A tanulmányok szerint az idős anyáknál a boldogság egyre nagyobb lesz a szülés utáni időszakban, miközben a fiatalabb anyáknál ez az időszak jóval rövidebb ideig tart. A késői anyaságnak vannak előnyei, és erre Cameron Diaz tökéletes példa. Története megváltoztathatja azoknak a véleményét, akiknek kétségei vannak, hogy 40 éves kor után érdemes-e gyermeket vállalni.

Hosszú út vezetett az anyaságig, de aztán megtörtént a csoda.

2019 decemberében Cameron Diaz és férje, Benji Madden életükben először szülőkké váltak. Az internetezők rögtön rávetették magukat a témára, hogy jó dolog-e a kései anyaság. Diaz reményt adott azoknak a nőknek, akik fel akarták adni a babáért való küzdelmet.

Bár a színésznő nagyon igyekszik megtartani magának a privát életét, a hozzá közel állók elárulták, hogy a pár éveken át próbálkozott, mielőtt végre megszületett lányuk, Raddix. “Nagyon sok mindenen mentek keresztül, mire eljutottak idáig” – mondta egy ismerősük.

© camerondiaz / instagram

Diaz elmesélte, hogy életének több mint felét a nyilvánosság előtt élte, és most úgy érzi, ideje újjászervezni az életét, és eldönteni, hogyan akar “visszatérni a világba”. Boldog és hálás, hogy az új évtizedet egy gyerekkel kezdheti. Az egyik legfőbb célja pedig, hogy megóvja a nyilvánosságtól őt.

Már nincsenek kutyás fotók a telefonjában.

Egy Jimmy Fallonnak adott interjúban elmondta, hogy a mennyekben érzi magát, mikor a lányával van. Hihetünk is neki, hiszen annyira kisimultnak és békésnek látszik. Diaz megpróbál kiélvezni minden pillanatot, mert ahogy mondja: “Minden egyes nap fejlődik és új határt lép át. Ma nem ugyanaz a baba, aki tegnap volt.”

Elmondta, hogy ehhez hasonló dolog még sosem történt vele és Benjivel. “Hatalmas öröm, hogy láthatjuk a fejlődést, a növekedést, hogy ennek az egésznek részesei lehetünk, és segíthetünk neki abban, hogy önmaga legyen. Ez csodálatos!”

Diaz saját magán viccelődött, mikor elmondta, hogy a telefonja már nem a kutyái fotóival van tele (4 is van neki). Megállás nélkül gyermekdalokat hallgatnak, amiket mindannyian szeretnek. Diaz ma már büszke anyuka, aki szereti látni, ahogy a lánya végtelen szeretettel nézegeti az apukáját.

Még mindig van rajta nyomás.

Egy interjúban arról beszélt, hogy szereti, ha az életében egyensúly van. Elfogadja, hogy sokan másként válnak szülővé, összeházasodnak és fiatalon családot alapítanak. “Én ezt az életem második felében tettem meg” – mondta. Szereti megtartani magának a magánéletét. Nyomás pedig még mindig van rajta a kései anyaság miatt is. Ironikusan azt mondta: “Most már kb. 107 éves koromig kell élnem. Szóval semmi nyomás!”

Mindezek ellenére Diaz biztos benne, hogy ez életének legszebb időszaka. A korábbi élményeit, az utazásokat és a munkát nem lehet összehasonlítani ezzel. “Családot alapítani fiatalon olyan, mint bármi mást csinálni, amit a fiatalok szoktak. De ha az én koromban vagy és akkor döntöd el, hogy családot alapítasz, az megalapozott döntés. Keményen meg kell dolgoznod érte.”

Az interjút Naomi Campbell készítette, aki meg is jegyezte, hogy Diaz még gyönyörűbb és még boldogabbnak tűnik, mint korábban. Végre megvalósult az egyensúly az életében.

Szerinted mik a késői anyaság legfőbb előnyei? Melyik a legjobb életkor anyává válni a csecsemő szempontjából? Kérjük, oszd meg velünk gondolataidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here