Nincs is annál jobb, mint látni, hogy a legjobb barátod mennyire jól törődik a gyermekeddel. Különleges kapcsolat az övék, együtt fagyiznak, vég nélkül képesek egymással játszani, ettől pedig a ti barátságotok is még szorosabbá válik. Egy ilyen barát neked és a gyermekednek is igazi áldás.

A saját döntésük, hogy szeretnek téged és a gyermekedet

Ő az, aki teljes szívéből a családod. Veled jó dolgokban és számtalan nehézségben, és ha még mindig veled, illetve a gyermekeddel van, azt nem azért teszi, mert muszáj neki, hanem mert így döntött. Szeret titeket, és ez a szeretet sosem ér véget.

Szeretnek mindent, ami az életed fontos része

Az élet alapjaiban változik meg egy gyermek születése után, hiszen ezentúl számodra ő lesz a világ közepe. Sok dolog, amit korábban szerettél, a múlté lesz, és inkább a családi életedre kezdesz koncentrálni. Emiatt néhány barátot biztosan elveszítesz, de nem azokat, akik igazán szeretik a gyermekedet, hiszen ők mindig ott lesznek nektek, és sosem kell majd választanod köztük és a gyermeked között. Mintha mindig is hárman lettetek volna.

Ők azok, akikre rábízhatod a gyermekedet

Boldogok, mikor találkozhatnak és egy kis időt együtt tölthetnek a gyerekeddel, amíg te pihensz vagy a dolgaidat intézed. Ők a legjobb dadusok, akik mindent tudnak a gyermekedről. Biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen barát nem fog mogyorót adni a gyereknek, hiszen tudja, hogy allergiás rá. Ő az, aki egy zöld dínós pólóval lepi meg, mert tudja, hogy a kedvenc színe a zöld és rajong a dínókért. Bízhatsz benne annyira, amennyire saját magadban bízol, és ő ugyanígy bízik benned.

Tényleg fontos vagy nekik, és nem adják ki a titkaidat

Nem csak vég nélkül képesek hallgatni az anyasággal és a gyerekkel kapcsolatos történeteidet, de tőlük kapod a legjobb tanácsokat is. Veled örülnek a gyermeked sikereinek, és biztos lehetsz benne, hogy melletted fognak sírni majd a diplomaosztóján is.

Ők lesznek a gyermeked idősebb barátai

Vannak olyan dolgok, melyekről egy gyermek nem szívesen beszél a szüleivel. A te gyermeked sem fog neked mindent elmondani, nem fog mindenben rád hallgatni és nem fog mindenről megkérdezni. De nem kell aggódnod, mert mindig ott lesz neki egy idősebb barát, akihez szívesen fordul tanácsért vagy segítségért. Ő sosem fog ítélkezni és nem fog faggatózni sem, csak ott lesz, ha szükség van rá.

Példaképek, akikre a gyermeked felnézhet

Amikor a gyermeked nem hallgat rád, valószínűleg hallgatni fog a barátaidra, akikkel szoros a kapcsolata. A gyerek felnéz rájuk, tőlük tanulhatja meg, mit jelent a gondoskodás, a kedvesség, a feltétel nélküli szeretet.

Ők a gyermeked tiszteletbeli szülei, ez pedig igazi kiváltság

Szeretetből sosem lehet túl sok. Minél több ember szereti a gyermekedet, annál jobb az élete és annál könnyebb jövő vár rá. Szerencsés, hogy sok ember veszi körül gondoskodással és szeretettel, akikre bármilyen helyzetben számíthat. Nincs is jobb ajándék, mintha olyan embereket adsz a gyermekednek, akiktől feltétel nélküli szeretetet kaphat élete első pillanatától kezdve.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét