A tudomány a világ egyik legvonzóbb férfijának kiáltotta ki, de Robert Pattinson bizonyította, hogy jóval több egy csinos pofinál. Nem fél szembemenni a hollywoodi normákkal, ledönteni a sztereotípiákat, és harcolni a társadalomban elterjedt káros minták ellen.
Nemrég erről ismét tanúbizonyságot tett.

Mindenki Pattinsonra figyelt, mikor a Dior divatbemutatóján szoknyában jelent meg.

A Batman sztárja egy párizsi divatbemutatón kék tweed szoknyában jelent meg, amihez egy szőrmés kabátot, térdzoknit és fekete csizmát választott.

Pattinson a legújabb híresség, aki férfiként szoknyában mutatkozott, követve ezzel más sztárokat, például Brad Pittet, aki szintén az uniszex megjelenést népszerűsítette. Ez a tendencia arra biztatja a férfiakat, hogy fedezzék fel a nőies oldalukat, és hogy a szoknyát ne kizárólag női viseletként kezeljék.

Ahogyan a legtöbb ember, Pattinson sem volt mindig magabiztos a testével és a kinézetével kapcsolatban.

Bátor tett volt, hogy a Dior bemutatóján szoknyában jelent meg, de nem volt mindig ennyire magabiztos. Korábban beszélt arról, hogy testképzavarban szenvedett, és szorongott a kinézete miatt.

“Nincs kockás hasam, és utálok edzőterembe járni. Egész életemben ilyen voltam. Soha nem akartam levenni a pólómat.” Az Alkonyat forgatása közben a stáb arra kérte, vegye le a felsőjét. “Aztán, úgy emlékszem, mondták, hogy inkább vegyem vissza.”

“Egyszer 2 héten át nem ettem mást, csak krumplit.”

Bevallotta, hogy számtalan diétát kipróbált már. Ezek közül az egyik a burgonyadiéta volt, amivel méregteleníteni akart. “Csak főtt krumpli és Himalája-só. Elvileg tisztít… Fogyni is lehet tőle.”

A ketogén diétát is kipróbálta: “Alapvetően már mindent próbáltam, amit csak el lehet képzelni. Mindent, kivéve a következetességet.” 2023-ban azonban megfogadta, hogy tudatosan fog táplálkozni.

Pattinson szerint a férfiakra is károsan hatnak a sztereotípiák.

Amikor arról kérdezték, hogyan hozta magát formába a Batman-szerepre, Pattinson azt mondta: “Szerintem ha éjjel-nappal edzel, te magad vagy a probléma forrása. Ezzel precedenst teremtesz. A ’70-es években ezt senki sem csinálta. Még James Dean sem volt kigyúrva.”

Válaszáért sok kritikát kapott, de később elmondta, nem akar beszélni az edzésprogramjáról, mert szerinte nagyon kínos, amikor ezeket a kérdéseket válaszolja meg, hiszen mindig van valaki, aki jobban fog kinézni nála.

Hozzátette, a férfiakon is óriási a nyomás, hogy jól kell kinézniük. “Igen, ez őrület. Nagyon-nagyon könnyű beleesni ebbe a csapdába, még akkor is, ha csak a kalóriákat számolod. Iszonyú függőséget tud okozni.”

Üzenetében figyelmeztette is az embereket, hogy szakadjanak el a negatív mintáktól: “Addig nem veszed észre, milyen alattomos, míg már késő.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét