Miután az iskolában sokszor volt nevetség tárgya, egy nő arra a bátor döntésre jutott, hogy homlok kisebbítő műtétnek veti alá magát. Társai folyton gúnynevekkel illették, ezért felnőttként komoly önbizalom problémákkal küzdött. Elhatározta, hogy visszanyeri magabiztosságát, ezért fordult tapasztalt plasztikai sebészekhez.

Nem akarta folyton frufruval takarni a homlokát.

A 27 éves Beth Halsey egy életen át tartó bizonytalansága miatt szánta el magát a műtétre. Hogy megszabaduljon az önbizalomhiánytól, Beth frufruval szokta eltakarni magas homlokát, de ez nem jelentett számára teljes megoldást. “Volt frufrum, gyakorlatilag egész életemben ezzel takartam el a homlokomat. De még frufruval sem voltam magabiztos” – mondta.

Folyton attól rettegett, hogy a szeles napokon a frufruját odébb fújja a szél. “Egyesek számára a frufru teljesen ideális, de én eljutottam odáig, hogy elkezdtem éppen annyira gyűlölni a frufrut, mint a homlokomat. Nem akartam örökké ragaszkodni hozzá” – mondta.

Megszégyenítették magas homloka miatt.

Az Essexből származó Beth sok kritikát kapott homloka mérete miatt, amin nem tudott változtatni. Társai gúnyolódásai mély sebet ejtettek az önbecsülésén, ez pedig a felnőtt korára is hatással volt. Igyekezett lerázni magáról a bántó megjegyzéseket, ám azok mégis megtették hatásukat, és negatívan formálták az énképét.

Beth őszintén vallott erről: “Mikor azt mondják, semmi gond nincs velem, az nem olyan bók, mint amilyennek hiszik. Nagyon leereszkedőnek hangzik.” Bár az ehhez hasonló mondatok jó szándékúak, elfedik személyes küzdelme mélységeit.

Elérkezett a műtét napja.

Beth rájött, hogy a műtét végső megoldást jelenthet régóta fennálló problémájára. “Nem tudtam róla, hogy van ilyen műtét” – mondta. Miután felfedezte ezt a lehetőséget, elkezdett kutatni, orvosokkal konzultált, és végül arra jutott, hogy végre átveheti az irányítást a kinézete felett.

Elszántan és várakozással telve vetette alá magát a beavatkozásnak, a sebészcsapat pedig megnyugtatta, hogy az arca arányainak megfelelő, természetes megjelenése lesz.

A műtét után.

Abban a pillanatban, amint meglátta átalakított arcát, elöntötték az érzelmek. Nehéz volt felfognia, hogy a tükörből visszatekintő arc valóban az övé. A műtét után még az olyan egyszerű feladatokhoz is segítségre volt szüksége, mint a hajmosás.

A kellemetlenségek ellenére a műtét utáni fájdalom elviselhető volt, csupán enyhe fejfájás jelentkezett. Most, mikor belenéz a tükörbe, boldogabb már nem is lehetne. Legmerészebb álmai váltak valóra, új külseje bizonyítéka az átalakulás erejének és a személyes kiteljesedésre való törekvésnek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét