A szemed egyértelműen a leghatásosabb fegyver, ha flörtölésről vagy csábításról van szó, fontos azonban, hogy minden szemforma egyéni sminkelési technikát igényel. Varázsolj magadnak ragyogó szemeket, s biztosan egy férfi sem fog tudni elfelejteni többé.
A következőkben adunk néhány tippet, hogyan húzd ki tökéletesen a szemeidet.

1. Mandula-alakú szemek

Honnan ismerheted fel, hogy mandula alakú szemekkel büszkélkedhetsz? A szemeid belső és külső sarkai egyvonalban vannak, a belső sarkak közti távolság pedig egy szemhossznak felel meg.
Hogyan hívhatod fel a férfiak figyelmét a gyönyörű szemeidre? A szem belső sarkából indulva húzz egy vékony vonalat a felső szemhéjadra, egészen a külső sarkáig, ám fontos, hogy semmiképp sem húzd tovább. Ezzel a technikával nagyobb és kifejezőbb szemeket varázsolhatsz magadnak.

2. „Csuklyás” vagy rejtett szem

Ebben az esetben a bőr lelóg a felső szemhéjakra, ezáltal kisebbé téve a szemeket. Ezért a lehető legnagyobb volument kell adnod a szempilláidnak.
Ha ilyen típusú szemeid vannak, a legjobb, ha egy széles, az egész felső szempillavonalat befedő tusvonal a megfelelő számodra. Egy másik tipp: a lehető legsötétebb szemtust használd.

3. Messze ülő szemek

Ha a két szemed közötti távolság nagyobb mint egy szemszélesség, akkor egyértelműen messze ülő szemeid vannak. Ahhoz, hogy kissé közelebbinek tűnjenek a szemeid, az alsó szemhéjad külső sarkától kezdve a közepéig húzz tusvonalat. Szempillaspirál használatánál figyelj rá, hogy az orrnyerged felé fésüld a pillákat.

4. Nagy szemek

A nagy, vagy más néven kerek szemek már önmagukban is elég kifejezőek, így az egyetlen dolog, amit tenned kell, hogy megnyújtsd egy kicsit.
Húzz tusvonalat a felső szemhéjadra, a haladj a külső szemsaroktól körülbelül egy centiméterrel túl. Nem mellesleg a „füstös szemek” a tökéletes sminkelési technika az ilyen szemekkel büszkélkedhetők számára.

5. Hosszúkás szemforma

A hosszúkás szemformát hihetetlenül szexinek tartják, ám fontos, hogy a szemhéjtust nagyon óvatosan vidd fel a leszűkítés elkerülése érdekében. A nagyobb és ragyogóbb szem eléréséhez húzz egy vonalat egy kicsit távolabb a szempillavonaltól, majd finoman satírozd el.
Kontúrozd ki a szem és a szempillák között található bőr vékony sávját egy fehér szemceruzával. Majd egy fekete szemceruza segítségével emeld ki a felső szemhéjadat, a vonal középső részét pedig vastagítsd meg.

6. Közel ülő szemek

Amennyiben, a szemeid közötti távolság kisebb, mint egy szemszélesség, közel ülő szemeid vannak. Ilyen esetben a lényeg, hogy nyitottabbá varázsold a szemeidet.
Egy világos-sötét átmenetet kell készítened a szemeid külső sarkában. A belső saroktól egy kicsit kintebb indíts egy tusvonalat. A vonal vége mindenképp a külső szemsarkon kívülre essen, s enyhén felfelé íveljen.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét