Diana hercegnő rajongók ezrei körében híres világszerte, még évtizedekkel halála után is. A hercegnő sötétebb oldalára is fény derült azonban, melyet Penny Junor, királyi írónő hozott nyilvánosságra a nem rég 70. születésnapját ünneplő, Kamillát előtérbe helyező, új életrajzában. A szerelmi háromszög az egész országot megrengette, s Kamilla lett a legjobban utált nő Nagy-Britanniában. Az életrajzban az új interjúk is olvashatóak, valamint bepillantást enged hármójuk egykori életébe is.

Az 1986-os évben igazán remekül ment minden a királyi család számára. A kívülállók szemében úgy tűnt, mintha Károly herceg és felesége, Diana hercegnő egy hihetetlen, tökéletes életet élnének együtt. A felszín alatt azonban sokkal rosszabb volt a helyzet. Kamilla és Károly herceg újra barátok lettek, ez pedig rányomta bélyeget a kapcsolatára feleségével, Dianával.

Egy Andrew Morton-nal, a Diana igaz története (Diana: Her True Story) című könyv írójával folytatott beszélgetés során kiderült, Diana azt állította, hogy Károly és Kamilla közt ismét fellobbant a láng. Akkoriban ez a nyilatkozat mindenkit sokként ért, ám mára, a további vizsgálódások során kiderült, hogy Diana vádjai nem tekinthetőek igaznak.

Miután Diana világra hozott egy trónörököst, elkezdte élvezni a rászálló hatalmat. Mindenki imádta, szinte azonnal több száz rajongója lett, akik éljeneztek ahányszor csak megpillantották. Ha kiszállt egy autóból, vagy épp egy helikopterből, az emberek már-már könyörögtek, hogy kezet foghassanak vele, de már azzal is megelégedtek, ha hallhatták a hangját.

Diana leginkább a férfiaktól kapott figyelmet élvezte. Gyakran hordott olyan ruhákat, amikben biztosan mindenhol rászegeződnek a szemek. Incselkedő kacajával és bájos fejbillentésével mindenkit levett a lábáról. Sok férfi szeretett bele gyorsan Diana hercegnőbe, ő volt az álomnő számukra, beleértve Sir John Junort, egy befolyásos szerkesztőt.

Az ujja köré csavart rajongótáborával és befolyásos újságok szerkesztőivel Diana tisztában volt vele, hogyan bánjon a hatalmával. Többé már nem csak Károly herceg felesége volt, hanem a brit nyilvánosság vezetője is. Minden megjelent sztorit fel tudott használni a férje ellen. Pontosan tudta, hogy mit is fognak írni róla az újságok.

Amikor Diana hercegnő tudomására jutott, hogy Kamilla egyre több időt tölt Károly herceggel, azonnal a barátságuk megszállottjává vált. Diana más férfiakkal folytatott afférjai ellenére, riválisaként tekintett Kamillára. Diana hercegnő nem tudta elviselni, hogy egy másik nő „ellophatja” Károly herceget tőle.

A hatalom, Diana megszállottsága, és Kamilla együttesen vezettek a Lady Annabel Goldsmith richmondi otthonában történt híres vitához. Diana természetesen nem finomkodott a közte és Kamilla közt létrejött konfrontáció során.

„Kamilla, csak szeretném, ha tudnád, tisztában vagyok vele, hogy mi folyik közted és Károly között. Nem most jöttem le a falvédőről.”

Kamilla igen dühös volt Diana hercegnőre, amiért a nyilvánosság előtt vádolta meg alaptalanul. Mivel Diana hercegnő maradt továbbra is az emberek kedvence, Kamillának esélye sem volt a válaszra. A Kamilláról alkotott közvélemény egyre csak rosszabb és rosszabb lett.

Két évvel később, Diana hercegnő vállalta, hogy ő lesz a fő forrása egy róla készült könyvnek, a Diana igaz története (Diana: Her True Story) című alkotásnak. Az író tollat adott a kezébe, s Diana tökéletesen kitervelte, hogyan is fordítja az egészet a férje, Károly herceg ellen.

A könyv nem sokkal később meg is jelent, s Diana hercegnő életének meglepő részletei is nyilvánosságra kerültek. Diana bulimiával küzdött, s öngyilkosságot is megkísérelt. A könyvben Diana és Károly mesterkélt kapcsolatáról is olvashatunk. Diana azt állította, hogy Károly közömbössé vált, s Camilla Parker Bowles megszállottja lett.

A brit nyilvánosság hamar feldühödött miután elolvasták a könyvet, s megtudták, hogy Károly herceg mennyire elhanyagolja a nőt, akit a brit emberek annyira bálványoznak. Az olvasók figyelmét azonban elkerülte, hogy a könyv csak Diana hercegnő szemszögéből mutatja be a kapcsolatot, a szerző nem készített interjút sem Károly herceggel, sem Kamillával.

„Mindig is úgy gondoltam, hogy DiAna történetére, amit Andrew Mortonnak mesélt el az életéről, igen nagy elővigyázatossággal kell tekintenünk, hiszen 11 éve élt házasságban, rettentő mérges és elkeseredett volt.”

A brit közönség azonban Diana minden egyes szaván csüngött. A Diana hercegnő és Károly herceg között kiforrott harcban a nyilvánosság egyértelműen Diana mellé állt. Mi több, Diana bármit elkövetett, hogy ő nyerjen.

Ami Kamillát illeti, számára és Károly hercegre a legrosszabb még csak most várt. 1992-es év közeledtével John Major miniszterelnök bejelentette Károly herceg és Diana hercegnő szakítását. Ugyan válást nem terveztek, mégis úgy tűnt, hogy a kapcsolatuknak végleg vége. A nyilvánosság háborgott, és Kamillát okolták a házasságuk bukásáért.

Egy hónappal később a Sunday Mirror nyilvánosságra hozott egy titokban felvett, Károly herceg és Kamilla közt lefolytatott privát beszélgetés részleteit. Az esetet „Camillagate”-ként emlegették. A hírek gyorsan taroltak végig egész Nagy-Britannián, s a brit emberek a saját szemükkel láthatták mi is folyik kettejük között.

A felvételen elhangzottakat abszolút elítélte a nyilvánosság, főleg azért, mert mindössze egy hónappal Károly és Diana szakítása után jelent meg. A felvételen Károly herceg beismeri, hogy nem tud Kamilla nélkül élni.

A felvétel nyilvánosságra hozatala után Kamilla lett a legjobban utált nő egész Nagy-Britanniában. Hirtelen durva karikatúrák, bulvárlapok és obszcén viccek célkeresztjében találta magát. A brit emberek közül többen sértő leveleket küldtek neki, és voltak, akik gúnyos telefonhívások során próbálták megbántani. Kamilla hamarosan a saját otthona rabjává vált, túlságosan is félt elhagyni azt.

Diana sem érezte magát jobban, 1993-ra elszigetelte magát a barátaitól és családjától, s egyre paranoiásabb lett. Volt egy pillanat, amikor Diana olyannyira kétségbeesett, hogy úgy gondolta, még a telefonját is meghekkelték.

A paranoia tovább súlyosbodott, s végül Diana a saját alkalmazottait is megrémítette, beleértve a magántitkárát, Patrick Jephsont is, akinek a következő fenyegető üzenetet küldte:

„Tudjuk hol vagy, a feleséged is tudja. Tudom, hogy hűtlen vagy hozzám.”

Röviddel miután újra a nagy riválisa ellen fordította figyelmét, az éjszakák közepén névtelenül hívogatta Kamillát, hogy elmondja neki, veszélyben van.

„Küldtem valakit, hogy megöljön. Kint vannak a kertben. Nézz ki az ablakon, látod őket?”

Károly herceg egyik barátja így nyilatkozott Diana hercegnőről:

„DiAna nem csak áldozatként tekintett magára, de tovább is fejlesztette azt, sajnos minden trükköt bevetett. Nem sajnáltam többé, haragudtam rá azért, amit művelt.”

Még Kamilla is szimpatikusabbá vált Dianától. Diana ugyan folytatta a sértegetést, s próbálta a gyermekeit felhasználni Károly ellen, ám az irányába érzett rokonszenv is szépen lassan alábbhagyott.

Mit gondolsz a szeretett Diana hercegnőről megjelent meglepő, új információkról? Mondd el lent!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

30 hozzászólás

 1. Szerintem nem volt szép Diána hercegnőtől,hogy ilyet tett!!!De Kamilla is hibás, nehogy azt gondoljátok hogy Diánat vèdem, mint Vilmos és Harry herceg anyját!!!!!

 2. Miért nem lehet már békén hagyni szerencsétlent? Ennyi idő után már bárki bármit állithat,úgy,hogy Ő nem tud cáfolni! Aljas dolog,mint ahogy az,ahogy bánt vele a férje,az anyósa meg a többiek! 🙁

 3. Kamillának kellett volna örökre eltűnni és békén hagyni a családot! Vén lotyó mit akart ott de Károly sem különb! Én imádom és imádtam Diánát! Nyugodjon békében ha már belehajszolták a halálba! <3

  • Maximálisan egyet értek a véleményeddel! A kezdet kezdetén, ha Kamilla nem kavar be Dyana házasságába, akkor ez a galiba nem jött volna létre, ami végül is Dyana halálát okozta! Majd 20 év távlatában, könnyű szennyes dolgokat kreálni, ami ellen már egy halott személy nem tud védekezni! Abba a lelki állapotba amibe Dyana került, pontosan Károly és Kamilla taszította bele és most szeretnék ártatlanok ként feltüntetni magukat a nép szemébe, hogy végre elfogadják Kamillát! SOHA NEM FOGJÁK, CSAK LÁTSZÓLAG❗Valószínü más sem reagált volna másképpen a helyében! Dyana megpróbáltam védekezni a maga módján, ahogyan tudott, hiszen Károlyra nem számíthatott. Dyana 1 védtelen üzött kis vad volt a királyi családban, amit mindíg is éreztétek vele, amiért sajnos az életével fizetett❗Meg ismert 1 férfit, aki szerette és becsülte őt, amit a királyi család nemtudott elviselni és pontot tettek a történet végére💔Az sem véletlen, hogy Herry herceg otthagyta a Királyi családot, de ez már egy másik történet, aminek biztosan van köze Dyana halálához is❗ Nem akart korpa közé keveredni, amit valahol meg is értek❗ Így élheti a saját életét a feleségével és gyermekükkel, és nem mondják meg nekik mit szabad és s mit nem❣️Hát ez az én véleményem: UI:KAMILLA HA BELE DÖGLIK SEM FOG SOHA DYANA HELYÉBE LÉPNI, KÁROLY PEDIG A NAGY,, ADONISZ” FEJÉVEL, MEGBECSÜLHETTE VOLNA A FIATAL ÉS GYÖNYÖRŰ FELESÉGIT, AZ ÖREGASSZONY HELYETT, AKIT MOST AJNÁROZHAT ÉLETE VÉGÉIG!!!!!!!!!!!!!! 🤔 😞

   • Igazad van ,ne most hozzanak már elő ilyen történetet,nincs már szegény ,hogy megvédje magát .Ez is csak ilyen lelketlen törekvő emberektől telik ki aki már látja ,hogy Kamillát és Károlyt kellene megkedveltetni , mivel közeleg a trónra kerülés ideje . Sajnos !!!Nem szívesen látom Károlyt a trónon majd ,aki tönkre tette egy fiatal szép hercegnő életét ,mert nem mert kiállni saját magáért ,gyávaságból ,inkább zavaros utat vállalta !!!Különben meg jobb lenne ,ha hagynák szegény Diana hercegnőt békében nyugodni ,ha élni nem hagyták!!!

 4. Ez undorító. Már sok éve halott, erre jön boldog boldogtalan és magát bennfentesként feltüntetve összeírnak minden szennyet. Beszennyezni egy halott emlékét, hogy megkapja a 15 perc hírnevet. Szánalmas. Biztos ő sem volt szent.

  • HALÁLA UTÁN,MÁR AZT MONDANAK,AMIT AKARNAK,szerintem,hazugság,ha pedig így volt,az a férfi aki mellette volt halálakor, annak,látnia kellett volna, hogy valami nem stimmel vele!

 5. Jellemző, hogy ilyenkor jönnek elő nagyon “bátran” ezekkel a nem bizonyított történetekkel.

 6. kamu! könnyű ugy vádolni valakit hogy kb 20 éve elhunyt és nem tudja megvédeni magát! Ha igaz lenne nem most derült volna rá fény han mikor megtörtént!!!!!!

 7. Egy a lényeg! A halàràlol a királyi család tehet!!!! Ezt nem mossák magukról le…mondjuk én ezek után…és még sok más szemét dolog miatt ,egy fillért nem adnák a királyi családnak…ahogyan sajnos ezt nem tette a nép….

 8. Annyira tipikusak a hozzászólásások, az emberek miért nem akarják látni mi van az események mögött. Diana maga döntött, hogy be akar kerülni a királyi családba. Nagyon jól tudta ez mivel jár. Meg lehet nézni Katalin hercegnét, csontsovány, mert ez a cím nem azt jelenti, hogy azt tehet, amit akar, hanem elkötelezettség és szabályok és alázatosság, fegyelmezettség szükséges. Ő példamutatóan helyt áll. Ha valaki erre alkalmatlan, ne vállalja. Kezdetektől fogva savanyú pofát vágott Diana. Álcázott mosollyal, sokan bevették. A testbeszédből és arcáról elég sokat lehet olvasni, ha valaki jobban megfigyeli, az ájtatosan félrebillentett fejével én ha képeken meglátom, a hideg kiráz tőle. Látszik, hogy nem stimmelt a mentális egészségével valami. Nagy szìnjátékot lenyomott. Azt meg mindenki elfelejti, hogy milliomosokkal feküdt össze… annyira mégsem szerette Károlyt, ha más férfiak ágyába vìgasztalódott, de azért hercegnő akart lenni. Volt két fia, akikre tekintettel már nem kellett volna ezt a viselkedést megengedni magának. Gondoljátok át, az éremnek nem csak egy oldala van…és ennyi év távlatából csak a szegény áldozat képe maradt meg az emberekben, Károly és Kamilla visszafogottan élnek, Diana, eleve nem tudott beilleszkedni ebbe a környezetbe, és még botrányos életvitelt is folytatott. Kamilla persze nem volt olyan szép, és még mindig áll az a tévhit, ha valaki kìvül szép, belső tulajdonságait tekintve is szép és fordìtva. Károly abban hibázott, hogy Dianát vette el feleségül.

  • Egyetértek veled. Én sem szerettem sosem. Nem is értem ezt a hozsannázást körülötte. Szép sem volt, sőt! És valóban, Katalin példaértékű a helyén férjével együtt. Róla kéne áradozni.

  • egy valamit mindenki elfelejt: Kamilla elobb volt meg Karolynak mint Diana. Diana volt aki kettojuk koze allt – es a torveny hogy Kamilla hazas volt -… Diananak egyetlen oszinte nezese nincs a kepein. mindig alulrol felfele nez, sunyi tekintet a szamomra. de tenyleg: halottrol jot vagy semmit. ket fiut adott a kiralyi haznak, az egyik tokeletes uriember, csinalja a dolgat, amit kell. a masik scrizofen mint az anyja volt. mindenki hibas csak o nem. es persze ahogy az anyja is O is elvarja hogy dotalja Anglia. nem tanitotta meg senki, hogy aki nem dolgozik, ne is egyek….

  • Abszolút egyetértek. Én is így látom. Diána nem volt szent, sőt … Kamilla meg csak szerette Károlyt minden nap, hiába nem engedték őket egybe kelni elsőre. A szerelmük kitartott a végsőkig. Ebben azért szerepe volt Anna hercegnőnek is, hogy Károly élete ilyen boldogtalan lett. Ha ő nem avatkozik bele, Diána sose kerül képbe és Károly meg Kamilla boldog házasok elejétől kezdve.

 9. A Britek mindig is tudtak a történelem során is túlozni ,tehát már Diána nem él , Kamilla megkapta amit akart , Károly pedig biztosan még a mama kedvence 😀 tehát e-ről ennyit ! Diána temetéséről van film , na ez egy szégyen a nagy királyi temetésről !

 10. Nem voltam Dianna rajongò soha. Nem èreztem helyènvalònak , hogy a fèrje , az igazi tronörökös elè helyezte mindig magàt. Camilla inkàbb àldozata volt egy , a tronörökösnèl kierőszakolt hàzassàgnak , amit az udvari “etikett” előiràsa szerint Diannàval kellett realizàlnia Kàrolynak.

 11. Én se vagyok diana rajongó, szerintem aljas volt hogy ezt tette diana azért az durva hogy a saját férjérol írt a könyvbe olyanokat amiket magának beképzelt. Ő miatta kamillat megutaltak öt kellett volna úgy meg utalni jah meg attól hogy paranoiás attól nem kellet volna másokat ijezgetni nekem a véleményem :Nem volt igazi királynő😡

 12. Szerintem meg szemét dolog volt belehajszolni őket ebbe a házasságba. Kíváncsi lennék a kedves kommentelők mit tettek volna, ha elválasztják őket a szerelmüktől és kihátasítják őket mások kénye-kedve szerint? Persze a birodalom így kívánta majdani királyától. Egy olyan trónörököstől, aki talán sosem ül a trónra. Legalább vénségükre élhetnek boldogan.

 13. Ludmilla Nagyon csúnya a véleménye, szégyelje magát. Először is Kamilla férjes asszony volt és folytatta a férje mellett Károllyal a kapcsolatot.Miért nem ment feleségül Károlyhoz anno, s miért kötött házasságot mással, s közben csalta a férjét. tehát ki a bűnösebb Diana vagy Kamilla?? Diana, azután kezdett kapcsolatokat miután a házassága felborult azzal hogy megtudta a kedves Károly mit művel. Miért Ludmilla te mit tettél volna mikor rájössz hogy a férjed csal??? Én anno megmondtam a férjemnek, ha megcsalsz annak ellenére hogy nagyon szeretlek, azonnal menned kell. Sajnos már nem él, de ritka az olyan férj mint ő volt, soha nem tette meg, ahol dolgozott férfiak között, és minden nap a munka ideje után azonnal már az iroda előtt állt a kocsival s megvárta mig zárunk és vitt haza, soha nem voltak külön útjaink. Csak megjegyzem, ilyen ritka a férfiak táborában!!!! Ha valamivel nincs tisztában addig ne vádoljon. A másik Nem Diana akart bekerülni a királyi családba, hanem Erzsébet királynő szemelte ki magának, mert Kamilla nem tudott volna örökösöket hozni a világra, s ezért kellett Károlynak elvennie feleségül. Erzsébet királynő kényszeritette a fiát ebbe a házasságba annak ellenére, hogy tudta a fia nem szereti ezt a szép fiatal nőt. Az első bűnös Erzsébet királynő. Ő sem ártatlan, nagyon sokban nem ha a politikai hátterét nézzük, nem szeplőtelen Szűz Mária!!!A harmadik tény Diana valóban szerelmes lett ebbe a nagyfülű senkiháziba. Mi tetszett neki rajta nem tudom, de nekem sosem kellett volna az egész királyi származásával együtt. Nem tudom a te tekintedből mit lehetne ,kiolvasni? SZÉGYELD MAGAD ISMÉTELTEN!!!!

