Néhány friss tanulmány szerint napjainkban az emberek boldogságszintje elég alacsony. És nem pusztán az egyéni problémák miatt. Úgy tűnik, emberek millió felejtették el, hogyan érezzék jól magukat.
Csak nézzük meg a saját generációnkat: állandó rohanásban vagyunk, megannyi haszontalan információt kapunk minden ébren töltött óránkban, a barátainkkal és a családunkkal pedig alig-alig kommunikálunk személyesen. Itt az idő megállni és elgondolkodni azon, vajon merre is tartunk.

1. Elbarikádoztuk magunkat a külvilágtól a fülhallgatóinkkal. Hamarosan azt is elfelejtjük, milyen a madarak éneke vagy a susogó levelek hangja.

2. Nem tudunk csak ülni és nem csinálni semmit. Észrevetted, hogy a legtöbb ember vakációja arról szól, hogy végigrohannak a városokon és az országokon?

3. Ezernyi dolgot próbálunk megcsinálni, és közben elfelejtünk kikapcsolódni, szórakozni. A legrosszabb pedig, hogy már a gyermekeink számára is ez válik normálissá.

4. Mikor gyerekek voltunk, különleges játékokról álmodoztunk. Ma már mindenkinek vannak babái és autói, ezek mégsem teszik boldoggá a gyerekeket.

5. Emlékszel, hogy a sorozatokat az egész család együtt nézte a tévében? Most már az ezernyi sorozat között egy olyat se találunk, amit megnéznénk.

6. Régen felhívtuk a barátainkat, hogy megbeszéljük velük a találkozókat. Ma már telefonálni sincs időnk, a személyes találkozásról már nem is beszélve.

7. A fényképek előhívatása különleges esemény volt. Ma a telefonunkon annyi kép van, hogy nem találjuk meg köztük, amit keresünk.

8. Régen alig vártuk, hogy levelet kapjunk. Ma már igyekszünk megszabadulni minden idegesítő üzenettől és értesítéstől.

9. Sokan már nem is emlékeznek azokra az időkre, mikor az egész család együtt teázott esténként. Ma már az este is a napközben be nem fejezett feladatokról szól.

10. A teázás ma azt jelenti, hogy az elviteles poharadból iszol, miközben egyik helyről a másikra sietsz.

11. Úgy tűnik, az önfejlesztés mára mindennél fontosabb lett. Még az iskolások is sikeresek akarnak lenni. Egy jó könyvre már kevés embernek jut ideje.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

1 hozzászólás

  1. Sajnálom az eredeti cikk szerzőjét, láthatóan sikertelen az élete, sok komplexussal, aki nem tudja élvezni a mai életet, nem találja meg benne a szépséget. Régen semennyivel nem volt jobb, sőt a lehetőségek szűkössége miatt jelentősen rosszabb volt, mint ma. A múltat azok dicsőítik, akik a mában nem találják meg az örömöt… – Én örülök, hogy ma élek!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét