Egy rossz párkapcsolat nemcsak megnehezíti az életet, de a folyamatos harc depresszióhoz is vezethet. Egyedüliként megpróbálni megmenteni egy kapcsolatot kimerítő, főleg, ha azt sem tudod igazán, merre haladtok. Ha úgy érzed, ugyanabban az ördögi körben ragadtatok, a legjobb higgadtan átgondolni, hogy megéri-e további erőfeszítéseket fektetni a kapcsolat megmentésébe.
A következő jelek arról árulkodnak, hogy a kapcsolatotokkal már kár foglalkozni.

1. A párod kerüli a közös időtöltést.

Ha úgy látod, a párod sosem tud rád időt szánni, de másokkal találkozni van ideje, akkor te már nem érdekled. Ha valakivel igazán lenni akarsz, akkor találsz rá időt. Ezen nincs mit magyarázni.

2. Úgy érzed, teljesen más ember vagy, mint voltál korábban.

Mikor igazán szeretsz valakit, úgy fogadod el, ahogyan van. Nem egészséges dolog azt akarni, hogy megváltozzon a személyisége vagy a szokásai annak, akivel randizol. Nem szabad feladnod a hobbidat, az érdeklődésedet és nem szabad bűntudatot érezned olyasmi miatt, amit a párod minden ok nélkül helytelenít. Ha boldogabbnak és szabadabbnak érezted magad korábban, és túlzottan bezárva érzed magad a kapcsolatban, akkor jobb, ha hagyod az egészet.

3. Már nem egymáshoz fordultok a gondolataitokkal.

A kommunikáció a tartós párkapcsolat kulcsa. Ha már nehezedre esik megnyílni a párod előtt, és úgy érzed, képtelen vagy vele megosztani a titkaidat, inkább mással beszéled meg, amit érzel, akkor valami elromlott.

4. A beszélgetéseitek többnyire veszekedéssel végződnek.

Az sem jó jel, ha bármikor is beszéltek, annak veszekedés a vége. Kifejezni a véleményedet teljesen természetes, de ha azon kapod magad, hogy a legapróbb semmiségen is összevesztek, az már semmiképp sem egészséges.

5. A szíved nem ver hevesebben, ha rá gondolsz.

Az első, szenvedélyes fázis után természetes, hogy egy kapcsolat nyugodtabb szakaszba lép. De ez nem azt jelenti, hogy idővel minden szikrának el kell tűnnie köztetek. Ha a párodra gondolsz, és nem kerít hatalmába semmilyen pozitív érzés, jobb, ha elengeded.

6. A párod csak kapni akar, de sosem ad.

Egy kapcsolatban mindkét félnek egyformán kell erőfeszítéseket tennie. Ha folyamatosan te dolgozol csak a kapcsolat javításán és fennmaradásán, a párod viszont teljesen közömbös, keress valakit, aki jobban értékel.

7. Száraznak és unalmasnak érzed a kapcsolatodat.

Az életetek nem minden egyes napja lesz tündérmese, de ettől még nem kell unalmassá válnia. Kezdve egy egyszerű, közös főzéstől egy nagy sétán át ezernyi dolog van, ami egy pár életébe örömet és élményt vihet. Csak elszántság kell hozzá, hogy ezt a szikrát megőrizzétek.

8. Nem fejlődsz a kapcsolatban.

A fejlődés egy párkapcsolat szempontjából is fontos, legyen az egyéni vagy közös. Egy boldog kapcsolatban a két ember felemeli egymást és együtt fejlődik. Ha nem ez a helyzet és a párod ahelyett, hogy inspirálna, csak lehúz, valószínűleg jobb véget vetni a kapcsolatnak.

9. Nem szerepelsz a párod fontossági listáján.

Nem életszerű elvárni azt, hogy a párod fontossági listáján mindig te legyél a legelső. De rajta kell lenned. Meg kell próbálnia minden alkalommal melletted állni, mikor arra szükséged van, és erőfeszítéseket kell tennie, hogy tudja, hogy mennek a dolgaid.

10. Nem érzed, hogy szeret és akar téged.

A szeretet és a melegség fontos egy kapcsolat működőképességéhez. Ha te csak sírsz a párod miatt, gondold át, miért is vagy vele. A veszekedések és a párkapcsolati gondok az egészségedre is rosszabb hatással vannak, mint hinnéd. Ne feledd, a boldogságot te is megérdemled, és számít a lelki nyugalmad is!

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét