Az ebbe a bőrtípusba tartozók egész évben küzdenek vele, de a hideg idő beköszöntével a normál bőr is könnyen szárazzá válik. Ilyenkor fogas kérdés, hogyan vigyük fel a sminket úgy, hogy az szépen mutasson és tartós is legyen. A következő tippek ebben segítenek!

1. Radírozó hatású arctisztító

Használj radírozó hatású arctisztítót, lehetőleg krémes állagút, ami hidratálja is a bőrt. Ez kiválóan előkészíti a bőrt a sminkelésre.

2. Szérum vagy olaj

Nehéz, sűrű állagú hidratáló krémek helyett válaszd a könnyebb textúrájú szérumokat vagy használj olajat a hidratáláshoz. Ezek könnyebben beszívódnak és intenzívebben fejtik ki hatásaikat.

3. Primer

A sminkelés megkezdése előtt használj primer alapozót a bőrödre. Ez extra hidratálást biztosít, az alapozó nehezebben fogja kiszárítani a bőrödet utána.

4. Folyékony vagy krém állagú alapozó

Kizárólag ezeket használd. A por állagú alapozókat és púdereket pedig iktasd ki a sminkelési rutinodból! Hogy még tovább fokozd a hidratálást, pirosítóból is válassz folyékonyat!

5. Szivacs

Az alapozó felviteléhez sminkszivacsot használj! Ha az ujjaiddal kened szét a bőrödön, azok magukba szívják a nedvességet és még tovább csökkentik amúgy is száraz bőröd nedvességtartalmát.

6. Vízálló nélkül

A vízálló sminktermékek nem tesznek jót a száraz bőrnek. Csak kivonják belőle a nedvességet és hámlasztani fogják a bőrt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here