Megfázás ellen közismert kenőcs a Wick Vaporub, melynek fő összetevői – kámfor, mentol és eukaliptusz – csillapítják a köhögést és enyhítik az orrdugulást. De ennek a készítménynek egyéb kedvező hatásai is vannak.
Szinte biztos, hogy még te sem hallottál arról, hogy a Wick Vaporubot a következő módokon is felhasználhatod.

12. Rovarriasztóként

Vedd le a fedelét a Wick Vaporub tégelyének, hogy elriassza a szúnyogokat, legyeket és egyéb rovarokat. Tökéletes megoldás, ha hirtelen kifogysz a rovarriasztóból vagy egy utazásnál otthon felejted.

11. Fejfájás csillapítására

A Wick Vaporub egyik fő összetevője a mentol, ami csökkenti a vérnyomást a fejben, ennek eredményeként pedig csökkenti a fájdalmat is. Kenj belőle egy keveset a homlokodra.

10. Jót tesz a lábaknak

Mielőtt lefekszel aludni, kend be a lábadat Wick Vaporubbal, főként a berepedezett, száraz sarkakat, majd húzz fel egy meleg zoknit. Egy ócska zoknit használj, mert másnap reggel nagyon erős mentol szaga lesz. Reggel mosd le a lábad hideg vízzel, habkővel dörzsöld át, majd krémezd be. Ha ezt minden este megcsinálod, hamarosan látni fogod az eredményt.

9. Háziállatnál szobatisztasági “balesetek” megelőzésére

Ilyesmi bizony előfordul, de senki sem örül neki, ha a kutyája a házban végzi el a dolgát. Kenj egy kevés Wick Vaporubot azokra a helyekre, ahol ilyen balesetek a leggyakrabban fordulnak elő. Az állatorvosok szerint se a kutyák, se a macskák nem állhatják a szagát, ezért ez a módszer igen hatékonyan működik.

8. Megelőzheted vele, hogy a macska szétkaparja a bútorokat

Ha a macskád imád kaparni mindent, amibe bele tudja akasztani a karmait, tégy egy kevés Wick Vaporubot a kedvenc kaparóhelyeire. Tanulni fog a leckéből és békén fogja hagyni a bútoraidat.

7. Striákra

Kend be a striákat Wick Vaporubbal és 2 hét után látni fogod, hogy mennyire elhalványulnak tőle.

6. Lábgomba kezeléséhez

Minden éjszakára kend be a lábujjaidat Wick Vaporubbal, majd végy fel egy zoknit. Következő nap mosd meg a lábadat, és vágd vissza annyira a gombás körmöt, amennyire csak tudod. Minden este ismételd, amíg a gomba el nem tűnik.

5. Zúzódásokra

A Wick Vaporub segíti a zúzódások, horzsolások gyorsabb gyógyulását. Csökkenni fog tőle a duzzanat, és maga a sérülés is hamarabb eltűnik.

4. Fülfájásra

Egy vattakorongra tégy egy kevés Wick Vaporubot és ezt dugd a füledbe. Hagyd bent néhány órán át, míg nem jutsz el az orvoshoz. Ez a módszer csillapítja a fájdalmat, de magát a fertőzést nem szünteti meg. Tüneti kezelésként alkalmazhatod, de nagyon fontos, hogy orvoshoz fordulj.

3. Problémás bőrre

Vékony rétegben kenj a problémás – pattanásos, aknés – területekre Wick Vaporubot. Hagyd fenn egész éjszakára, reggel mosd le az arcodat. Légy kitartó, az eredményeket hamarosan látni fogod.

2. Izom- és hátfájásra

Természetes összetevőinek köszönhetően a Wick Vaporub segít ellazítani az izmokat. Ha teniszkönyököd van, masszírozd be vele, míg a fájdalom meg nem szűnik.

1. Hason lévő zsírlerakódások ellen

Keverj össze egy evőkanál összetört kámfor tablettát, egy evőkanál alkoholt, egy evőkanál szódabikarbónát és egy fél tégely Wick Vaporubot. Mielőtt nekiállsz edzeni, ezzel a pasztával kend be a hasad vagy azt a részt, amin dolgozni szeretnél. Majd fóliával tekercseld körbe. Mikor végeztél az edzéssel, vízzel mosd le.

Ugyanolyan hatása van, mint a drága karcsúsító krémeknek. Heti 2-3 alkalommal használd és látványos változást fogsz tapasztalni.

Általános javaslatok a Wick Vaporub használatához:

  • Mint bármely más, bőrön használt készítményt, ezt is előtte kis felületen teszteld. Kenj belőle egy keveset a kézfejedre, hogy lásd, allergiás vagy-e rá. Ha égő érzést, pirosságot vagy más tünetet veszel észre, ne használd.
  • 2 év alatti gyermekek nem használhatják a készítményt, mivel náluk károsíthatja a légutakat.
  • Ha bármilyen kétséged van, kérd ki orvos véleményét.
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here