Attól függetlenül, hogy milyen formában készítik el, a koktélbárokban egytől egyik kristálytiszta, áttetsző jeget tesznek az italokba. Ezáltal a koktélok még jobban mutatnak és te is csak egy lépésre vagy attól, hogy otthoni körülmények között ilyen szép jégkockákat készíthess!
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a koktélbárokban többnyire ipari módszerekkel állítják elő ezeket a ragyogó jégkockákat. Ha neked erre nincs is lehetőséged, egy igen egyszerű módszerrel mégis elérheted ugyanazt az eredményt! A homályos, opálos jég helyett végre teljesen tiszta, átlátszó jégkocka kerülhet a poharakba! A művelet egyszerűbb, mint hinnéd!
Amire szükséged lesz:
– desztillált víz
– jégkocka tartó
1. A kívánt mennyiségű desztillált vizet forrald fel.
2. Forrás után fedd le és hagyd kihűlni.
3. Forrald fel újra és ismételd meg az előbbi műveletet.
4. A kihűlt vizet töltsd a jégkocka tartóba és tedd a fagyasztóba.
Ha desztillált vizet használsz, megszabadulhatsz minden olyan nem kívánatos anyagtól, ami a csapvíz esetében a jégkockák opálosságát okozza. Ha a desztillált vizet fel is forralod, akkor pedig légbuborékok sem fognak képződni a jégben. Ezzel a technikával átlátszó jégkockákat készíthetsz, melyekkel elkápráztathatod barátaidat!