Biztosan hallottál már a domináns és határozott alfa-hímről. A fiúknak azt tanítják, hogy viselkedjenek alfa-hímként, és a nők körbe fogják rajongani őket. De nem minden esetben ők a nyerők.
Ismerd meg a szigma-hímet!

Mi az a szigma-hím?

A szigma-hím olyan férfi, akinek nincs szüksége megerősítésre másoktól. Nem hangos és nem feltűnősködik, inkább higgadt és összeszedett. Introvertált, de magabiztos. A szigma-hím nem átlagos, igazából egyetlen kategóriába sem illeszthető be, hiszen különleges úgy, ahogyan van.

Alfa-hím és szigma-hím

Az alfa- és a szigma-hímek egyenlőek, és sok közös jellemzőjük van. Az ebbe a két csoportba tartozó férfiak határozottak és magasra törnek. A köztük lévő legfőbb különbség a viselkedésükben rejlik. A szigma-hím a hierarchián kívül foglal helyet, míg az alfa-hím szeret annak csúcsán lenni, a sikert pedig a hierarchia lépcsőfokainak megmászásával éri el. A szigma-hím nem tartozik semmilyen csoporthoz, mindent a maga döntése alapján tesz.

A szigma-hím jellemzői

 • Nem foglalkozik az elvárásokkal.
  Az alfa áll a csúcson, a béta követi őt, a szigma pedig egyszerűen nem vesz részt a játszmában. A hierarchia számára nem jelent semmit, a társadalom – különösen az alfa-hímek – által felállított normákat és irányzatokat értelmetlennek tartja. Neki senki nem mondhatja meg, hogyan öltözködjön vagy hogyan viselkedjen. Azt csinál, amit akar.
 • Megszegi a szabályokat.
  Akárcsak egy alfa-hím, a szigma-hím is küzd a hatalommal. Általában magánvállalkozó, nagyra tartja a békét és a rugalmasságot. Sokkal jobb számára, ha önállóan dolgozik, mert nem okoz gondot neki az időbeosztás és a szervezés.

 • Nem keresi a külső megerősítést.
  Egy szigma-hímnek nincs szüksége luxusra ahhoz, hogy sikeresnek érezze magát. Nem próbálja drága holmikkal körülvenni magát, mert tisztában van vele, hogy ezek nem helyettesíthetik az emberi értékeket. Olyan autót vezet, amilyet szeretne, olyan ruhát visel, amiben jól érzi magát, és nem teszi azt, amit az alfa-hím diktál neki. A mottója: Te teszed magad saját magaddá.
 • Nem nyílik meg mindenkinek.
  Egy szigma-hím nem reklámozza a sikereit a közösségi oldalakon. Befelé él, ezért sokszor titokzatosnak és ravasznak tartják. Sok idő kell ahhoz, hogy igazán kiismerj egy szigma-hímet, hiszen nem tartja fontosnak, hogy személyes dolgokat osszon meg magáról. Annyira van szüksége a külső megerősítésre és elfogadásra, mint egy halnak biciklire.

 • Alázatos vezető.
  A szigma-hím magányos farkas, de erős vezető válhat belőle. Szenvedélyével és elhivatottságával másokat is inspirál. A magas pozícióban lévő szigma-hím sosem tűnik elérhetetlennek és feljebbvalónak, éppen ezért tisztelik annyira.
 • Ő határozza meg a saját prioritásait.
  Egy szigma-hímet az őrületbe lehet kergetni azzal, ha valaki meg akarja mondani neki, hogy mit és hogyan csináljon. Nem akar mások elvárásainak megfelelni, csak akkor változik, ha ő szeretne.

 • Befelé forduló, de magabiztos.
  Nem szereti a reflektorfényt, szívesebben van egyedül. Bár gyakran szinte észrevétlen, éppen olyan magabiztos, mint egy alfa-hím. Ami megkülönbözteti őket, az az alfák extrovertáltsága.
 • Létfontosságú számára a személyes tér.
  Hogy tanuljon és elérje céljait, a szigma-hímnek nagy személyes térre van szüksége. Hirtelen radikális változások mellett dönthet, például felszívódik, hogy a szenvedélyének hódoljon. És semmi sem állíthatja meg ebben.

Miért olyan népszerűek?

A szigma-hímet titokzatosság lengi körül, ettől annyira érdekes. Magas intelligenciáját és önállóságát nem lehet nem észrevenni. Sosem követi a tömeget, és nincs szüksége senki jóváhagyására. Ezért olyan vonzó a nők és a férfiak számára is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét