Olyan korban élünk, amikor szó szerint minden lehetséges, egy napon akár egy akciófilmes szituációban is találhatod magad. A legjobb és a legrosszabb is az, hogy soha nem tudhatod, mikor történik valami váratlan esemény. De ha megtörténik, jobb, ha felkészült vagy.
Összeállítottunk egy listát néhány filmszerű trükkről, amik kisegíthetnek az izgalmas kalandokban. Próbáltad már valaha őket?

7. Vedd le a bilincset egy gyufaszállal

Ez a kis trükk segít megszabadulni a bilincsektől, akár a közönséget szeretnéd lenyűgözni egy bámulatos bűvész trükkel, akár valós helyzetben kell cselekedned. Az egyetlen szükséges eszköz egy gyufaszál. Kissé lapítsd szét, például a fogaid segítségével. Dugd bele egyenesen a lyukba, ahogy a képen is látható. Szabad vagy!

6. Hogyan rejts el értékes dolgokat?

Ha sok pénzzel, vagy értékes dokumentumokkal rendelkezel, valahova el kell őket rejtened. Nos, lássunk egy egyszerű DIY (csináld magad) ötletet. Mindössze egy székre, egy kalapácsra, néhány szögre és gumiszalagra van szükséged. Fordítsd fel a széket, s téglalap alakba verd bele a szegeket. Kissé hajlítsd be a szögek végét, majd akaszd rájuk a gumiszalagot a lent látható kép szerint, s végül csúsztasd alá a pénzedet.

5. Szabadulj ki a gyorskötözőből

Biztosan láttál már filmeket, melyekben az emberek gyorskötözőt használnak bilincsként. Igen erősen szorítja össze a kezeket, ezért úgy gondolhatjuk, hogy lehetetlen kiszabadulni belőle, hacsak nem valaki levágja rólunk. Az igazság azonban, hogy egyszerűen kiszabadulhatjuk belőle a kezeinket. Emeld a kezeidet a fejed fölé, majd gyorsan rántsd le, közben pedig húzd szét őket. Fájdalmas ugyan, de mégis szabad lehetsz.

4. Küldj titkos üzenetet

Egy üres papírra, egy fehér zsírkrétára és egy kiemelőre lesz szükséged. Írd rá az üzenetet a papírra a kréta segítségével. Teljesen üresnek fog tűnni, ám, ha valaki el akarja olvasni, egyszerűen ki kell húznia a kiemelővel, s az üzenet csodálatos módon megjelenik. Ha ez nem lenne elég, készíts láthatatlan tintát citromléből vagy szódabikarbónából.

3. Szerelj fel az ajtódra egy „megfigyelőt”

Ha szeretnéd leellenőrizni, hogy járt-e valaki a szobádban, ám nem rendelkezel különféle kütyükkel, szerezz be egy zsinórt és egy kis ragasztószalagot. Ragassz fel egy kis zsinórdarabot az ajtó fölé, s amikor valaki kinyitja és visszacsukja, a zsinór az ajtó és a keret közé kerül. Így megtudhatod, hogy szükséges-e új lépéseket tenned a magánszférád megóvás érdekében.

2. Kódolt üzenetek

Ha kódolt üzenetet szeretnél írni, akár mókából, akár szükség esetén, egy egyszerű fordított módszerrel sikerülni fog. Írd fel a betűket A-tól M-ig, alá pedig N-től Z-ig. S egyszerűen cseréld fel az üzeneted betűit a két sor ellentétes betűivel.

1. Vízálló gyufa

A tapasztalt túrázók biztosan megértik, milyen fontos egy vízálló gyufa. Semmi nem lehet rosszabb, mint órákig a szakadó esőben túrázni, majd rájönni, hogy nincs több száraz gyufa, amivel tudnánk tüzet gyújtani. A túrázás előtt fess be körömlakkal vagy viasszal néhány gyufaszálat teljesen vagy csak a végüket.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét