A kutyák mindig az ember legjobb barátai voltak, de kiderült, hogy a nők számára a legjobb alvópartnerek is. Mielőtt kitessékelnéd a párodat az ágyból, olvasd el, hogyan teheti jobbá az éjszakáidat a kis kedvenced.

Egy 2018-ban készült tanulmány újabb jó hírrel szolgált a kutyásoknak: a legtöbb nő jobban alszik a kutyája, mint egy macska vagy a párja mellett. 962 amerikai nőt kérdeztek meg, akiknek durván a fele aludt legalább 1 kutyával, egyharmaduk macskával és több mint felük a párjával.

A férfiakkal és a macskákkal való alvással összehasonlítva azok, akik kutyával aludtak, sokkal kényelmesebben és nagyobb biztonságban érezték magukat. Ennek oka feltehetően az a közismert tény, hogy a kutyák megvédik gazdájukat és megakadályozzák, hogy idegenek jöjjenek be a házba. A férfiakkal és a macskákkal ellentétben a kutyák hamarabb és hatékonyabban képesek figyelmeztetni gazdájukat a közelgő veszélyre.

A kutyák erősítik az egészséges alvási mintát is az embereknél. A macskáktól eltérően ők az éjszaka 75%-át alvással töltik, jóval kisebb az éjszakai aktivitásuk. Tehát, macskával aludni éppen olyan zavaró az alvás szempontjából, mint mikor a párod alszik melletted. A felmérésben a macskák kapták a legalacsonyabb pontszámot biztonságérzet és kényelem szempontjából.

Egy másik tanulmány szerint mind a nők, mind a férfiak jobban alszanak, ha egy kutya alszik velük egy szobában. Ez is egy módja annak, hogy minőségi időt tölts együtt kedvenceddel, főleg, ha egész nap nem voltál otthon.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here