Az anyaság sok kihívást tartogat, könnyen találhatod magad olyan helyzetben, mikor nem tudod, mit tegyél. Megan Foxnak is van ilyen tapasztalata. De a gyerekei iránti szeretete révén mindig megtalálja a módját annak, hogy támogassa őket és fogja a kezüket, bármiről legyen is szó.
Az ő történetét ismerheted meg arról, hogyan segített a fiának, hogy magabiztossá váljon.

Megan Fox modell és színésznő, legtöbben a Transformers-filmekből ismerik. Több évig együtt volt Brian Austin Greennel, akivel 2010-ben házasodtak össze. Brian is színész, egy forgatáson ismerték meg egymást. 3 közös gyermekük született, de házasságuk 11 év után véget ért.

Elváltak, de baráti kapcsolatban maradtak. Brian így beszélt erről: “Fantasztikus volt a kapcsolatunk, mindig szeretni fogom őt, és tudom, hogy ő is mindig szeretni fog engem. Szuper családot hoztunk létre, ezért az a legfontosabb, hogy ezt ne veszítsük el.”

Megan és exférje számára is a gyerekeik boldogsága a legfontosabb. Ennek érdekében tartják fenn a jó kapcsolatot, de nem ez az egyetlen módszerük. Mikor a legidősebb fiuk, Noah elkezdett lányos ruhákban járni, mindketten megértést mutattak felé, és közösen támogatták.

Megan nyilvánosan is beszélt erről. Mikor Noah 4 éves volt és már lányos ruhákban járt, sokan véleményezték ezt. Brian a védelmére kelt: “Többektől hallottam, hogy nem értenek egyet azzal, hogy a fiunk lányos ruhákban jár. Nekik üzenem, hogy engem ez nem érdekel. 4 éves, és ha ezt akarja viselni, akkor ezt fogja.”

Megan óvja a gyerekei magánéletét, de egy interjú során elmélyedt Noah nemi identitásának témájában. A fiú ma már 9 éves, a lányruhák iránti rajongása 2 éves korában kezdődött.

Megan ezt mondta erről: “Noah körülbelül 2 éves volt, mikor elkezdett lányos ruhákat hordani. Vettem egy csomó könyvet, ami erről szól és ennek a témának a kérdésköreivel foglalkozik.”

Azt is elmondta, hogy információkat keresett arról, hogyan kezelheti a helyzetet a lehető legjobban: “Néhány könyvben írtak a transznemű gyerekekről. Volt, amelyik arról szólt, hogyan lehetsz fiú úgy, hogy közben lányos ruhákat hordasz. Az öltözködésen keresztül bármit ki lehet fejezni önmagadról. És ennek semmi köze a szexualitáshoz.”

Megemlítette azt is, hogyan neveli a gyermekeit ezzel kapcsolatban: “Nagyon kicsi koruktól kezdve beépítettem ezeket a dolgokat a mindennapi életükbe, hogy ne érezzék úgy, hogy ők furcsák vagy mások.”

Megan arról is beszélt, hogy tisztában van vele, hogy mások véleményét a gyerekei viselkedésével kapcsolatban nem irányíthatja, és tudja, hogy abba sincs beleszólása, hogy mások hogyan nevelik a gyerekeiket. Éppen emiatt nem is szeret fotókat posztolni róluk a közösségi oldalakon.

Az említett interjúban elmondta, hogy szomorú, hogy ilyesmiről kell beszélnie, de egyben jó érzés is: “Büszke vagyok a gyerekeimre. Noah elképesztően tehetséges zongorista. Mozart zongoraversenyét egy óra alatt meg tudja tanulni. Szeretném, hogy az emberek ezt lássák, de azt nem akarom, hogy beletapossanak az ártatlan lelkébe és olyasmiket mondjanak neki, amiket tudjuk, hogy mondanának.”

Megan elmesélte, hogy ez az egész nem könnyű, hiszen a fiának is szembe kell néznie a negatív kommentekkel, amik szerint “fiúk nem hordanak szoknyát” vagy “fiúk nem viselnek rózsaszínt”. Elmesélte, hogy a gyerekei egy liberális iskolába járnak, de mégis előfordulnak ilyen esetek.

Próbálja megtanítani nekik, hogy legyenek magabiztosak, bárki bármit mond nekik vagy rájuk. Elmesélte, hogy mikor Noah egyszer szoknyában ment iskolába, megkérdezte tőle, hogy a barátai mondtak-e valamit rá. Noah ezt válaszolta: “Az összes fiú nevetett, mikor bementem, de nem érdekel, mert nagyon szeretem a szoknyákat.”

Megan tisztában van vele, hogy fiát bánthatják ezek a megjegyzések, és ezért aggódik is: “Csak azt szeretném, hogy az emberiség ne legyen ilyen. Bár tudom, hogy a gyerekem bátor, és saját magának választja ezt az utat, anyaként mégis nehéz ez” – mondta.

Noah szerencsés, hiszen szülei szeretik és támogatják. Mindegy, hogy mit választ, ott fognak állni mellette, és fogják a kezét. Elsősorban minden szülő azt szeretné, hogy a gyereke boldog és szabad legyen. Megan és exférje, Brian pedig mindent megtesznek, hogy a három gyermekük így nőjön fel.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here