Úgy tűnik, a nők kinézetével kapcsolatos vélemények nagyon szubjektívek. Egyes férfiak a molett típusokat szeretik, másoknak a karcsú nők tetszenek, de vannak, akiket a nők alakja egyáltalán nem is érdekel, sokkal inkább más dolgokra koncentrálnak. Tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy számos olyan tényező van a nők megjelenésével kapcsolatban, amit a férfiak tudat alatt figyelnek. A tudósok a világ számos pontján végeztek már kutatásokat ezzel kapcsolatban ezernyi nő és férfi részvételével. Most megtudhatod, végül mire jutottak.

1. Hang és beszédmód

Kezdetben a tudósok megállapították, hogy a férfiak jobban szeretik a vékonyabb, nőiesebb hangú nőket. Marilyn Monroe hangja erre kitűnő példa. A legkevésbé vonzónak pedig Kim Kardashian és Ellen Page nyávogó hangja bizonyult.

Ennek oka, hogy a magas női hangot a fiatalsággal kapcsolják össze, ami egyet jelent a vonzalommal. Az idősebb nőknek gyakran vinnyogó hangjuk van.

A kutatók azt is megállapították, hogy a férfiaknak jobban tetszenek azok a nők, akik hozzájuk hasonló stílusban beszélnek. Hasonlóképpen használják és ejtik a szavakat, a hangokat, és a beszédtempójuk is hasonlít az övékére.

2. Magasság

Azt valószínűleg mindenki tudja, hogy a férfiak jobban szeretik a náluk alacsonyabb nőket. Ideális esetben a köztük lévő magasságbeli különbség kevesebb mint 17-20 cm.

De sok olyan férfi van, aki az átlagosnál alacsonyabb. Tehát, míg a magas férfiak náluk alacsonyabb nőt próbálnak találni, addig az alacsony férfiak a hozzájuk hasonló magasságú nőket keresik.

3. Életkor

Gyakran látunk olyan párokat, ahol a férfi idősebb a nőnél. A párok többségére ez a jellemző. De van számos példa arra is, mikor a nő az idősebb.

A tudósok rájöttek, hogy a 20-30 év közötti férfiak legszívesebben 24-25 éves nőt választanak maguknak szexuális partnernek. Ennek oka, hogy az ilyen korú nőkből már nagyobb eséllyel válhat anya, függetlenül attól, hogy a pár gondolkodik-e egyáltalán a gyermekvállaláson. Emögött az evolúció áll. Azoknak a férfiaknak, akiknek szexuális kapcsolatuk volt 24-26 éves nőkkel, több gyermekük született, mint másoknak.

A 30 éven túli férfiak, akik maguknál idősebb nőt választanak, nem tudják megmagyarázni, hogy miért teszik ezt. Valószínűleg pszichés okok vezetik őket erre, vagy talán szem előtt kellene tartanunk azt a tényt, hogy nem léteznek olyan helyzetek, amikor a férfiak a vonzerő egyetlen kritériuma alapján választják meg a partnerüket.

4. Szemszín

Norvég egyetemi kutatók állítják, hogy a kék szemű férfiak a kék szemű nőket preferálják. A kutatók szerint ennek az az oka, hogy a leendő baba szemszíne segít megérteni, hogy választásuk helyes volt-e.

A barna és zöld szemű férfiak többnyire nem kedvelik a kék szemű nőket.

A kék szemű férfiak preferenciája ugyan logikusnak tűnik, de meg kell jegyezni, hogy két kék szemű embernek is születhet barna szemű gyermeke.

5. Smink

Egy 2014-es kutatás szerint a férfiak leginkább azokat a nőket kedvelik, akik mértékkel sminkelik magukat. A legérdekesebb az, hogy a nők maguk sem szeretik a látványos sminkeket, de azért viselik mégis, mert azt hiszik, a férfiaknak ez tetszik.

Ebből következően megállapíthatjuk, hogy az erős sminket viselő nők célja az, hogy vonzzák a férfiakat. De nem árt figyelembe venniük, hogy nem biztos, hogy ezzel célt érnek.

6. Csípő-derék arány

Egyetemi pszichológusok szerint a férfiak több információt képesek megjegyezni azokról a nőkről, akiknek ideális a csípő-derék méretarányuk. Ezeket a nőket tartják a legvonzóbbnak.

A kutatás szerint az ideális arány 0,7. Nagyon könnyű kiszámolni: mérd meg a csípődet és a derekadat, majd a derék kerületét oszd el a csípőd kerületével.

A modellek, mint Kate Moss és Kelly Brook, vagy a színésznők, mint Jessica Alba vagy Marilyn Monroe jó példák az ideális csípő-derék arányra, annak ellenére, hogy alakjuk egyáltalán nem egyforma.

7. Limbális gyűrű

A limbális gyűrű az írisz körül látható, sötét gyűrű. A tudósok arra a megállapításra jutottak, hogy ez minél látványosabb, annál vonzóbb a nő a férfiak számára. Emögött talán az áll, hogy a fiatalabb nőknek általában szélesebb a limbális gyűrű a szemükben, de ha egy nő idősebb korában is ilyen szerencsés, akkor mágnesként vonzza a férfitekintetet.

8. Hajszín

Francia tudósok utánajártak, hogy szórakozóhelyeken leginkább milyen hajszínű nőket kérnek fel táncolni a férfiak: a szőke, a barna vagy a vörös hajúakat?

Az eredmények szerint a férfiak a többinél jóval gyakrabban hívták táncba a szőkéket. Ezután következtek a barnák, a legkevésbé vonzónak pedig a vörös hajú nők bizonyultak.

A tudósok szerint ez nem pusztán a hajszín miatt van, hanem amiatt, hogy a haj színe hogyan mutat a bőr színével együtt. A 8 bőrszín közül a vörös hajú nők bőrét találták a legkevésbé vonzónak.

9. Lábak hossza

Kutatások és online fórumok tanulmányozása után a tudósok meghatározták, hogy melyik lábhossz a leginkább vonzó a férfiak számára. Az eredmények szerint a férfiak a hosszú lábú nőket szeretik. Ez a megállapítás pedig azokra a férfiakra is igaz, akik alapvetően az alacsony nőket kedvelik.

A láb hossza ugyanis a testhez képest számít. Nem kell, hogy szuper hosszú lábad legyen ahhoz, hogy érdekeld a férfiakat. A lényeg, hogy a saját alkatodhoz képest hosszú legyen.

10. Az ágyéki gerinc görbülete

Az ágyéki gerincszakasz, vagyis a derék görbülete szintén egy olyan standard a női szépséggel kapcsolatban, ami az evolúció során beleégett a férfiak agyába. A hát és a fenék közti szögnek ideálisan 45,5 fokosnak kellene lennie. A férfiak szemében ez a legvonzóbb.

Ennek oka, hogy a múltban (akárcsak most) ez a görbület tette lehetővé a nők számára, hogy várandósság alatt ne szenvedjenek derékfájástól. Természetesen, terhesség alatt bárkinek fájhat a háta, de akinek nagyobb ez a görbület, annak nagyobb esélye van rá.

Ne feledd, a külső nem az egyetlen, ami érdekli a férfiakat! Fontos számukra a belső szépség is. Minden nő a maga egyedi módján vonzza a férfiakat. Ne félj különleges lenni és okosan használni az adottságaidat!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

8 hozzászólás

 1. “…hogy két kék szemű embernek is születhet barna szemű gyermeke.”
  ez genetikailag lehetetlen

  • Nem lehetetlen. Apam, anyam kekszemu volt, nekem barna szemeim vannak,noveremnek kek. 3 nemzedekkel elobb volt egy barna szemu holgy a csaladban. Nalam jott ki a genetika….:)

  • Tanultál legalább alapfokú általános suli biológiát?🤣 hogyan lenne már lehetetlen?!
   Még olyanok genetikájában is előfordulhat ahol visszamenőleg 6-7 generációval előtte volt valaki aki barna szemű volt. Olyan család nincs ahol kék szemen kívül más ne fordult volna meg!!😉😉

   • Sajnos, ezzel az a baj, hogy a kék szem gén recesszív tulajdonság, tehát csak akkor lehet egy gyermek kék szemű, ha az anyuka és az apuka is kék szem gént örökít. Ez nem zárja ki azt, hogy barna szemű szülőknek nem lehet kék szemű gyereke, ha a felmenőik között van kék szemű. A barna szem domináns tulajdonság, tehát, ha az egyik szülő barna szem gént örökít, a másik kéket, a gyermek barna szemű lesz, de a génállományában benne lesz a kék szem gén. Kék szemű szülők gyereke viszont csak kék szemű lehet, hiszen nincs a génállományukban barna szem gén.

    • Anyám szeme kék, apámé barna volt. A nővérem szeme barna, az enyém kék. Nem ismerek a családban másik kék szemű őst. (?)

    • Pontosan, nagyon korrekt magyarázat. ((a cikk írója bizonyára eltévesztette, fordítva írta, mert 2 barna szemszínű embernek születhet kék szemszínű gyereke, hiszen ha az adott 2 barna szemű nem homozigóta, .- vagyis nem mind a 2 szülőjétől barna szemszínt örökölt – hanem heterozigóta domináns, – egyik szülőtől barna, másik szülőtől kéket….így hordozzák a kék szemszínt)) DE FORDÍTVA SOHA NEM LEHET, HOGY 2 KÉK SZEMŰNEK BARNA szemszínű gyereke szülessen a recesszívöröklésmenet miatt, hiszen csakis kék szemszínt örökölt mind a 2 szülőjétől és csak kéket adhat tovább. S, ha mind a két szülő ilyen, az utód biztosan kék szemszínű lesz, más nem lehet.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét