A divatvilág már egy ideje elállt a szokásos ismertetőjegyektől, a hibátlan bőrtől és a tökéletes testalkattól. Egyre több különleges külsejű nőt és férfit találunk a modellek között, akikből példaképek válnak. A társadalom elkezdte értékelni a sokféleséget és az egyediséget, felváltva ezzel a sztereotip szépségideálokat.
Rátaláltunk a szépségipar néhány lehengerlő képviselőjére, akik épp most hódítják meg a világot.

1. Cee Cee The Super Saiyan

Az afrikai albínó modell elnyerte az emberek szívét az Instagramon.

2. Liza Ostanina

A szupermodell igazi ritka szépség.

3. Allison Harvard

Sminkekkel és parókákkal készített magáról fotókat az iskola mellett, és hamar nagy népszerűségre tett szert a közösségi oldalakon. Az Instagram-oldalát már 697.000 ember követi. Kétszer is szerepelt az Topmodell leszek! című műsorban, és mindkétszer második helyezést sikerült elérnie.

4. Saskia de Brauw

Holland modell, aki androgün megjelenésével tört be a divatvilágba. Férfi és női divatbemutatókon is szerepel, világhírű divattervezőkkel dolgozik együtt, és látható volt a Vogue címlapján is.

5. Sebastian Heidelberg

Egy német modellügynökségnek dolgozik. Hosszú hajának és androgün külsejének köszönhetően uniszex fotókat is készítenek róla. Rendszeresen modellkedik az Y/Project márkának.

6. Georgina Stojiljkovic

A szerb modell arcának legfeltűnőbb jellegzetességei a fülei és az orra, melyek miatt a tündékre hasonlít. A Giorgio Armani, a Philipp Plein és a Jean-Paul Gaultier ruháit is viselte már a kifutón.

7. Moffy Gathorne Hardy

A brit modellnél a kancsalság már gyermekkora óta fennáll. De ez az aprócska hiba nem tudta megakadályozni, hogy keresett modell legyen, hiszen gyönyörű arca és tökéletes teste van. Fotózásokat vállal, és a Storm Models ügynökségnek dolgozik, ahogyan Kate Moss is.

8. Sveta Alaska

Valódi neve Sveta Benyuk. Ő egy orosz lány Voronyezsből, aki korábban egy üzletben dolgozott. Különleges szépségét azonban felfedezte a Lumpen ügynökség, akik segítettek neki bejutni a divatvilágba.

9. Aleece Wilson

Szeplős arca és fürtjei teszik különlegessé a kanadai modellt. Egyedülálló kinézetét annak köszönheti, hogy felmenői különféle nemzetiségűek. Aleece dolgozott már a Marc Jacobs és a Tommy Hilfiger bemutatóin, ezenkívül a Vogue-nak és más magazinoknak is készített fotókat.

10. Lorna Foran

Vörös haja, sápadt bőre és tekintete, amivel szinte beléd lát, tette népszerűvé a modellügynökségek körében. 2019-ben többször is szerepelt a Vogue és a Harper’s Bazaar lapjain.

11. Anna Cleveland

Profi modell, Pat Cleveland rokona. Gyerekkora óta lenyűgözte a divat világa, felnőve Zac Posen és Jean-Paul Gaultier múzsája lett. Ma már világszerte ismert és keresett modell.

12. Andrea Carrazco

A mexikói származású modell karrierje a New Icon New York ügynökségnél indult. Hangsúlyos arccsontja, orra és mindig fáradt tekintete miatt a legkülönbözőbb, sokszor extravagáns fotókat készítik róla. A Harper’s Bazaar címlapján is látható volt.

13. Niko Riam

A színes bőrű brit modell napról napra népszerűbb. 2019-ben szerepelt a Kenzo és a Valentino Couture divatbemutatóin. Sötét, bársonyos hatású bőre és magas homloka teszik egyedivé a kinézetét. A vele dolgozó divattervezők és fotósok is ezeket szeretik kiemelni.

14. Bomi Youn

A gyönyörű koreai lány még csak 21 éves. Először 2018-ban szerepelt a londoni divathéten, ahol az újságírók egyből felfigyeltek rá. 2019-ben már számos divatbemutatón láthattuk, szerepelt a Vogue címlapján és magában a magazinban többször is. Távol ülő szemei a legfőbb jellegzetességei, melyek egyedi báját adják.

15. Pilar Boeris

A szokatlan kinézetű argentin modell tud androgün és nagyon nőies is lenni. Az elmúlt években sorra szerepelt a kifutókon, többek közt a Balenciaga, a Miu Miu, a Philipp Plein és a Jean-Paul Gaultier bemutatóin.

16. Seohyun Kim

Rögtön feltűnnek még az ázsiaiak között is különlegesnek számító szemei. Kim jelenleg próbálja felépíteni a modellkarrierjét, de már aláírt egy szerződést egy londoni modellügynökséggel, és többször szerepelt magazinok címlapján.

17. Kim Davis

Lángolóan vörös hajával és szinte láthatatlan szemöldökével Kim könnyedén sétált be a divatvilág kapuján. Földöntúli kinézete egyértelműen növeli a népszerűségét a fotósok és a magazinok szerkesztőinek körében.

18. Alina Bolotina

2018-ban kezdtek el beszélni erről az orosz lányról. Kékeszöld szemei és szájának különleges formája rögtön felkeltik a figyelmet. Alina néhány év alatt meghódította a divat világát, számtalan divatbemutatón vett már részt.

19. Maeva Marshall

Ennek a párizsi nőnek a modellkarrierje csak néhány éve kezdődött, de szokatlan külsejével rögtön levette a lábukról a divatipar képviselőit. Maeva arcát szeplők borítják, de őt ez egyáltalán nem zavarja, hiszen a divatházak boldogan dolgoznak együtt vele.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here