A világon állítólag több mint 2000 különböző gyümölcsfajta létezik, és nagy az esélye, hogy az összeset nem ismerjük. Sok dolog van a kedvenc gyümölcseinkkel kapcsolatban, ami lehet, hogy kiszúrja a szemünket, mégsem vesszük észre.
Olyan hasznos trükkök következnek, amelyek megkönnyítik a konyhában az életed.

1. Az eper életciklusa annyira szép.

Az eper egy apró magként kezdi az életét, amit késő télen vagy tavasszal teszünk a földbe. Néhány hónappal később, kora ősszel előbújnak az első hajtások. 2-3 évvel az ültetés után lesz a növény a legfejlettebb, csak úgy ontja az eperszemeket. Nagyjából 3 évvel később viszont elpusztul, ekkor új magokat kell elültetni.

2. Ez az útmutató a segítségedre lehet.

A kekszek készítése közben jó pár probléma felmerülhet. Túl sok vagy túl kevés a liszt, túl sok a szódabikarbóna vagy hiányzik valamelyik fontos összetevő. Az egyik legfőbb hiba, amit sokan elkövetnek, hogy sütés előtt nem pihentetik a tésztát a hűtőben, így a keksz szétfolyik.

3. Válaszd ki a tökéletes dinnyét.

Az érett dinnyén általában van egy érettséget jelző, sárga színű folt ott, ahol a gyümölcs a talajjal érintkezett. A szára pedig nagyon száraz, épphogy nem esik le, a színe sötétsárga vagy barna.

4. Vágd fel így a lime-ot.

Egy lime-ot sokféleképpen lehet jól és rosszul is felvágni. Az egyik helyes módja a darabolásának, ha 3 részre vágod. Tehát a klasszikus félbevágás helyett vághatsz 3 szeletet belőle. Így több léhez jutsz hozzá.

5. Ezt eszed valójában, amikor Nutellát vásárolsz.

A kenhető kakaós mogyorókrém az egyik legkedveltebb desszert a világon, rengeteg márka gyártja belőle a saját verzióját. A legnagyobb márkák közül sokaknál azonban alig található csokoládé benne, viszont annál több pálmaolajat és cukrot használnak az elkészítéséhez.

6. A megfelelő mennyiségű víz a rizs főzéséhez.

Az egyik ujjpercedre lesz szükség ehhez a művelethez. Mosd át a rizst a szokásos módon, majd a képen látható módon mérd meg a rizs mennyiségét és azt, hogy mennyi vizet kell öntened rá.

7. Tudd, hogy mennyire átsütve szereted a húst.

Mielőtt az étteremben rendelsz, tisztában kell lenned azzal, hogy mennyire átsütve szereted a húst. A bleu a hagyományos francia módszer, amelynél a hideg húst csak nagyon rövid időn át sütik magas hőfokon. Ezenkívül van a rare (véresen), a medium (közepesen átsütve) és a well done (jól átsütve) fokozat, illetve köztük a
medium rare és a medium well lehetőségek.

8. Innen tudhatod, melyik alma a legédesebb.

Rengeteg különböző almafajta létezik. A legtöbbjük édes és nagyon ízes, de vannak savanyú fajták is. Mindig tájékozódj, mielőtt a boltban almát választasz.

9. Sokféle hagyma létezik.

A képen szereplők a legelterjedtebbek a hagymák népes családjából. Mindegyiknek megvan a maga jellegzetes íze, ennek megfelelően számos különböző ételhez felhasználhatjuk őket.

10. Sajttortából is van többféle.

A világ egyik legnépszerűbb desszertje, amiből sok országban készítenek különböző változatokat. Például a New York-i sajttorta gőzben sül, ezért olyan krémes. A japán sajttorta könnyű, mint egy felhő. A baszk sajttortát szintén sütik és kérget égetnek a tetejére, hogy plusz textúrát adjanak neki.

A cikk a BS angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét