Vera Shimunia munkáival bebizonyította, hogy semmilyen korlát és szabály nem szabhat határt a művészetnek. Megmutatta, hogy “festeni” nem csak ceruzával és ecsettel lehet. A művésznő hímzőtűvel és színes fonalakkal készít lenyűgöző tájképeket különféle hangulatokban megjelenítve.
Szeretnénk, ha vetnél egy pillantást Vera néhány munkájára, és megnéznéd, fürge ujjai milyen csodákra képesek.

Vera saját maga tanult hímezni.

A fiatal nő közgazdász végzettséggel rendelkezik, és soha egyetlen hímzőtanfolyamon sem vett részt. Régebben amatőrként rajzokat készített, de sosem volt célja, hogy igazi művész váljon belőle. Az egész úgy kezdődött, hogy egyszer késztetést érzett arra, hogy valamilyen formában kiadja magából az érzelmeit. Ez vezette őt a tűhöz és a fonalhoz.

Hímzési stílusának nincs hivatalos megnevezése.

Vera a saját stílusát “huligán öltésnek” nevezte el. Célja, hogy a tájak sokféleségét és sokszínűségét tudja megjeleníteni, ez pedig igazán forradalmi lépésnek számít a hímzésben. Vera a szaténöltéseket és a franciacsomót kombinálja, vékony és vastag fonalakat is használ, hogy még élethűbben vissza tudja adni az ábrázolt tájak mélységét.

Az ég hímzését sosem unja meg.

Saját bevallása szerint leginkább az eget szereti hímezni. Akár derűs, akár komor, szürke vagy tiszta kék, különböző hangulatokat tud visszaadni vele. Az Instagramon néhány műve alá oda is írja, hogy az adott hímzés az éppen aktuális lelkiállapotát jeleníti meg.

Vera a “bolyhos felhő” technika feltalálója.

Vera védjegye, hogy több dimenzióban ábrázolja a felhőket. Munkáit a bolyhos felhőkről lehet felismerni, melyek élesen elkülönülnek a tájkép többi részétől, ugyanakkor tökéletes harmóniát alkotnak velük. Bevallása szerint nem szeretné, hogy az emberek ezzel az egy technikával azonosítsák őt, éppen ezért folyamatosan azon dolgozik, hogy felülmúlja önmagát.

Az emberek a világ minden tájáról csodálják Vera munkáit.

Az Etsyn több mint 23.000 kedvelője van. Mindenki, aki vásárol tőle, kivétel nélkül 5 csillaggal jutalmazza munkáját, nem beszélve a számtalan dicséretről. Minden munkájához egy kedves üzenetet is csatol, amit a vásárlók szintén nagyra értékelnek.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here