Valószínűleg többször tűnődtél már azon, miért olyan nehéz kitakarítani a fürdőszobát. Nap mint nap használod, és könnyen koszos lesz. Kutatók szerint a fürdőszoba a baktériumok egyik kedvenc helye a meleg és a nedvesség miatt. A takarítási procedúra azonban nem túl örömteli, ezért sokszor inkább halogatjuk. A következő tippeket alkalmazva azonban minimális erőfeszítéssel is ragyogóvá varázsolhatod a fürdőszobát.

1. Zuhanyfej

Ez a trükk nagyon egyszerű, csak ecetre lesz szükséged hozzá. Márpedig ecet minden háztartásban van. Ezzel a módszerrel a makacsul ragaszkodó lerakódásokat is eltávolíthatod a zuhanyfejről.

Egy nejlon zacskót tölts meg ecettel, és egy gumi segítségével rögzítsd a zuhanyfejre. Kb. 1 órán át hagyd rajta. Miután levetted a zacskót, folyasd a zuhanyból a vizet 1-2 percig, majd törölgesd át. A művelet után a zuhanyfej olyan tiszta lesz, amilyen még sose volt.

2. Wc

Egy doboz kólát önts a wc-kagylóba. Hagyd állni 30-60 percig, majd kefével dörzsöld át.

Kóla helyett ¼ bögre szájvizet vagy ecetet is használhatsz. Így a baktériumokkal is leszámolhatsz.

3. Használd a gőztisztítót illóolajjal

A gőz megöli a baktériumokat, és nagyon szépen lehet vele tisztítani a padlót és a csempéket. Ha illóolajat adsz a vízhez, friss és természetes illattal áraszthatod el a fürdőszobát.

Miután így kitakarítottál, ne felejtsd el kitisztítani a gőztisztítót is.

4. Vízkőlerakódás ellen citrommal

Egyszerű és okos kis trükk. Vágj félbe egy citromot, majd dörzsöld át vele a vízköves területeket. Ez a módszer különösen hatékony a króm felületeken.

Ha nagyon makacs vízkővel találod szemben magad, sót is használhatsz hozzá.

5. Tükrök

A tükrök és az üvegfelületek tisztításáról se feledkezz meg. Ha nincs erre a célra külön tisztítószered, szódabikarbónával is végezheted a tisztítást.

Amennyiben szódabikarbónád sincs éppen otthon, főzz le 3 filter fekete teát, és töltsd egy szórófejes flakonba. Miután befújtad vele a tükröket, töröld át újságpapírral.

6. Mosdó

Szórj szódabikarbónát vagy önts ecetet a mosdóba, majd öblítsd le forró vízzel.

A mosdó fém részeit citrommal dörzsöld át.

7. Használj szárító kendőt a wc-csésze pereme alatti részek megtisztításához

Ehhez a művelethez szükséged lesz egy pár gumikesztyűre. Végy néhány szárító kendőt, és törölgesd át vele a karima alatti részeket, míg az ott lévő lerakódások el nem tűnnek.

Locsolj tisztítószert a wc-kagylóba, majd egy szivaccsal törölgesd át a kagyló belsejét. Fordíts különös figyelmet a nehezen elérhető részekre, mint a lefolyó és a perem alatti területek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

4 hozzászólás

    • A szárítógépbe való kendő finom, friss illatot biztosít a ruháknak, valamint csökkenti a gyűrődéseket és az elektrosztatikus töltöttséget is, a mosott ruhanemű puhább és könnyebben vasalható lesz a mosás után.

  1. WC perem alá a régi fogkefe, Gyűjtve vannak , itt viszont tökéletes, , nem kell kézzel mosni, sőt éjszakára oda kennem az anyagot , és dolgozik az magától reggelig, És ez a módszer valamivel humánusabb,

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét