Rengeteg recept létezik, amit ezzel a finom és egészséges zöldséggel készíthetünk el. Most megmutatjuk, hogyan süsd meg a leggyorsabban és a legegyszerűbben!

Hozzávalók:
– 3-4 közepes méretű padlizsán
– 4 paradicsom
– 150 g kemény sajt
– 3-4 gerezd fokhagyma
– só, bors

Így készítsd el!

1. Mosd meg a padlizsánokat és vágd őket 1 cm-es szeletekre.

2. Sózd meg a szeleteket. Tedd őket egy szűrőbe és hagyd 30 percig, hogy a keserű ízüket elveszítsék.

3. Hideg vízzel öblítsd át a padlizsánokat, csepegtesd le, a felesleges vizet papírtörlővel itasd fel róluk.

4. A paradicsomokat vágd karikákra.

5. A fokhagymát nyomd össze fokhagymanyomóval.

6. A kemény sajtot reszeld finomra.

7. A padlizsán szeleteket fektesd egy tepsibe.

8. Mindegyik szeletre tégy egy kevés fokhagymát és egy karika paradicsomot, majd sózd, borsozd.

9. A tetejükre tégy sajtot és tedd be a sütőbe.

10. 170-180 fokon 30-35 percig süsd.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here