Ha a Föld népessége 2050-re eléri a 9,6 milliárdot, az emberiségnek 3 bolygónyi területre lesz szüksége a mostani életmód fenntartásához. Ezért fontos az ésszerű, felelősségteljes fogyasztás, ami hamarosan kötelező érvényű lesz mindenkire nézve. Míg az átlagemberek semmi kivetnivalót nem találnak abban, hogy egy ruhát többször viseljenek, addig sok sztárt mintha valamilyen kimondatlan szabály kötelezne arra, hogy egy ruhát csak egyszer vegyen fel. A jó hír viszont az, hogy néhány híresség már maga mögött hagyta ezt a hozzáállást, és többször jelenik meg ugyanabban a ruhában a nyilvánosság előtt.
Meg kell védenünk a bolygót. A következő sztárok azzal is tesznek ezért, hogy egy ruhát nem csupán egyetlen alkalomra vesznek fel.

1. Jane Fonda

Az amerikai színésznő és egykori modell közismert természetvédelmi aktivista. Többször is láthattuk ugyanabban a ruhában, például a 2020-as Oscar-díj-átadón azt a ruhát viselte, ami 2014-ben a Cannes-i Filmfesztiválon volt rajta.

2016 februárjában a Saint Laurent bemutatón egy elegáns, fekete nadrágkosztümben jelent meg.

Majd ugyanezt a szettet viselte 1 hónappal később egy környezetvédelemmel kapcsolatos rendezvényen is.

2. Elizabeth Banks

Az amerikai színésznő, rendező, író és producer 2004-ben a Vanity Fair Oscar-partyján egy földig érő, vörös estélyit viselt (fenti fotó). Ugyanez a ruha volt rajta a 2020-as Oscar-partyn is (alsó fotó).

3. Selena Gomez

Ő ugyancsak azon hírességek közé tartozik, akik gond nélkül felvesznek egy ruhát többször. Ezt a világoskék ruhát például viselte szeptemberben, majd egy hónappal később is, csak másik táskával.

4. Arianna Huffington

A görög-amerikai szerző és üzletasszony a világ 100 legbefolyásosabb embere közé tartozik a Time magazin szerint, de a Forbes listáján is az élbolyban van. Annak ellenére, hogy ennyire sikeres és jómódú, Arianna nem bánja, ha többször is ugyanabban a ruhában jelenik meg. Ezt az extravagáns felsőrésszel rendelkező fekete ruhát viselte 2013-ban a Vanity Fair partyján, majd 2020-ban ugyanezen az eseményen.

5. Joaquin Phoenix

A férfi sztárok is kiveszik a részüket az ésszerű fogyasztás népszerűsítéséből. Tavaly például Joaquin Phoenix ígéretet tett arra, hogy a teljes díjátadószezont ugyanabban a Stella McCartney szmokingban fogja végigcsinálni, hogy csökkentse a hulladékot és óvja a bolygót. Úgy tűnik, megtartotta az ígéretét.

6. Kirsten Dunst

Ugyanabban a ruhában jelent meg 13 év különbséggel. A fehér kis csipkeruhát először 2004-ben lehetett látni rajta az Oscar-partyn (fenti kép). 2020-ban a ruhát Kirsten egy fekete blézerrel egészítette ki (lenti kép), és éppen olyan csinos volt, mint mindig.

7. Mindy Kaling

A komikus és színésznő szintén sokat tesz a környezet védelméért. Csupán 2 hónap különbséggel viselte ugyanazt a ruhát 2013-ban. Először februárban egy díjátadón, majd áprilisban egy másik nyilvános megjelenés alkalmával.

8. Cate Blanchett

Elegáns, földig érő, fekete ruhájában láthattuk, mikor átvette a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat 2014-ben (fenti fotó). Majd ugyanezt a ruhát viselte 2018-ban a Cannes-i Filmfesztivál gálavacsoráján.

9. Rita Moreno

A Puerto Ricó-i színésznő minden rekordot megdöntött azzal, hogy 56 év különbséggel viselte ugyanazt a ruhát. 1962-ben ebben ment az Oscar-díj-átadóra, majd 2018-ban is ebben jelent meg.

10. Kate Middleton

A királyi család tagjai is támogatják az ésszerű fogyasztást, és gyakran láthatjuk őket ugyanabban a ruhában. Erre példa Kate Middleton piros kosztümje, amit viselt 2011-ben, 2014-ben és 2017-ben is.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét