Néha úgy döntünk, hogy átalakítjuk a lakást. Ilyenkor rengeteg időt töltünk azzal, hogy eldöntsük, hogyan használjuk ki jobban a rendelkezésünkre álló teret, milyen színeket válasszunk, milyen bútorokat vegyünk. Mindez még nehezebb, ha kicsi a lakásunk.
Most olyan érdekes trükköket ismerhetsz meg, melyek segítségével szebbé varázsolhatod még a legkisebb lakást is.

Válassz világos bútorokat

Mikor egy kis méretű lakásba vásárolsz bútort, válassz mindig világos árnyalatút. Lehet átlátszó is, vékony lábakkal.

Világos színek

Nem számít, mennyire szereted az élénk színeket, ha kis lakásban élsz, válassz világosabbat! A legjobbak a kék, a zöld, a rózsaszín és a szürke világos árnyalatai, valamint a krémszín.

Ne vegyél apró bútort

Az egyik leggyakoribb hiba, hogy kis lakásba kis bútorokat választunk. Valójában ezzel éppen az ellenkező hatást érjük el, úgy fogjuk érezni, mintha egy babaházban élnénk. Ellensúlyozd ezt az érzést meghatározó, masszív bútordarabokkal!

Használd jól a fényeket

Hogy a szoba megfelelő megvilágítást kapjon, ne vásárolj nagy csillárokat. Vásárolj kisebb lámpákat, így ha nincs magas mennyezeted, nem fogod úgy érezni, hogy a nyakadba lógnak.

Multifunkciós bútorok

A legjobb, ha egy bútor egyszerre több szerepet is betölt. Például egy ágy lehet kanapé és polc is egyben.

Ne oszd ketté

Próbáld meg az egyes tereket nem különválasztani eltérő burkolattal. Ha a padló mindenütt egyforma, a tér jóval nagyobbnak tűnik.

Használd ki a sarkokat

Kevesen használják ki a sarkokban rejlő lehetőségeket, pedig nagyon praktikusak. Ha valamilyen tárolórendszert teszel ide, sok holminak helyet találhatsz.

Használd a helyet megfelelően

Hogy optikailag magasabbnak tűnjön a helyiség, tégy a szobába magas polcokat vagy szekrényeket. Hogy ne tűnjenek monstrumnak, világos színűek legyenek.

Nagyon kevés dekorációt használj

A rengeteg apró kiegészítő nem csak haszontalan, de még kisebbnek láttatja az amúgy is kicsi teret. Tedd el a fotókat, a kis szobrokat, vázákat és szuveníreket. Néhány dekorációt mutatós dobozban is tárolhatsz.

Nincs szükséged sok szőnyegre

Ha szereted a szőnyegeket, válassz egyet, amiben nincs túl sok szín. Máskülönben botrányosan fog kinézni a kis lakásod.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

Érdekes volt? Kövess a Facebookon!

Köszönjük szépen!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here