Mindannyian tudjuk, hogy Chuck Norris egy mozilegenda, egy sztár és a harcművészetek szakértője. De mind közül talán a leginkább csodálatra méltó tette az életében mégis az volt, mikor feladta filmes karrierjét azért, hogy beteg felesége mellett lehessen. Nehéz időszak volt ez, hiszen az irányítás kicsúszott a kezéből, de valamit mégis tennie kellett.
A pár megható történetét ismerheted meg.

Kapcsolatuk gyorsan fejlődött.

Chuck és Gena Norris 1997-ben ismerkedtek meg, mikor egy tévésorozatban kisebb szerepeket játszottak. A színészt annyira megfogta Gena, hogy meghívta Dallasba, hogy minőségi időt tudjanak együtt tölteni.

Hamarosan ezután a barátságból szerelem lett, következő évben, 1998-ban össze is házasodtak. Bár 23 év a korkülönbség köztük, kapcsolatukkal bizonyították, hogy az évek mit sem számítanak. Főleg akkor, mikor Chuck az egész karrierjét félredobta csak azért, hogy beteg feleségéről gondoskodhasson.

Komoly kihívásokkal kellett szembenézniük.

2013-ban feleségét MRI-vizsgálatra küldték. Ez egy kontrasztos képalkotásos vizsgálat, melynek során injekcióval festékanyagot fecskendezhetnek be, amivel megfestik az ereket és szöveteket, így a radiológus meg tudja állapítani a betegség vagy a sérülés mértékét.

Ez az injekció azonban gadolíniumot tartalmaz, egyfajta nehézfémet, ami mágneses tulajdonságokkal rendelkezik. Gena 3 ilyen injekciót kapott 8 nap alatt, és ettől lett beteg.

Az orvosok először nem tudtak rájönni, mi okozza Gena problémáját. Norris ekkor ismerte fel, hogy semmi nem segít és valami komolyabbról van szó, hiszen felesége állapota egyre csak romlott.

“A világon bárhova el tudnám vinni, szerencsére van elég pénzem, hogy ezt megtehessem, de mégis hova vigyem?” – tette fel a kérdést Norris. Egy nevadai orvoshoz fordult. Mikor elmagyarázta neki, hogy mi történt Genával, az orvos azt mondta: “Azonnal hozza ide! A helyzete kritikus!”

A színész ekkor félredobta a karrierjét, hogy minden idejét feleségével tölthesse. A feláldozhatók 2 volt az utolsó filmje. 5 hónapon át el sem mozdult mellőle. Ahogyan a felesége mesélte: “Megpróbálták stabilizálni az állapotomat. A férjem a kanapén aludt mellettem, és 17 könyvet olvasott fel. Most már vicces, de akkor nagyon nem volt az.”

Később, 2015-ben A Goldberg család című sorozat 3. évadának 5. részében Barry Goldberg gondolatainak adott hangot. A Hawaii Five-0 10. évadának 21. részében újra láthattuk őt.

Ma már másokon próbálnak segíteni.

Feleségével együtt a színész azon igyekszik, hogy felhívja a figyelmet a gadolínium használatának veszélyeire. “Nem mindenki lesz beteg, aki ilyen anyagot kap. De vannak, akik érzékenyek rá, mint Gena. Én is kaptam, és sosem volt tőle semmi bajom. De ez nem azt jelenti, hogy azokkal nem kell foglalkoznunk, akiket a gadolínium megbetegít.”

Évekkel az MRI-vizsgálat és a gadolíniummérgezés után Genának még rendszeresen őssejtterápiára és egyéb kezelésekre van szüksége, hogy az idegrendszere meggyógyuljon. A legfontosabb azonban, hogy sikerült átvészelnie a betegséget, mégpedig úgy, hogy férje mindig mellette állt.

Együtt minden nehézséget leküzdöttek.

2020-ban az évfordulójuk alkalmából Chuck a következőket osztotta meg: “22 évvel ezelőtt én lettem a világon a legszerencsésebb férfi, mikor Genával összeházasodtunk. Boldog évfordulót, gyönyörű feleségem! Szavakkal nem lehet leírni, hogy mennyire szeretlek és becsüllek. Köszönöm, hogy megosztod velem az életed.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét