két hónap után pedig már szinte tökéletes lett a bőre. A fentebb említett készítmények mellett Brianna mindennap használ fényvédőt is, és időnként különböző szereket a hegek kezelésére.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét