Manapság már másodpercek alatt készíthetünk fotókat, hiszen a telefonunk szinte mindig kéznél van. Talán éppen ezért a hírességeknek egyre inkább elegük van abból, hogy a rajongóikkal fotózkodjanak. Például Ewan McGregor egyenesen “érzéketlennek” nevezte a szelfiket, mivel a rajongók ezzel csak megnehezítik a mindennapi életét. A fő ok, amiért az emberek szelfizni akarnak a sztárokkal, az, hogy a fotókat aztán megosszák a közösségi oldalakon.
Ezek után nem meglepő, hogy mind több híres ember utasítja vissza a rajongókkal való fényképezkedést.

1. Billie Eilish

A fiatal énekesnő és dalszövegíró bosszúságát fejezte ki az autogramok kapcsán, mégpedig teljesen jogosan. Elmondta, hogy sokszor adott már aláírást, később pedig azt látta, hogy ezeket az interneten árulják. “Inkább megölellek és beszélek veled, mintsem aláírok valamit, hogy aztán eladhasd.” Ettől függetlenül szelfit viszont szívesen készít az igazi rajongóival.

2. Chris Pratt

A színész elmondta, hogy azért nem szeret fotókat készíteni a rajongókkal, mert szerinte csak arra használják őket, hogy kérkedjenek az ismerőseik előtt. Szívesebben ráz kezet az emberekkel. Sokszor azonban annak ellenére is gyorsan lefotózzák, hogy ő ezt visszautasítja. Mint mondta, arra a következtetésre jutott, hogy semmi gond azzal, ha néha csalódást okoz az embereknek, és nem mindig adja meg, amit akarnak.

3. Joaquin Phoenix

Az ünnepelt színész szívesen ad autogramot, de a szelfikkel kapcsolatban meghúzza a határt.

Egyszer egy nő kért tőle egy közös fotót. “Én meg azt mondtam neki: ‘Tudod, mit? Fotót nem fogunk csinálni, de köszi, hogy idejöttél.’ Beszélgettünk kicsit, és jó volt” – mesélte. Úgy tűnik, többre tartja a beszélgetést a rajongókkal, mint a felületes találkozásokat.

4. Bryan Cranston

A színész 2018-ban hivatalosan bejelentette, hogy miután 18 éven át osztogatott autogramokat, többé nem teszi. “Elegem van ezekből a kérésekből, és többet nem csinálom. Szeretek találkozni a rajongókkal, de ez minden” – mondta. Szerencsére azok, akik szeretnének vele közös emléket, bátran kérhetnek tőle fotót.

5. Amy Schumer

A komikusnak van nagyon rossz tapasztalata. Egyszer egy rajongója üldözte az utcán, hogy egy fotót készíthessen vele. Mikor ő erre nem volt hajlandó, a férfi azt mondta, ő fizet is érte. Ezután egyáltalán nem volt hajlandó rajongókkal fotózkodni, de az elmúlt években szelfizik azokkal, akiket kedvesnek ítél meg.

6. Jennifer Lawrence

Mikor az utcán sétál, legalább egy ember odamegy hozzá, hogy készítsenek közös fotót. Mostanában pedig erre nemet mond. Nem azért, mert udvariatlan akar lenni bárkivel is, hanem ő így szeretné őrizni a privát szféráját. A munkája miatt állandóan reflektorfényben van, ezért amikor csak lehetőség van rá, szeretne a nyilvánosságtól távol maradni.

7. Justin Bieber

“Ha meglátsz valahol, tudd, hogy nem fogok fotózkodni veled. Én ezt már befejeztem” – írta az énekes az egyik Instagram-posztjában.

Hozzátette: “Eljutottunk arra a pontra, hogy az emberek még csak nem is köszönnek vagy bánnak velem emberként. Úgy érzem magam, mint egy állatkertben, de szeretném megőrizni a józan eszemet. Látom, hogy az emberek emiatt csalódottak, de senkinek nem tartozom közös fotóval.”

8. Shailene Woodley

A színésznő elmondta, nem szereti, mikor az emberek egyből kapják elő a telefonjukat, hogy az utcán fotót készítsenek róla. Szerinte egy olyan fotónak, ami nem különleges emléket örökít meg, semmi értelme nincs. Ezért nem hajlandó az utcán fotózkodni, csak ha valami fontosat csinál, vagy dolgozik. Úgy véli, az embereknek tisztelniük kellene egymás privát szféráját.

9. Emma Watson

A Harry Potter sztárja elhatározta, hogy a saját biztonsága érdekében többé nem fotózkodik a rajongókkal. “Ha valaki lefotóz, majd a képet posztolja valahol, abból 2 másodpercen belül kiderül a tartózkodási helyem” – mondta. Ehelyett viszont addig beszélget a rajongóival, amíg csak szeretnék, és válaszol minden kérdésükre.

10. Maisie Williams

“Nem érzem úgy, hogy bárkinek is tartoznék bármivel. Ha nem akarok fotózkodni, gond nélkül nemet mondok” – mesélte a színésznő. És nem érdekli, ha esetleg rosszindulatúnak gondolják a szelfik visszautasítása miatt.

Az emberek azt hiszik, ismerik őt, és ezért elvárásaik vannak vele kapcsolatban, de neki nem kell ezeknek az elvárásoknak megfelelnie. “Ha igazán szeretek valakit, azzal nem fotózkodni akarok, hanem időt tölteni vele.”

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét