Egy filmforgatás vagy egy sorozat készítése nagyon kemény munka. A színészeknek bele kell bújniuk az általuk megformált karakterek bőrébe, de ettől még megvan a saját életük is. Sokszor előfordul, hogy egy színésznőnek már megvan a szerződése, mikor teherbe esik. Ez extra kihívást jelent, hiszen a készítőknek el kell dönteniük, hogy eltakarják vagy megmutatják a pocakot a filmben.
11 olyan színésznőt mutatunk be, aki filmekben szerepelt a várandóssága alatt. Azt is megnézheted, hogy a gyermekek, akik annak idején próbára tették az anyukájukat és a filmkészítőket, hogyan néznek ki ma.

1. Julia Louis-Dreyfus – Seinfeld

A népszerű sorozat 3. évadának forgatásakor lett várandós első gyermekével Julia Louis-Dreyfus. A baba, Henry Hall 1992 júliusában született meg. A sorozat készítőinek azonban sosem jelentett problémát a színésznő terhessége. Egészen egyszerű megoldást találtak: bő ruhákkal és méretes kiegészítőkkel takarták el a pocakot. Henry ma 29 éves.

2. Claire Danes – Homeland: A belső ellenség

A sorozatban Carrie Mathison CIA ügynököt alakította, de kevesen tudják, hogy közben várandós volt. 8 hónapos terhesen fejezte be a 2. évad forgatását. A szerepébe nem írták bele a várandósságot, inkább digitális trükkökkel tüntették el a pocakját. Fia, Cyrus most 9 éves.

3. Ellen Pompeo – A Grace klinika

A 6. évad forgatása során a készítők úgy döntöttek, elrejtik a kamerák előtt Ellen terhességét. Azért döntöttek így, mert a karakter szempontjából ez nem lett volna megfelelő idő a várandósságra. Hogy Dr. Meredith Grey teherbe essen, azt későbbre akarták tartogatni. A való életben azonban 2009-ben megszületett Stella Luna.

4. Zooey Deschanel – Új csaj

7 hónapos terhes volt, mikor a sorozat 5. évadát forgatta. Talán te is emlékszel rá, hogy Megan Fox helyettesítette, mert a pocakját csak néhány epizód erejéig tudták eltakarni. Egészen addig nem szerepelt újra a sorozatban, míg a szülés után vissza nem tudott térni. 2015 augusztusában született meg a lánya, Elsie.

5. Holly Marie Combs – Bűbájos boszorkák

A sorozatban Piper szerepét játszotta, és a 6. évad forgatása alatt jelentette be, hogy terhes. A készítők először úgy gondolták, jobb, ha a filmből kihagyják a terhességét, majd később megváltoztatták a véleményüket, és beleírták a forgatókönyvbe is a várandósságot. Kiderült, hogy már korábban is tervezték, hogy Piper teherbe essen, úgyhogy éppen kapóra jött a színésznő várandóssága. Első gyermeke, Arthur 2004-ben látta meg a napvilágot.

6. Amaia Salamanca – Velvet Divatház

Amaia terhessége előre megtervezett volt. Emiatt a forgatókönyvíróknak nem maradt más választásuk, mint az általa játszott Barbara életébe is beleírni a várandósságot. 28 évesen szülte első gyermekét. Olivia Varo 2014 áprilisában született.

7. Kerry Washington – Botrány

A forgatás kellős közepén esett teherbe, és ráadásul a főszerepet játszotta. A váratlan esemény arra késztette a sorozat készítőit, hogy csökkentsék az epizódok számát, mivel a várandósságot sehogyan sem tudták beilleszteni a sorozatba. Kerry lánya, Isabelle most 7 éves.

8. Kristen Bell – Gátlástalanok

6 hónapos terhes volt első lányával, mikor a sorozat 2. évadának forgatására készült. Hogy néhány részt fel tudjanak venni, testdublőrt alkalmaztak azokban a jelenetekben, ahol a színésznőnek látszott volna a pocakja. Lánya, Lincoln Bell 8 éves.

9. Cobie Smulder – Így jártam anyátokkal

Miután kollégája, Alyson Hannigan bejelentette, hogy terhes, Cobie Smulder is elmondta, hogy ő szintén várandós. Mindkettejük pocakját eltakarták a jelenetekben. A készítők azt kérték a jelmeztervezőktől, hogy olyan ruhákat és kiegészítőket adjanak neki, amelyekben nem fedezhető fel az egyre növekvő pocakja. A jelenetek többségében pedig ülve volt látható. 2009 májusában életet adott lányának, Shaelynnek.

10. Madonna – Evita

1996-ban készült az Evita című film, amelyben az argentin diktátor, Juan Domingo Perón feleségét, Eva Perónt játszotta. Madonna ekkor már terhes volt lányával, Lourdes Leonnal. Azonban olyan ügyesen használták a ruhákat és a kameraállásokat, hogy senki sem vehette észre az énekesnő pocakját. Lánya 24 éves.

11. Lisa Kudrow – Jóbarátok

Miközben Phoebe szerepét játszotta minden idők egyik legnépszerűbb sorozatában, Lisa Kudrow teherbe esett. Ez éppen a 4. évad forgatásának kezdetén történt. A készítők úgy döntöttek, beleírják a forgatókönyvbe a várandósságot, mégpedig úgy, hogy Phoebe béranyaként hordja ki bátyja és felesége hármasikreit, akiknek nem lehet saját gyerekük. Egyetlen fia Julian, aki 23 éves.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here