A kedvesség választás kérdése, de például Hugh Jackman vagy Rihanna számára magától értetődő. Legyen szó adakozásról vagy jó ügyek mellett való kiállásról, a hírességek jó példával járnak elöl, és megmutatják, hogy a tetteinkkel megváltoztathatnánk a világot. Sok sztár bizonyította már, hogy nemcsak a munkájuk, de jólelkűségük miatt is megérdemlik a közönség szeretetét.
A következő hírességek mind közreműködtek abban, hogy a világ jobb hellyé válhasson.

1. Denzel Washington

Kifizette egy fiatal színészhallgató tandíját, hogy Oxfordba járhasson. Kiderült, hogy ez a hallgató nem más volt, mint Chadwick Boseman. 2018-ban egy interjúban Boseman elmesélte, hogy Washington nagylelkűsége nélkül ez számára sosem lett volna lehetséges. Végtelenül hálás volt a támogatásért, amit személyesen is megköszönt a Fekete Párduc premierjén.

2. Robin Williams

Mikor már azt hittük, Robin Williams nem is lehetne kedvesebb, kiderült, hogy minden filmnél vagy eseménynél, ahol szerepet vállalt, kikötötte, hogy alkalmazzanak hajléktalanokat is a produkcióhoz. Ezután már más szemmel nézzük a filmjeit, hiszen tudjuk, hogy mennyit segített a rászorulóknak.

3. John Cena

A pankrátornak aranyból van a szíve. Több mint 600 gyerek kívánságát váltotta valóra a Make-A-Wish Alapítvány közreműködésével. Ez több, mint amennyit eddig bármelyik híresség teljesített az alapítvány történetében. Elmondása szerint azért tette, hogy bizonyítsa, ő csak egy egyszerű ember, aki minden tőle telhetőt meg akar tenni azért, hogy a világ jobb hely legyen a gyerekek számára.

4. Rihanna

A szupersztár nemcsak híres és gazdag, de kedves és nagylelkű is. 2020-ban 5 millió dollárt adományozott szegény országoknak, ezen belül 700.000 dollárt szülőhazájának, Barbadosnak kórházi felszerelésekre. Az ország miniszterelnöke külön köszönetet mondott az énekesnőnek a támogatásért.

5. Hugh Jackman

Mikor éppen nem forgatáson dolgozik, a színész az etióp és dél-afrikai kávétermesztők helyzetén próbál segíteni. Létrehozta a Laughing Man elnevezésű alapítványt, hogy segítsen a termesztőknek sokkal jobb árakon értékesíteni a kávét. Erre az ösztönözte, hogy találkozott egy kávétermesztővel Etiópiában, és látta, hogy nemcsak rajta, de a hozzá hasonlókon is tud segíteni.

6. Dolly Parton

Dolly azoknak segít, akiknek a legnagyobb szükségük van erre. 2016-ban a Tennessee államot sújtó tűzvész miatt bajba jutott családoknak nyújtott segítő kezet azzal, hogy hozzájárult otthonaik újjáépítéséhez fejenként 10.000 dollár adományozásával. Kétségkívül sokat számított a támogatása ezeknek a családoknak, hogy talpra tudjanak állni a katasztrófa után.

7. Lady Gaga

Born This Way névvel létrehozta saját alapítványát, amellyel a fiatalok mentális egészségét, jólétét és karrierjét is támogatja. Ez nagyon fontos a tinédzserek és a fiatal felnőttek életének segítése szempontjából. Szép munka, Lady Gaga!

8. Chance the Rapper

Fantasztikus munkát végez nonprofit szervezetével, a Social Worksszel az iskolák segítését illetően. Eddig 2 millió dollárt gyűjtött össze és adományozott chicagói iskolák számára.

Szervezete segít a szegénységben élő gyerekeken, igyekszik tenni a hajléktalanság ellen, és szabadon látogathatóvá tette a művészeti képzéseket.

9. Selena Gomez

A színésznőből lett énekesnőnek is voltak nehézségei az életben. Meg kellett birkóznia a lupus nevű betegséggel, ami arra ösztönözte, hogy létrehozza saját alapítványát a lupus kutatásának támogatására. Az alapítványon keresztül orvosi iskoláknak adományoz pénzt, hogy hozzájáruljon az ismeretek bővítéséhez. 2018-ban 100.000 dollárt adományozott az egyik iskolának, hogy másokon is tudjon segíteni.

10. Eddie Redmayne

Az elbűvölő brit színész jól tudja, milyen nehéz kezdő színészként boldogulni. Egy interjúban elmesélte, hogy előfordult, hogy a jövedelméből kezdő színészek tanulmányait támogatta, és fizette az albérletüket Londonban, mert nagyon magasak a bérleti díjak.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer és a NJD fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here