A legtöbbünk számára az alsónemű viselése olyan rutin, amit mindennap automatikusan csinálunk. Hiányzik, ha nincs rajtunk. Valójában azonban több előnye is van annak, ha úgy döntesz, mostantól – legalább egy időre – nem viselsz alsóneműt. Akár még a savas refluxtól is megszabadulhatsz.

Kevésbé leszel hajlamos a savas refluxra.

A szoros ruházat, mint amilyen az alsónemű, nyomhatja a hasat, ami elősegíti a savas reflux kialakulását. Bár ez a probléma gyakori a 20-30-asok körében, ha nem viselsz fehérneműt, csökkentheted a kockázatát.

Nem lesz olyan gyakran gombás fertőzésed.

Van egy baktérium, amiről már biztosan hallottál, lehet, hogy találkoztál is vele: a candida. Ez a nők 20%-ában megtalálható. Van, akinek sosem lesznek tőle tünetei, de előfordulhat, hogy gombás fertőzést okoz. Mivel a pamut megtartja a nedvességet, tökéletes helyet teremt a kórokozóknak a szaporodáshoz. Ha nem viselsz bugyit, kisebb az esélye, hogy gombás fertőzéssel kell szembenézned.

Kényelmesebben fogod magad érezni, és kevésbé lesz testszagod.

A legtöbben odalent is szoktunk izzadni. Ez a nedvesség megragad az alsóneműben, és elősegíti a szagok kialakulását. Ha nem viselsz bugyit, a nedvesség el tud párologni, és a testszag sem jelenik meg.

A bikini zónád nagyobb biztonságban lesz.

Az intim részeket nagyon érzékeny szövetek alkotják, hasonlók, mint az ajkakat. A szintetikus anyagból készült alsónemű szoros, irritálhatja itt a bőrt, felsértheti és fertőzéseknek adhat táptalajt. A legrosszabb pedig, hogy fájhat is. Ha nem viselsz bugyit, inkább laza ruházatot választasz, azzal csökkentheted az irritáció esélyét.

Az intim területek kevésbé lesznek hajlamosak az allergiára és az érzékenységre.

A bugyikban gyakran találhatók mesterséges anyagok, színezők, vegyi anyagok, melyek könnyedén allergiás reakciót válthatnak ki. Ez a reakció jelentkezhet irritáció, hólyagok, kiütések, duzzanatok formájában. Ha lemondasz a bugyiról, eggyel kevesebb esélyt adsz az allergiának.

A férfiak is profitálhatnak abból, ha nem viselnek alsónadrágot.

A férfiakra is igaz, hogy ha nem viselnek alsóneműt, azzal csökkenthetik az irritáció esélyét, ahogyan a fertőzés és a viszketés esélyét is. Egészségesen tarthatják vele a szaporítószerveket.

Mi a véleményed a fehérnemű nélküli életmódról? Próbáltad már korábban? És ha igen, láttad-e valamilyen előnyét?

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here