“5 év után kértem meg a barátnőm kezét. Nagyon boldog volt, és rögtön elkezdte tervezni az esküvőt.” A pár fényes jövő elé nézett, ám időközben felszínre jött a nő valódi személyisége, ami arra késztette a férfit, hogy a közösségi médiához forduljon tanácsért.

A történet elmesélője egy 45 éves férfi, aki egy 11 éves lány édesapja, aki az előző házasságából született. A gyermeket volt feleségével közös felügyelettel nevelik. A férfi újra megtalálta a szerelmet, párja pedig a kezdetektől jó kapcsolatot ápolt lányával, ami végtelen örömmel töltötte el a férfi szívét.

A lánykérést követően a menyasszony elkezdett esküvői helyszíneket keresgélni, és lánybúcsút tartott a barátnőivel és a koszorúslányokkal. Nem sokkal ezután azonban egy váratlan esemény összekuszált mindent.

“A menyasszonyom azt mondta, azt szeretné, ha az unokahúga lenne a virághordó. Ezzel nekem nem volt problémám, de mondtam neki, szeretném, ha a lányom is virághordó lenne. Nevetett, majd azt mondta: ‘Nem hiszem, hogy a lányod megfelelne a szerepnek.’”

A férfi megdöbbent ettől a váratlan fordulattól. “Mérges lettem, és mondtam neki, hogy a lányom ott lesz az esküvőnkön. Erre a menyasszonyom ideges lett, és azt mondta, rajta múlik, hogy milyen lányok vesznek részt az esküvőn, és a lányom nem szerepel köztük. Mondtam neki, hogy ha a lányom nem lehet ott, akkor nem lesz esküvő. Ott hagytam, és elvittem a lányomat fagyizni.
A lányom tudja, hogy összeházasodunk, és mondta nekem, hogy biztosan csinos lesz majd abban a ruhában, amit a menyasszonyom választ majd neki. Ettől megszakadt a szívem.”

Később a férfi hazament, hogy beszéljen a menyasszonyával, és megkérdezte, miért nem akarja, hogy a lánya ott legyen az esküvőn. A válasz azonban sokkolta.

A menyasszony azt mondta: “Azt reméltem, hogy az esküvőnk után olyan apa leszel, aki csak ünnepekkor látogatja a gyerekét.” Hozzátette: “Nem akartam, hogy részt vegyen az esküvőn, így nem lesz rajta a ház körüli fotókon, mivel nem sokat lesz itt.”

Hallva ezt a férfi, próbálta megőrizni hidegvérét. Higgadtan megfogta menyasszonya kezét, és lehúzta róla a jegygyűrűt.

Csalódottságában a közösségi médiához fordul tanácsért. “Túl messzire mentem azzal, hogy lefújtam az esküvőt? Túlreagáltam a dolgot csak azért, hogy jó apa legyek?” A kommentelők többsége a férfi pártját fogta. A legelső komment több ezer lájkot kapott.

  • Az új párodat sose helyezd a gyermeked elé. A gyereked számodra a legfontosabb, és a párodnak el kell fogadnia a tényt, hogy a gyereked az életed része. Figyelmeztető jel, ha ki akarja őt rekeszteni. Gondolkodj hosszú távon, képzeld el, hogy ha a párod most így bánik a gyerekeddel, mi lesz majd a jövőben. © Ill_Mood_8514 / Reddit
  • Én is olyan mostohagyerek voltam, aki ki volt rekesztve. Ne tedd ezt a gyerekeddel! Ülj le azzal a nővel, és mondd el neki, hogy a lányoddal te egy csomag vagy, és nem akarod, hogy a lányod sérüljön. © WonderfulRip6246 / Reddit
  • Fújd le az egész esküvőt, és gondold át a kapcsolatotokat. A lányod az életed része. Ha a menyasszonyod ezt nem fogadja el, nem lehet sem a menyasszonyod, sem a feleséged. © Couette-Couette / Reddit
  • Mikor összeházasodtunk a férjemmel, a fiai 7 és 9 évesek voltak. Mikor a férjemmel fogadalmat tettünk, a fiúk is csatlakoztak hozzánk, és családi esküt tettünk. 4-en egységet alkotunk. Egy családba házasodtam be, nem csak egy férfihoz mentem hozzá. © Chance_Ad_8255 / Reddit
  • Ez komoly intő jel. Ha nem akarja a mostohalányát látni az esküvőn, ne számíts arra, hogy az életetekben szerepet szán neki. © 10×10Hag / Reddit
A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét