Sara Geurts ritka bőrbetegségben szenved, de ez sem akadályozhatja abban, hogy szeresse önmagát, és a testpozitivitás üzenetét hirdesse mindenkinek, akinek szüksége van rá.
Úgy döntött, még jobban fog mosolyogni, és megosztja másokkal, milyen érzés volt ezzel a betegséggel felnőni. “Gyönyörű vagy, és bármit elérhetsz, amit csak akarsz” – mondta.

Ritka bőrbetegségben szenved.

Amikor Sara 10 éves volt, ritka betegséget állapítottak meg nála. A szokásosnál lassúbb a kollagéntermelődés a szervezetében, emiatt a bőre elvékonyodott, és már fiatalon nagyon ráncosodott. A betegség ízületi fájdalmakkal és a csontok törékenységével is együtt jár. A gyermekkora kapcsán Sara elmesélte, hogy 10 évesen a diagnózis majdnem kettétörte az álmát arról, hogy modell legyen.

Egy kampány teljesen megváltoztatta az életét.

2015-ben Geurts beküldte saját történetét a Love Your Lines elnevezésű kampányba. A projekt a bőr tökéletlenségeit és szépséghibáit hivatott ünnepelni. Saját történettel és egy mellékelt fotóval lehetett csatlakozni hozzá. A kampány keretén belül tették közzé Sara történetét is.

Elmesélte, hogy számára a bőre okozta a legtöbb bizonytalanságot, és a középiskolában megpróbálta takargatni magát. Megosztotta azt is, hogy nem akart erről beszélni, és hogy akkoriban “hazugságban élte” a mindennapjait. Története nemcsak saját magáról szól, de azokról is, akik a saját testképükkel és a negatív gondolataikkal küzdenek.

Lassan kezdte meglátni a szépet a saját testében.

Geurts úgy érzi, mintha most teljesen más ember lenne. Ma már nehezen érti meg, hogy tudta ennyire nem szeretni a testét. “Minden adandó alkalommal észrevettem, hogy mennyi erőm van, hogyan fejlődök, és hogyan változik meg a hozzáállásom.”

Azt is elmondta, hogy időbe telt, míg ilyen magabiztosságra tett szert. Ma már sok követője van a közösségi médiában, és egy rövidfilmben is szerepelt. Mesélt arról is, hogy a 20-as évei elején egy sikertelen kapcsolat arra késztette, hogy átgondolja, hogy a saját testképproblémái mennyit ártanak mind magának, mind másoknak.

Magára vállalta, hogy megtöri a sztereotípiákat.

Elhatározta, hogy fotózással és modellkedéssel fog foglalkozni, és ahelyett, hogy rejtegetné magát, inkább igyekszik kitágítani a szépségnek a divat- és szépségipar által meghatározott fogalmát. “A célom az, hogy áttörjem a társadalom tökéletességre irányuló korlátait. Ezek a korlátok mindannyiunknak azt üzenik, hogy legyünk tökéletesek a munka, az élet és a személyes interakciók minden területén” – mondta.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here