 14. Zsanii, Láziné, hazátlan , Edit Beniczky, Lizi, hozzászólóknak ugyanazt tudom leirni mint LUDMILLÁNAK. Nem ismétlem , olvassátok el, s részemről szégyeljétek magatokat. Majd ha valamivel teljesen tisztában vagytok azután vádoljatok!!!! Zsanii a férjéről az igazat irta meg, nem aljas, hanem az aki pálcát tör felette anélkül, hogy tisztában lenne a valósággal!!!! Na és nem képzelt be magának semmit, hanem a tényekről irt!!!!Hazátlan hozzászóló? Mindegy hogy Kamilla volt Diana előtt Károlynak, Diana nem állt közéjük, hanem a királynő eröltetésére jött létre ez a házasság, Diana meg szerelmes volt ebbe a nem éppen jóképú férfiba.Na és miért nem ment Kamilla hozzá anno, hanem máshoz??? És csalta a férjét. LOGIKÁTOK SEMMI!!!!!!

  Edit Beniczky te tudod mi az hogy valaki szép?? Nézzél előbb a tükörbe te szép vagy? Diana szép volt ha tetszik ha nem, a világon mindenütt nemcsak Angliában a férfiaknak tetszett, te mint nő nem tudod hogy a férfiak hogyan látják a nőket, nem női szemmel.

 15. megjátszott sztori…legyen mivel foglalkozni….befeketiteni rágalmazni ….hamis állitások fotók használata….kihasználták felhasználták….tönkretették megölték….ez a folyamat amin keresztül ment….de mennyien vannak ilyen helyzetben….belerángatták….még szinte gyerek volt amikor férjhez ment….ez is milyen dolog meg hogy károlynak kellett olyan körből nősülni de pont a fiatal lány aki sértettlen tapasztalatlan férfit nem ismer tehát mentes vagyis ez kellett a királyi családnak és a figyelem rájuk helyezödött károly lett a menő aki meghóditotta a lányt….képek hada sora készült diana pedig egyszerű de természetes szépségével bájával fenntartotta a kapcsolat sérthetetlen voltát….sokat szerepelt igaz és valószinű a királyi családnak nem tetszett….ebből lehettek viták leginkább…a másik nővel csak utána kezdték összehozni amikor már meghalt diana…jó lehetőség volt a családnak dianát hibáztatni mindenért mosták magukat….még össze is hozták dianát a férfival akivel aztán meg is halt….képek sora készült és ő lett a rossz nő rossz anya…..most megint divat előhozni őt csamcsogva mutogatni s királyi családot éltetni…de sajnos más a valóság…az egyház a hatalom vagy uradalmi rétegek mindig megvédik magukat itt a példa diana esetében….keresnek okot olyan helyzetbe hozzák hogy támadható legyen aztán elkönyvelik hogy bűsös és még halálra is itélik….itt megtörtént….sajnos…mennyien vannak hasonló helyzetben….csak közben ott voltak és vannak a gyerekek….mit láttak hallottak…a fiatalabb fiú nem véletlenül ellenkezett de rá is hatással volt van felesége is….a két fiú viszályáról irnak de itt több a maszlag mint a valóság….megint van téma….egyébként már a királyságok ideje lejért…uradalmi hatalmaskodás mind mind ártalmas és viszályokat okoz….egyenlőek életek és értékek vagyunk minden ember…..erre kell törekedni….istenünk szeretetében élni….jézus megmutatta hogy kell….mindennek tudója istene….a torinoi leplen látjuk….értsük őt és kövessük mert életünk csak vele van

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét