Amikor bejelentik, hogy a következő filmben melyik színész fogja játszani a kedvenc szuperhősünket, rögtön megpróbáljuk elképzelni a jellegzetes frizurával és jelmezzel. Ám a producerek néha egészen új külsőt adnak a szuperhősöknek, megváltoztatják a főhős megjelenését, hogy frissességet és csavart adjanak a filmnek.
A következőkben erre láthatsz példákat.

1. Aquaman – Jason Momoa

Szerinted Jason Momoa úgy néz ki, mint Aquaman? Nem igazán… De ha megnézed Supermanként Henry Cavillt vagy Batmanként Ben Afflecket, láthatod, hogy a filmet készítő cég mindig is nagy tisztelettel nyúlt az animációs szuperhősökhöz.

Aquaman esetében azonban sem a kinézet, sem a jelmez nem mutat hasonlóságot az eredeti karakterrel. A színész azonban egy egészen új és modern egyéniséget adott neki, ami végül mind a kritikusok, mind a közönség tetszését elnyerte.

2. Nick Fury – Samuel L. Jackson

A Marvel Kapitányban Samuel L. Jackson annyira jól alakította Nick Fury szerepét, hogy a film végére a nézők már azon töprengtek, hogy ő talán tényleg a S. H. I. E. L. D. titkos irányítója, és nem csak egy színész. Megjelenésétől függetlenül új mélységet adott a karakter személyiségének, nem csak a puszta agressziót testesítette meg.

3. Zöld Lámpás – Ryan Reynolds

Bármennyire is igyekszik Ryan Reynolds a feledés homályába rejteni ezt a filmet, a múlt elől nem lehet elmenekülni, ez a kudarc pedig örökre követni fogja őt. A képregények rajongói azonban még mindig ugyanúgy szeretik ezt a karaktert, aki Az Igazság Ligája-sorozatnak már korábban is meghatározó figurája volt. Kinézete pedig merőben különbözött attól, amit a filmben láthattunk.

4. Kék tündér – Cynthia Erivo

A Kék tündérnek nem volt jelentős szerepe a 2022-es Pinokkióban, de az animált, 1940-ben készült változatában ő az egyik főszereplő. Mikor a producerek eldöntötték, hogy filmet készítenek belőle, számtalan jelölt közül választhattak ezt a szereplőt illetően. A rendezők Cynthia Ervióban látták meg azt, hogy meg tudja mutatni a karakter bájos és anyai oldalát is.

5. Zuko herceg – Dev Patel

A karaktert először Jesse McCartney alakította, ám később Dev Patelre esett a választás, akinek a harcművészetekből kellett kiképeznie magát, hogy megfeleljen Zuko herceg karakterének.

6. Csingiling – Julia Roberts

Az egyetlen dolog, ami közös a Julia Roberts által alakított szereplőben és az 1953-as animált karakterben, az a hegyes fül. Még a ruhájuk sem egyforma. A Steven Spielberg által rendezett, élőszereplős feldolgozás nem a Disney produkciója volt, és szabad kezet kaptak az adaptáció elkészítésében. A színészek így már nem gyerekek, hanem felnőttek voltak, akik mindennapi feladataikat szakították félbe azért, hogy visszatérjenek Sohaországba és harcoljanak Hook kapitány ellen.

7. Kuszanagi Motoko – Scarlett Johansson

A Páncélba zárt szellem esetében nem az volt a helyzet, hogy a főszereplő nem hasonlított az animált karakterre, hanem az, hogy Scarlett Johanssonnal nagyon meglepték a közönséget.

Végül azonban a japán rajongók többsége elégedett volt a választással. Mivel ez egy hollywoodi verzió volt, sokan nem is számítottak arra, hogy ázsiai színész játssza majd a főszerepet. A film számos elismerést is kapott a sminkek és a speciális effektek miatt.

8. Dr. Robotnyik – Jim Carrey

Hasonlítanak egymásra? Aligha. Mégis tökéletes volt a szerepre? Kétségtelenül! A színész a ’90-es évek kedvelt játékának gonoszát személyesítette meg, és a közönség megőrült érte ahelyett, hogy a gonoszsága miatt elutasította volna. Nem lehetett nem vele nevetni a rögtönzött jeleneteken.

A történet második részében azonban már nagyobb hasonlóságra törekedtek az eredeti karakterrel, ezért Jim Carrey-nek le kellett borotválnia a haját, és vicces bajuszt is kapott.

9. Heimdall – Idris Elba

Bár a bőrszínük sem azonos, Idris Elba olyat alakított, hogy túlszárnyalta az animált változatot. Megjelenése már önmagában is tiszteletet váltott ki.

10. Arondir – Ismael Cruz Córdova

Az Ismael Cruz Córdova által megszemélyesített tünde egyáltalán nem hasonlít sem az eredeti regényben, sem a későbbi adaptációkban szereplőkhöz. Ám ezzel a szereppel a színész egyik álma vált valóra. Gyerekkorában, mikor tündéset akart játszani a barátaival, mindig elutasították, mondván, ő latin származású és nem hasonlít a tündékre.

“Amikor hallottam, hogy színészt keresnek ehhez a karakterhez, úgy éreztem, ez az én küldetésem” – mondta a színész, és hozzátette, szeretné, hogy a mai gyerekek kultúrától függetlenül azonosulni tudjanak bármelyik kitalált karakterrel, ha arra vágynak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here