Rágó ragadt a ruhába? Ajjaj.. ez nem csak látványra gusztustalan, de ha éppen az egyik kedvenc holmidról van szó, erősen bosszantó is. Ha rágót próbáltál nyom nélkül kiszedni a ruhából, és ez eddig azt jelentette, hogy kemény fába vágtad a fejszédet, akkor most mutatunk néhány trükköt, ami segít egyszerűen megbirkózni ezzel a feladattal!

Fagyasztó

Az egyik legegyszerűbb módszer. Tedd a rágós ruhát egy lezárható nejlontasakba úgy, hogy a ruha rágós fele nézzen felfelé. Figyelj, hogy a rágó és a nejlontasak ne érintkezzenek egymással. Így tedd be a fagyasztóba és hagyd ott néhány órán át. Amikor a rágó keményre fagy, egyszerűen lehámozhatod a textilről.

Forró ecet

Biztosan van otthon a konyhában ecet, amit rengeteg dologra felhasználhatsz a háztartásban. Például a rágó kiszedésére is. Tégy ecetet egy kis tálba és melegítsd mikróban 1 percig. Amikor már forró, de még nem forr, márts bele a ruhának azt a részét, ahol a beleragadt rágó található. Hagyd benne néhány percig. A forró ecet lebontja a rágógumit, ezután egy fogkefével már könnyen eltávolíthatod.

Forró vasaló

Tégy egy kartonlapot a vasalódeszkára, majd tedd rá a rágós ruhát úgy, hogy a rágó a kartonlapon legyen. Takard le egy konyharuhával, majd forró vasalóval menj át rajta. A hő hatására a rágó felolvad és a kartonlapra fog ragadni. Hogy maradéktalanul eltávolítsd, többször vasald át.

Hajlakk

Fújd be hajlakkal a frissen a ruhába ragadt rágót! Ennek hatására a rágógumi lehűl, azonnal megszilárdul, így egyszerűbben le tudod szedni a ruháról. Ha kell, ismételd meg többször a műveletet!

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here