Talán nem is hinnéd, de léteznek olyan beltéri dísznövények, melyek különlegessége, hogy nem kell, sőt szigorúan tilos őket locsolni! Locsolás és tápoldatozás nélkül, 100%-ban önfenntartóan működnek. Nincs más dolgod, mint találni számukra egy fényes, ám közvetlen napfénynek nem kitett helyet, és gyönyörködni bennük!

Hogyan maradnak életben?

A titok nyitja a speciális összetételű, tápanyagokban gazdag virágföld, valamint a föld mérnöki pontossággal beállított nedvességtartalma. A zárt díszüvegekbe ültetett növények ugyanis ezt a nedvességet szívják fel a talajból, ami a fotoszintézis során lecsapódik az üveg falán, ezzel öntözve a növényt.

Az alábbi 5 dísznövényt olasz családi manufaktúra által gyártott zárt díszüvegekbe ültetik, ilyen módon locsolás és tápoldatozás nélkül, garantáltan 100%-ban önfenntartóak.

Cikász pálma (Cycas revoluta)

A cikász pálma a cikászfélék családjába tartozik. Délkelet-Ázsia és Japán területéről származó, levélzetével díszítő növény. Egyike a Föld legidősebb növényeinek. Önfenntartó ökoszisztémaként akkor is szépítheti az otthonodat, ha nincs időd a gondozására.

Spárga (Asparagus densiflorus)

A növény a spárgafélék családjába tartozik, Dél- és Közép-Afrikában őshonos. Kevésbé közismert tény, hogy a növény nem minden fajtája alkalmas emberi fogyasztásra. A többi zöld növényhez mérten alacsony a víz- és táplálékigénye, rendkívül ellenálló. Speciális díszüvegekbe ültetett példányai esetében még arra sem kell figyelned, hogy öntözd, hiszen a növény az üveg falára lecsapódó nedvességből ellátja saját magát.

Kávécserje (Coffea Arabica)

A kávécserje a szubtrópusi területeken őshonos. Élvezeti értéke mellett nem elhanyagolható díszítőértéke sem, szobanövényként is rendkívül mutatós. Többévnyi kutatómunka során megalkotott speciális összetételű talajba ültetve képes önfenntartó módon működni.

Ginseng fikusz (Ginseng Ficus Bonsai)

A ginseng ficus a trópusi-szubtrópusi területeken honos, az eperfafélék családjába tartozó növény. Fő ismertetőjegye vastag, elágazó léggyökere, melyben a nedvességet tárolja. Gyökérzetének köszönhetően rendkívül ellenálló, nevelése is jóval egyszerűbb, mint egy klasszikus bonsaié.

A Gondozásmentes Shopban megvásárolható fajtáját nemcsak metszeni, hanem még öntözni sem kell.

Hálóslevél (Fittonia albivenis)

A hálóslevél Dél-Amerika trópusi területeiről származik, elsősorban Peruban terjedt el, ahol sűrű kolóniákat alkotva talajtakaróként nő. Az örökzöld dísznövény nevét levelein szépen kirajzolódó, sűrű erezetéről kapta, melynek színe a fehértől egészen a bordóig terjed. Olasz kézműves manufakturából származó lombikba ültetve, hosszú távon, 100%-ban gondozásmentesen díszítheti a legelfoglaltabbak lakását is.

További önfenntartó dísznövényekért látogass el a Gondozásmentes Shopba!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét