“Mikor lesz végre gyereked?” Ez az a kérdés, amit valószínűleg minden gyermektelen nő gyakran hall 30 felett. Sztár vagy vagy sem, ez a kérdés mindenképpen bosszantó. Ez alól Jennifer Aniston sem kivétel, aki már elmúlt 53 éves és az évek során rengeteg olyan pletykát hallott magáról, ami nem tetszett neki. Mindezek ellenére igyekszik magára koncentrálni és a saját jólétére odafigyelni.
Minden nőnek joga van eldönteni, hogy akar-e gyereket, ezt a döntést pedig nem lehet megkérdőjelezni. Minden tiszteletünk Jennifer Anistonnak, aki nem félt nyíltan reagálni az ezzel kapcsolatos pletykákra.

Nem igazak azok a feltételezések, hogy a karriert választotta a gyerek helyett.

Aniston egy interjúban beszélt arról, hogy soha életében nem mondott olyat, hogy nem akar gyereket. Éppen azokat a nőket tartja a leginspirálóbbaknak, akiknek vannak gyerekeik, emellett pedig a karrierjükben is sikeresek tudnak lenni. Ő sem korlátozta magát abban, hogy kizárólag az egyiket valósítsa meg az életében. “Mindig is akartam gyereket, és ezt sosem adtam volna fel a karrierért. Mindkettőt akartam.”

Hibáztatták, hogy Brad Pittel való házassága azért ment tönkre, mert nem akart családot.

Brad Pitt és Jennifer Aniston Hollywood álompárjai voltak. 2000-ben házasodtak össze, és meseszerű életet éltek együtt. Akkoriban Pitt készen állt arra, hogy új fejezetet nyisson az életében, ezért is vette feleségül Anistont, aki éppen ekkor fejezte be a Jóbarátok forgatásait.

De az élet másként hozta. 5 év együttlét után, 2005-ben elváltak. Nem sokkal később Pitt nyilvánosan is felvállalta új barátnőjét, Angelina Jolie-t, 2006-ban pedig bejelentették, hogy gyermeket várnak.

Ebből az emberek arra következtettek, hogy Pitt már nagyon vágyott családra, Anistonnak viszont más tervei voltak, ez vezethetett a válásukhoz. Aniston megelégelte ezeket a pletykákat, és elmondta, hogy egy szó sem igaz belőlük.

Aniston nagyon magára vette a pletykákat.

Sok minden terjengett már róla: “Nem bír megtartani egyetlen férfit sem.”, “Túl önző, nem akar gyereket, inkább a karrierjével foglalkozik.” A színésznőnek nagyon fájt ilyesmiket visszahallani magáról. “Fogalmuk sincs, hogy mi a helyzet velem. Lehet, hogy orvosi okok miatt nem lehet gyerekem. Nem tudnak semmit.”

Bár a pletykákból semmi sem volt igaz, mégsem volt mindig könnyű nem foglalkozni velük. Igyekezett kiegyensúlyozott maradni, a munkájára és a barátaira, a jó dolgokra koncentrálni. “Legtöbbször sikerült csak hátradőlnöm és nevetnem ezeken, mert a szalagcímek egyre abszurdabbak lettek” – mondta.

Megható levelet írt arról, hogy a nők gyerekkel és gyerek nélkül is kiteljesedhetnek.

“Ennek a témának a lényege, hogy szerintem párral vagy anélkül, gyerekkel vagy anélkül is teljes értékűek vagyunk. Mi magunk dönthetjük el, számunkra mi a jó, ha a saját testünkről van szó. Ez a döntés a miénk, egyedül a miénk. Hozzuk meg ezt a döntést magunkért és a világon az összes fiatal nőért, akik példaként tekintenek ránk. Hozzuk meg ezt a döntést tudatosan, a bulvár kizárásával.

Nem kell férjhez mennünk vagy gyereket szülnünk ahhoz, hogy kiteljesedjünk. Meg kell találnunk azt, ami minket boldoggá tesz. Belefáradtam már ebbe. Igen, lehet, hogy egyszer anya leszek, és mivel már mindent kiteregettem, ha így fog történni, azt is tudatni fogom. De nem törekszem az anyaságra azért, mert nem érzem magam teljesnek nélküle, bár sok sztárról pont ezt hiszik.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét