Egy tanulmány szerint azoknak a nőknek, akik az utolsó gyermeküknek előrehaladottabb életkorban adtak életet, hosszabbak a telomerjei, amelyek a hosszú távú egészség és a hosszú élet biomarkerei. Mostanában egyre több nő szül későn, főként azért, mert addig inkább a karrierjükre koncentrálnak. A 40-es éveikben járó nőkből is tökéletes anyák válhatnak, nemcsak az anyai szeretet, de a sok élettapasztalat és az érettség miatt is.
Következik 10 olyan sztár, akik idősebb korukig vártak az anyává válással.

1. Janet Jackson

Az énekesnő 2012-ben harmadszor ment férjhez, 2017 elején, 50 éves korában pedig megszületett első gyermeke. A várandósságát áldásnak nevezte. Állítólag problémáktól mentes, könnyű szülése volt.

2. Madonna

Az énekesnő 42 évesen szülte meg második gyermekét, Roccót. Legidősebb lánya 1996-ban született, mikor Madonna 38 éves volt. Később 4 örökbe fogadott gyermekkel bővítette a családját.

3. Nicole Kidman

24 évesen, mikor még Tom Cruise felesége volt, elvetélt. Ezután az örökbefogadás mellett döntöttek, így lettek egy kisfiú és egy kislány szülei. 2008-ban – immár Keith Urban feleségeként – életet adott egy gyermeknek. Ekkor 40 éves volt. Az orvosok kevesebb mint 2% esélyt adtak arra, hogy a színésznőnek saját gyermeke lehessen. A párnak második gyermeke is lett, aki béranya segítségével jött világra.

4. Meryl Streep

Az Oscar-díjas színésznő 1991-ben, 10 nappal a 42 születésnapja előtt szülte meg 4. gyermekét, Louisát. Nyíltan beszélt a családi életéről: “Anyaság, házasság, mindegyikben egyensúlyozni kell.”

5. Iman

A szomáliai születésű modell David Bowie párjaként, 45 évesen szülte második lányát. A köldökzsinórt a legendás énekes vágta el néhány perccel a gyermekük születése után. Imannak az előző házasságából már volt egy gyermeke, aki 22 évvel korábban született.

6. Kim Basinger

A színésznő és egykori modell Alec Baldwin feleségeként 41 évesen szülte egyetlen lányát. Ireland ma már 26 éves, és úgy tűnik, szülei nyomdokaiba lépett.

7. Christy Brinkley

A modellnek két lánya és egy fia van. Legkisebb lánya 1998-ban született, mikor Brinkley 43 éves volt. Sailor ma már 23 éves és anyjához hasonlóan modellkedik.

8. Alyssa Milano

A színésznő 41 évesen, 2,5 évvel fia, Milo születése után lett várandós a második gyermekével. Akkor így nyilatkozott: “Szerettem volna egy második gyermeket, mert Milo akart egy testvért, akivel együtt nőhetnek fel.”

9. Lena Headey

Először 36 évesen lett anya, majd 41 évesen újra várandós lett a Trónok harca színésznője. Így beszélt a kislányáról: “Szeretni fogjuk, óvni fogjuk és becsüljük. Ezek alapvető emberi jogok, azok kéne hogy legyenek.”

10. Brigitte Nielsen

A dán színésznő és modell 5. gyermekét 54 éves korában szülte: “Nagyon könnyű volt a terhesség. Szülés után 2,5 héttel már teljesen a régi voltam.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here