Mostanában felkapott vitatéma, hogy a gyerekeket milyen gyakran kell megfürdetni. Kristen Bellnek is megvan a véleménye a témáról. Szerinte szükségtelen a mindennapos fürdetés, ezért nem is teszi ezt.
Ismerd meg közelebbről az álláspontját ezzel kapcsolatban.

Eleinte mindennap fürdette a gyerekeket.

Kristen és férje, Dax Shepard lefekvés előtt szokta megfürdetni a gyerekeket. Ez volt az esti rutinjuk, egészen addig, míg a gyerekeik már önállóan mentek lefeküdni. Bevallották: elkezdtek megfeledkezni a gyerekek fürdetéséről. A párnak 2 lánya van.

Kristen és Dax most már megvárják a szagokat.

Dax elmesélte, hogy nem volt nehéz megfeledkezni a fürdetésről, hiszen a gyerekeknek 5-6 napig nem volt rossz illatuk. Kristen aztán mérlegelt, és ma már úgy van vele, hogy szereti megvárni a szagok terjengését, mielőtt megfürdetné őket: “Nagy rajongója vagyok annak, hogy várjuk meg a szagokat. Ha megérzed, tudod, hogy a biológia így jelzi, hogy itt az idő a fürdésre.”

Kristen szerint ez a megfelelő módszer a környezet érdekében is.

A 41 éves színésznő hozzátette, hogy mivel Kaliforniában egyre fogy a víz, neki is felelőssége, hogy spóroljon vele. A maga részét veszi ki a környezet megmentéséből azzal is, ha a lányokat ritkábban fürdeti.

A szakértők véleménye a gyerekek fürdetésének gyakoriságáról.

Kiderült, hogy a gyerekeknek valójában nincs is szükségük mindennapos fürdésre, elég, ha néhány naponta sor kerül erre. Ők még nem izzadnak úgy, mint a felnőttek, és általában nagyon piszkosak sem lesznek. A gyakori fürdetéstől viszont a bőrük kiszárad, és akár ekcéma is könnyebben kialakulhat náluk.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here